Ajax laat clubicoon volledig links liggen: 'Hem wordt niets meer gevraagd, het is heel apart'

16 september 2024, 20:34
Foto: © Imago

Zaakwaarnemer Rob Jansen vindt het opmerkelijk dat Dennis Bergkamp nooit meer door Ajax is gevraagd om een functie te bekleden binnen de club. Jansen weet dat Bergkamp van plan is terug te keren in de voetballerij, maar geeft aan dat de beleidsbepalers binnen Ajax hem altijd links hebben laten liggen.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp geeft de 68-jarige Jansen een update over de huidige situatie van Bergkamp, die in het verleden actief was als assistent-trainer bij Ajax 1: "Hij volgt voetbal enorm veel. Hij gaat veel naar zijn schoonzoon (Donny van de Beek) bij Girona. Hij gaat zeker terugkeren in de voetballerij, ik denk bij Arsenal als Head Of Academy", zegt Jansen, waarna Kieft aanstipt dat het eigenlijk zonde is dat Bergkamp niet bij Ajax aan de slag gaat: "Ik heb het er wel eens met hem over gehad en toen zei hij: ze hebben mij ook niets meer gevraagd", onthult Jansen vervolgens.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Driessen stellig: 'Klaassen is niet de speler waar Ajax op zat te wachten'

De Haagse ondernemer vindt dat opmerkelijk. Jansen ziet binnen Ajax voldoende mogelijkheden voor iemand met de capaciteiten van Bergkamp: "De raad van commissarissen, die nu geregeerd wordt door Danny Blind, daar had hij natuurlijk ook gewoon kunnen zitten. Of hij het doet, dat weet ik niet. Die groepering wordt helemaal niet gevraagd binnen Ajax, dat is heel apart. Het zijn onafhankelijk denkers, maar hij had ook gevraagd kunnen worden om daar de opleiding te doen", vindt Jansen, die niet duidelijk maakt welke andere oud-spelers van Ajax tot die 'groepering' behoren.

LEES OOK; Vriendin van Steven Bergwijn plaatst veelzeggende boodschap op Instagram Story

In 2018 vertrok Bergkamp bij Ajax, toen hij actief was als assistent-trainer voor de Amsterdamse club. In zijn tijdperk als voetballer voor Ajax speelde hij in totaliteit 239 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 122 doelpunten maakte.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-banneling keert terug op trainingsveld bij eerste elftal

Een van de spelers die niet meer welkom was bij de trainingen van Ajax 1, traint nu weer mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Volgens mij was Bergkamp niet de makkelijkste meneer en was hij heel slecht qua communicatie. Misschien is of was dat een reden?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Dat wordt inderdaad veel geschreven ja. Hij zou slecht communiceren en een moeilijke persoonlijkheid hebben. Misschien is het juist daarom wel iemand die ze goed kunnen gebruiken. Iemand die geen ja-knikker is, verstand van zaken en een visie heeft.

Sticks
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Hm, ik twijfel over je reactie: verstand van voetbal hebben maakt je nog geen goede bestuurder. Als bijvoorbeeld jeugdtrainer zou hij wel bij de club kunnen passen maar gezien de verhalen over zijn slechte communicatieve vaardigheden lijkt me dat ook raar. Je moet namelijk wel met de jeugd kunnen communiceren als je ze iets wil bijbrengen. Sterker nog, je moet sowieso kunnen communiceren binnen een voetbalclub. Behalve misschien als je het gras moet maaien. Of ie geen ja-knikker is en of ie een visie heeft, daar heb ik ook geen idee van. Kortom: ik heb geen idee wat hij nou eigenlijk wel of niet kan en dus wel of niet zou toevoegen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat is hij ook niet binnen de tijd dat hij werkzaam was binnen ajax lag hij .en het complete technische staf overhoop nee geen Bergkamp alsjeblieft

Ajeto!
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dat klopt verstand van voetbal maakt je niet direct een goede bestuurder. Hij is ook geen persoon voor directie of raad van commissarissen maar met zijn kennis en kunde is hij toch de aangewezen persoon voor hoofd jeugdopleiding zoals ze dat bij Arsenal graag willen zien.

Copa
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik denk dat men ervan uitging dat hij geen functie ambieerde. Nu dit weer wordt aangekaart zullen ze zeker bij hem komen aankloppen. Beter dan die Rijkaard, die graag wordt uitgenodigd voor gezelligheid, maar als er een beroep op hem wordt gedaan haakt hij af. Bah Vaart is iets beter, maar valt ook af. Zit commentaar te geven om het publiek te pleasen en geeft nooit zijn echte mening. Als er een beroep op hem wordt gedaan haakt hij af. GELUKKIG Met Bergkamp (en Jonk) haal je wel de echte Cruijff adepten binnen Ik hoop dat hij terug keert

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wat fijn toch hè dat de laatste tijd meer Ajacieden reageren en ook met elkaar onderling discussiëren. Zo hoort het ook.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vandaag nog je behoefte gedaan met het verkeerde handje? Je zit lekker je in vel merk ik.

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ajeto is geen Ajacied volgens mij.

Dexi
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@kib* Goed bezig: vasthouden aan groepsvorming en het volledig negeren van kritisch denken. Blijf gerust in je eigen bubbel en negeer de werkelijkheid.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dexi 🤫😉

Dug out
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik heb altijd wel een sympathie gehad voor Jonk en Bergkamp.

Paulito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tja ruzie met Edwin van der SAR! Jonk en Bergkamp eruit en wie stelt SAR aan: Mislintat Sar is verantwoordelijk voor deze huidige puinhoop! Jonk & Bergkamp stonden voor de Cruijff filosofie, BTW Peter Bosz is ook vertrokken door van der Sar

BENNINK24
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik denk dat van de Sar een hoop heeft kapot gemaakt, een goeie doelman , maar daar houdt het compleet op !!! Jonk , weg Bergkamp weg !!! Bergkamp communicatief natuurlijk niet best ??? Dus een goed management is het wie daar voor zorgen moet !!! en dat is er bij Ajax totaal niet !!!

Paulien Geurts
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Had ie de boel toendertijd niet moeten naaien, waardoor er anderen weg gingen, waaronder Peter Bosch, die toen trainer van Ajax was, en waar we blij mee waren als supporters. Dan ben je voor altijd, Persona non Grata.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen