Ajax komt niet voorbij Go Ahead: Davy Klaassen redt Amsterdammers in Deventer

21 september 2024, 21:52   Bijgewerkt: 21 september 2024, 22:23
Foto: © Imago

Bij een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead heeft Francesco Farioli kunnen zien dat hij nog veel werk te verzetten heeft. Na een weinig spectaculaire eerste helft zakten de bezoekers ver terug en schoot Enric Llansana het verdiende openingsdoelpunt binnen. ‘Mister 1-0’ Davy Klaassen was even later verantwoordelijk voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de Amsterdammers niet.

Na meer dan een maand zonder Eredivisie-duel won Ajax doordeweeks met 5-0 van Fortuna Sittard. Waar Wout Weghorst in die wedstrijd nog als invaller het veld betrad, stond de 32-jarige spits in het duel tegen Go Ahead Eagles in de basis. Daarnaast was er een basisplaats voor Ahmetcan Kaplan, die bij Jong Ajax afgelopen week nog een ongelukkige wedstrijd speelde en een rode kaart pakte. De Turkse verdediger verving Youri Baas, die wegens een blessure niet bij de selectie zat.

Artikel gaat verder onder video

De multifunctionele verdediger zal gezien hebben dat zijn defensieve collega’s niet allemaal goed voor de dag kwamen. Het was voornamelijk de jonge Jorrel Hato die door de snelheid van Bobby Adekanye meermaals in de problemen kwam. De buitenspeler van de thuisploeg sprong echter niet goed om met de verkregen ruimtes en kreeg de bal nimmer bij een medespeler. Bij het onderscheppen van een matige uittrap van Remko Pasveer ging hij voor eigen succes, maar vloog zijn inzet voorlangs. De grootste defensieve fout kwam echter niet van de Ajax-doelman, maar werd door hem verijdeld. Na een handige onderschepping speelde Josip Sutalo de bal veel te hard terug, waarna de 40-jarige goalie met een felle sprint een eigen doelpunt nog net kon voorkomen. 

Zijn collega Luca Plogmann kwam aan de andere kant nauwelijks in de problemen. De gevaarlijkste schoten van Jorrel Hato en Bertrand Traoré vlogen langs zijn doel, terwijl de andere Amsterdamse inzetten weinig om het lijf hadden. De bezoekers begonnen enthousiast aan het duel, maar na een minuut of tien was daar nog maar weinig van over. Door traag spel en een gebrek aan creativiteit leidde het vele balbezit nauwelijks tot dreiging. Traoré en Kian Fitz-Jim waren de spelers die nog wel eens voor een tempoversnelling zorgden, maar zij konden niet voorkomen dat Weghorst niet in het spel voorkwam. Matige keuzes zorgden er ondertussen voor dat het felle Go Ahead steeds meer begon te voetballen. In de laatste minuten van de eerste helft was het de ploeg van Paul Simonis die lichte druk uitoefende op het Ajax-doel, maar tot kansen leidde dat in eerste instantie niet.

Kort na rust had Edvardsen de 1-0 op de schoen, maar na een lepe voorzet van Olivier Antman knalde de Zweedse spits de bal op de lat. De thuisploeg bleef vervolgens aandringen, terwijl de bezoekers steeds verder in niveau wegzakten en fout op fout bleven stapelen. De sterkere spelers van de eerste helft waren gewisseld (Traoré) of deelden ten zeerste mee in de malaise (Fitz-Jim). Uiteindelijk kon de Deventerse treffer dan ook niet uitblijven. Na een zwakke pass verloor Hato zijn duel, waarna Llansana de bal overtuigend tegen de touwen schoot. De thuisploeg begon vervolgens achteruit te lopen, wat ze na een paar minuten duur kwam te staan.

De man die al zo vaak belangrijk was voor Ajax, liet nu opnieuw zijn waarde zien. Na een goede voorzet van Jordan Henderson was het namelijk Klaassen die de 1-1 binnenkopte. Vervolgens ontspon zich een spannende slotfase, waarin in eerste instantie Go Ahead de overhand had, maar vervolgens Ajax gevaarlijk voor de dag kwam. Bijna leek Klaassen in plaats van de held de schlemiel te worden toen hij in zijn eigen strafschopgebied een vermeende handsbal maakte, maar scheidsrechter Nagtegaal, die sowieso geen sterke wedstrijd floot, wilde er niet aan. Uiteindelijk bleef het bij 1-1, waar Ajax het meest tevreden mee mocht zijn. Er is duidelijk nog veel werk te verrichten voor Farioli, terwijl Simonis voornamelijk moet gaan werken aan de passing in de eindfase.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez vóór aftrap van Ajax - Fortuna al diep onder de indruk

Kenneth Perez ziet vóór de aftrap bij Ajax - Fortuna Sittard al iets waar hij enorm van geniet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Echt terlurend wedstrijd met moeite gelijk spel er uit halen verdediging slappe hap niet om aan te zien zo verschrikkelijk slecht ziekenhuis ballen geven op pasveer

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het is niet veel hè..

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat moeten we in Nederland blij zijn dat Ajax niet in de CL speelt. Er verdiende maar 1 iemand de winst. Schandalig dat er geen penalty is gegeven aan Go Ahead. Met je handen omhoog springen noem je dat tegenwoordig handen langs het lichaam? Schandalig!

haike
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

tsja rudolf als het andersom was geweest had hij hem wel gegeven!! maar nagtegaal zal binnenkort wel een ajaks pyjama krijgen plus een rondrit door de arena!! ( moet je maar blij mee zijn) maar inderdaad een schandalig slechte scheids!! floot bijna alles voor ajaks!! en de var waar heb je die nog voor nodig??

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Inderdaad haike, Het is echt bizar waar ze allemaal mee wegkomen keer op keer. mocht Go Ahead aanvallers hebben die dodelijk effectief waren lagen er wel 6 of 7 in het netje achter opa Pasveer. Het kwam ook niet door persoonlijke fouten het was gewoon 1 groot collectief falen.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Erg rommelige wedstrijd maar wel veel strijd gezien. Ajax speelt mijns inziens te veel terug op Pasveer en laat achterin de bal veel te lang rondgaan. Er komen ook veel te weinig voorzetten van de flanken en als ze er wel zijn, zijn ze vaak te laag. Sja, wat moet je zeggen? Het was niet best vandaag maar gelukkig verlies je niet tegen dit strijdbare Go Ahead.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Gelukkig verlies je niet.. Hahahahahahaha Ach man dit Ajax is zo slecht. Je had zoveel praatjes afgelopen week ik had wel wat meer verwacht.

Brigges
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Lanlul

Flamingo
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vonden jullie het een penalty of niet? Serieuze vraag.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Sticks geef eens antwoord op die vraag. Vind je het penalty? Waar is Laurens trouwens, ligt hij al op bed ?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

das een goeie vraag zilvervloot al die succes supporters zijn ineens allemaal in hun rattenhol gekropen op zn minst durft briesjuh sticks hendriks te reageren .

balletje rond
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wat een triestigheid wat een wedstrijd niet om aan te zien wat een tijdverspilling Stop er maar mee dat gaat nooit meer wat worden met de godenzonen

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Eindelijk! Iemand met kijk op het spelletje.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ajax zakte als ploeg vandaag behoorlijk door de ondergrens. Het was wachten op een tegengoal met als dieptepunt geklungel van Hato, wat leidde tot een doelpunt. Bij geen enkele speler een lichtpuntje te zien.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik heb Kramer zijn post onder het artikel van PEC Zwolle - AZ ietsje aangepast; Zo zie je maar, je kan een uitschieter hebben tegen Fortuna.. dat maakt nog geen zomer. Dit Ajax zal straks tegen Beşiktaş gewoon af gaan en voor plek 5 zullen ze na de winterstop niet meer meedoen.

Kramer
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Touche!😉

Ajeto!
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kijk dat is sportief van u.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en meneer kramer wat vond u van uw ploeg vandaag? met het vooruitzicht op de Europa league?.....

Vito
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Egels hadden een 100% strafschop moeten hebben! Omgekeerd was deze wel gegeven.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kunnen egels voetballen dan op welke zender zenden ze dat uit miss ff kijken zal beter zijn dan de wedstrijd om half drie in de Kuip

Grote Markt
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

In elk geval geen verliespartij voor Ajax, mag Ajax blij om zijn. Andere keer beter. Het lijkt mij erger dat als je de bovenliggende partij bent en je niet kan winnen en genoegen moet nemen met een gelijkspel. Vind wel dat elke speler van Ajax speelminuten krijgt, lef van Farioli. Baas werd node gemist en Fitz-Jim was niet scherp. Voor het overige geen ramp.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Grote Markt elke speler minuten geven is heel nobel . Maar dat doen ze bij de f jes ,of als je met veel voorstaat . Toch niet bij ajax . Verder is deze mentaliteit die jij nu laat zien ,en meerdere ajacieden hier wel heel erg . Kom op van dit ajax mag je ook gewoon verwachten te winnen bij gae . Men heeft als een van de weinige grote clubs veel tijd gehad om met elkaar te trainen . En dan speel je met mazzel gelijk (was gewoon een pingel),met slecht spel . Tegen gae wat een stuk minder is als vorig jaar .

Grote Markt
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Beste gtsb 2.0, ik ben liefhebber van goed Nederlands voetbal en ik ben in principe geen fan van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Utrecht, Go Ahead of ga zo maar door, ik vind het leuk als de Nederlandse clubs het goed doen. Ik bewonder wel het lef van een coach als Farioli om iedere speler een kans te geven en dan weet hij meer. Nou met Klaassen is het toch gelukt ? Met de F jes lijkt mij te ver gezocht en wat Ajacieden van vinden daar let ik niet eens op. Ik ben neutraal, maar soms ben ik positief soms negatief, althans mijn meningen dan, voor de rest zijn ze mijn eigen meningen. Ajax heeft in elk geval niet verloren en dat scheelt weer voor de club.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik ben ook wel van veel mensen kans geven iedereen moet het laten zien.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gtsb Zeg jij dat dan ook over jou cluppie en hou op met die excuses als ze er zelf niks van bakken national en international

Grote Markt
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Weer Klaassen !

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Farioli zou nu toch in moeten zien dat klaasen onmisbaar is op het middenveld

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het was een 100% strafschop. Niet te geloven dat VAR niet ingreep. Ajax mocht niet mopperen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Volgens mij was het inderdaad ook een strafschop. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de verklaring is van de scheidsrechter en de VAR om Gae geen strafschop toe te kennen.

svl
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is heel ingewikkeld. Dat heeft met de stand van de zon en de maan te maken. Jupiter en Saturnus gooien ook regelmatig roet in het eten. Dat ie toevallig de bal wegtikt met zn armen omhoog en van richting laat veranderen, heeft totaal geen invloed op de besluitvorming.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gezien de wedstrijd speelde we weer slecht op het middenveld en waren we erg matig en pover !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen