'Ajax had vervanger Bergwijn al klaarstaan, maar koos op laatste moment voor Sulemana'

6 september 2024, 13:41
Foto: © Imago

Ajax was praktisch rond met Emre Mor als vervanger voor Steven Bergwijn, maar koos uiteindelijk toch voor Kamaldeen Sulemana, weet het Turkse Fanatik. Die transfer werd echt niet op tijd voltooid, waardoor de Amsterdammers nu met lege handen staan.

De 27-jarige Mor stond te boek als een groot talent, maar heeft die potentie nooit echt kunnen waarmaken. In 2016/2017 was hij onderdeel van de eerste selectie van Borussia Dortmund, maar kon daar niet op speeltijd rekenen. Na een loopbaan als voetbalnomade speelt hij nu bij Fenerbahçe, waar hij ook niet veel speelt. Trainer José Mourinho vertelde de aanvaller dat een nieuwe club zoeken de beste optie zou zijn.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Derksen heeft aan één woord genoeg om aandeel Kroes in Sulemana-transfer te omschrijven

Volgens Fanatik leek alles erop dat hij op Deadline Day nog naar Ajax zou vertrekken, maar Alex Kroes en de zijne kozen op het laatste moment ervoor om toch voor Sulemana te gaan. Met alle gevolgen van dien: door het te laat inleveren van de benodigde documenten bij de FIFA heeft Ajax geen vervanger voor Bergwijn kunnen krijgen.

Door het vertrek van Bergwijn naar Al Ittihad is Mika Godts de enige speler die momenteel als linksbuiten kan fungeren onder trainer Francesco Farioli. Kroes lijkt wel naar transfervrije buitenkansjes te speuren, om dit gat in de selectie alsnog op te vullen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Elf transfervrije opties voor Ajax na het mislopen van Sulemana

Ajax wil na het mislopen van Kamaldeen Sulemana nog een nieuwe linksbuiten, maar kan alleen transfervrije spelers halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dit snap ik dus niet.. Emre Mor een multifunctionele aanvaller een goedkope optie voor in de breedte met weinig risico op verlies. Hierin kan je weer zien dat het beleid van Ajax alleen maar gaat op types als Eriksen of PL spelers wat een veel groter risico betreft. Zonde gemiste kans voor de Amsterdammers.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ajax heeft de moelijker weg genomen die emre mor was wel een goede speler geweest voor ajax snel behendig of die speler van Sao Paulo Juan dos Santos Die kan in de spits recht en links vleugels hij kan koppen twee benige schieten zo verschrikkelijk goed is die jongen en ik denk dat die op te halen is voor 8 9 miljoen

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ach wij zullen wel zien wat bij Ajax wie als nieuwe speler er bij komt. Kroes en co. zijn nu stiekem bezig met zaken doen, verwacht ik. Het maakt niets uit of de speler een oudere is, want het voetbal blijft hetzelfde, 11 tegen 11. En als beweerd wordt dat een oudere speler, hier respectloos als bejaard wordt afgeschilderd, kortademiger dan een jongere zou zijn, geloof ik dit niet. Ervaring in toernooien en op top niveau gevoetbald hebbend zijn belangrijk. Op de lijst van Kroes staan best aardige spelers voor Ajax voor de korte termijn. Behalve de Rus, gaat mijn voorkeur uit naar de technisch vaardige Perisic, alleen hij komt net uit een blessureperiode.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dan trekken ze toch een blik open. Daar hadden ze mond vol van. Hoogmoed en Arrogantie dat hebben ze zat.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hoogmoed en arrogantie heb je zelf ook nogal de mond vol van, slap windje.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mee eens, Hurricane

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Emre Mor heeft op 9 jaar tijd 8 clubs versleten en niet bijzonder veel gescoord. Vijf doelpunten in 26 wedstrijden voor het Turkse Fatih Karagümrük is zijn hoogste score. Verder geen bijzondere speler, niet dat Sulemana dat wel is. Ik vind het allebei maar magertjes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen