'Ajax ondernam kansloze poging om Perisic in te lijven'

17 september 2024, 11:51   Bijgewerkt: 17 september 2024, 13:03
Foto: © Imago

Ajax heeft de afgelopen dagen geïnformeerd naar de status van Ivan Perisic. Dat meldt journalist Mounir Boualin van Soccernews althans. Perisic staat inmiddels op het punt om te tekenen bij PSV, maar volgens Boualin heeft Ajax eveneens geprobeerd om de Kroaat aan de haak te slaan. Perisic zat na zijn vertrek bij Hajduk Split zonder club en was daardoor transfervrij op te pikken, maar de club uit Amsterdam zag al snel in dat het een ‘kansloze’ zaak was.

Perisic maakte begin dit kalenderjaar op huurbasis de overstap van Tottenham Hotspur naar Hajduk Split. Hij was op dat moment nog herstellende van een zware knieblessure. Perisic hoopte zich na zijn herstel bij Hajduk Split in de EK-selectie van Kroatië te spelen. Dat lukte hem. Hij kwam tijdens het eindtoernooi in Duitsland in alle groepswedstrijden in actie. Tottenham Hotspur deed hem vervolgens geen nieuw contractvoorstel, waardoor Perisic besloot zich definitief aan Hajduk Split te binden. Maar dat huwelijk hield niet lang stand. De partijen besloten in augustus alweer uit elkaar te gaan.

Artikel gaat verder onder video

Perisic was daardoor transfervrij en daarvan hoopte Ajax te profiteren. Ook Ajax heeft de afgelopen dagen geïnformeerd naar Ivan Perisic. De Amsterdammers zagen echter al snel in dat PSV al ver in onderhandeling was met de Kroatisch international en dat ze daardoor kansloos waren, zo schrijft Boualin dinsdagmorgen op X. Fabrizio Romano pakte eerder op de dinsdag uit met de mogelijke transfer van Perisic naar PSV en clubwatcher Rik Elfrink meldde niet veel later dat de vleugelspeler deze dag al zijn medische keuring ondergaat.

LEES OOK: PSV-transfer Perisic leidt tot gemengde reacties: 'Zeer opmerkelijk jaar achter de rug'

Klaassen

De transfermarkt is weliswaar al twee weken gesloten, maar clubs kunnen nog wel zaken doen. Transfervrije spelers kunnen ook ná de transferwindow binnengehaald worden. Ajax grijpt dus naast Perisic, maar staat wel op het punt de terugkeer van Davy Klaassen wereldkundig te maken. Klaassen verruilde Ajax vorig jaar nog voor Internazionale. Daar werd hij, zonder er enig aandeel in te hebben, kampioen van Italië. Internazionale en Klaassen gingen na één seizoen alweer uit elkaar. De middenvelder trainde in eerste instantie mee in Amsterdam om zijn conditie op peil te houden, maar trainer Francesco Farioli raakte dusdanig snel overtuigd dat hij hem definitief bij zijn selectie wilde verwelkomen. Klaassen is maandag medisch gekeurd en behoort woensdag al tot de selectie voor de ontmoeting met Fortuna Sittard.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-banneling keert terug op trainingsveld bij eerste elftal

Een van de spelers die niet meer welkom was bij de trainingen van Ajax 1, traint nu weer mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik geloof dit niet. Wel is het gebruikt in de onderhandelingen met Psv Sinds wanneer doen clubs een stapje terug als een andere club al in onderhandeling is? Juist dat ze de clubs ertoe om de ander een loer te draaien. CL of EL zal Perisic ook niet zoveel meer uitmaken gelet op zijn leeftijd en de kans op speeltijd. Lang is onomstreden. Godts niet

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Omdat je misschien in een postie zit waar je niet mee kan komen met het salaris?

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

O ja, zou kunnen. Maar zal Psv zo fors uithalen, terwijl die positie geen prioriteit heeft

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik denk dat je als ajax blij mag wezen dat hij niet komt. Begrijp ook echt niet wat psv met hem wil. Men heeft al genoeg spelers voor die positie . Hij is 35 ,komt terug van een zware blessure ,en mag geen cl spelen !!??. En zal niet voor een fooitje komen

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dit nieuws klopt. En Ajax slaat weer de plank mis. Het bewijst maar weer dat er 0,0 vertrouwen is in de toekomst. De trainer van Ajax wilt zich op korte termijn bewijzen.. het lijkt wel of hij Ajax een korte termijn project vindt en zo snel mogelijk een stap wilt maken en Ajax achterlaten met een bejaarden elftal zonder restwaarde.

Kramer
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Jij zou ons eigenlijk allemaal gratis bier moeten geven om onze kelen te smeren. Die worden zo droog van het lachen om je reacties.

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ajax zou wel graag Perisic willen maar ze hebben de middelen er niet voor hij zou te veel salaris weer mee brengen binnen de bezuinigingen

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik geloof het ook niet. Reden: we hebben eerder (of de afgelopen periode) geen enkel bericht gezien dat Ajax interesse in Perisic had. Bovendien staat het natuurlijk leuk op iemand's cv om te kunnen zeggen: die en die had ook interesse maar hij heeft gekozen voor... Dan geef je wat extra waarde aan zo'n transfer en "men" denkt dat het een gewilde speler is.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

daar is het beste ook vanaf, alsajax zijnde hoef er niet rouwig om tezijn dat hij niet komt,als hij niet speelt zou hij ook nog wel eens lastig kunnen worden

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We horen het wel van je als hij een hattrick maakt tegen je clubje 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen