Ajax-fans krijgen eindelijk duidelijkheid over terugkeer Christian Eriksen

2 september 2024, 13:06   Bijgewerkt: 5 september 2024, 17:48
Foto: © Imago/Realtimes

Ajax-supporters kunnen een terugkeer van Christian Eriksen voorlopig uit hun hoofd zetten. De Deense middenvelder is gedurende deze hele transferwindow in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar een hernieuwde samenwerking in Amsterdam is ‘geen item’ geweest. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Martin Schoots in gesprek met Voetbal International. Schoots bevestigt dat Ajax in januari wél heeft geïnformeerd naar Eriksen.

LEES OOK: Eriksen spreekt zich uit over geruchten: ‘Is me niets verteld’

Artikel gaat verder onder video

Ajax presenteerde tot op heden drie aanwinsten voor de selectie van hoofdtrainer Francesco Farioli: Bertrand Traoré, Daniele Rugani en Wout Weghorst. De Amsterdammers zouden graag nog een creatieve middenvelder toevoegen aan de spelersgroep. De naam van Hakim Ziyech viel afgelopen vrijdag, maar een terugkeer van de Marokkaanse spelmaker zit er naar alle waarschijnlijkheid niet in. Dat geldt zeker voor een rentree van Eriksen in de Johan Cruijff ArenA. “In januari heeft Ajax geïnformeerd, maar dat was te vroeg. Deze zomer werd de vraag niet gesteld, dus was het geen item”, zo vertelt zijn zaakwaarnemer Schoots.

Volgens Schoots was er wel een andere Nederlandse club die toenadering heeft gezocht, ‘maar dat was geen optie’. Eriksen blijft tot minstens de winterstop speler van Manchester United. De Deen was ruim twee jaar geleden een van de eerste aanwinsten van Erik ten Hag op Old Trafford. Eriksen kwam tijdens zijn eerste twee seizoenen in Manchester nog regelmatig in actie, maar lijkt dit seizoen niet tot nauwelijks aan spelen toe te komen. Volgens Schoots gaat desondanks ‘alle aandacht’ uit naar Manchester United. “Met een nieuwe verdedigende middenvelder in plaats van een box-to-box speler liggen er waarschijnlijk ook meer mogelijkheden in een meer creatief-offensieve rol, zijn meer natuurlijke rol”, zo klinkt het. Bovendien heeft Manchester United een overvol programma, waardoor Schoots verwacht dat Eriksen ‘nog belangrijk’ zal zijn voor de ploeg van Ten Hag.

LEES OOK: De Telegraaf komt met teleurstellend nieuws voor Ajax-supporters

Eriksen naar Anderlecht evenmin een serieuze optie geweest

Een transfer naar Anderlecht leek ook nog even een optie, maar volgens Schoots is er met de Belgische grootmacht enkel ‘informeel’ contact geweest. “Het is moeilijk als je bij in principe één van de drie grootste clubs ter wereld speelt om naar een veel kleinere competitie te gaan, vooral zonder Champions League-voetbal. Dat Christian nog altijd een speciaal gevoel richting Nederland en in het bijzonder Amsterdam heeft, is bekend. Hij spreekt bijvoorbeeld nog steeds perfect Nederlands, maar de vraag of hij Ajax ooit nog eens kan helpen, is nu niet aan de orde. Die speculaties kunnen we beëindigen.” Dit betekent niet dat er een definitieve streep kan door een nieuwe samenwerking tussen Ajax en Eriksen. “In ieder geval tot het einde van het kalenderjaar, dan zullen ze wel weer oplaaien”, zo zegt Schoots over de geruchten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Francesco Farioli meldt zich op Instagram en verrast

De trainer van Ajax schrijft: "Iedereen dacht dat dit onze eerste missie was, maar..."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik schat dat het merendeel van de supporters van mening is dat je Eriksen (en ook Ziyech) niet moet terughalen. Te oud, lang niet meer de uitstekende spelers die het in het verleden waren, voegen nauwelijks wat toe. Natuurlijk is er het sentiment dat speelt als het over zo'n spelers gaat maar gewoon realistisch denken en je weet dat je het niet moet doen. Ajax moet zich gaan richten op de komende periode in de ED en in Europa en geduldig wachten tot de winterse transferperiode. Dan zijn er wellicht weer wat mogelijkheden.

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

@Sticks, Ajax gaat het met deze selectie redden en gaat verrassen, zonder Eriksen en Ziyech. Deze selectie op enkel na is goed genoeg, m.u.v. Bergwijn en luie Brobbey.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@kib er zit hoe dan ook progressie in de groep en Farioli met zijn bekritiseerde fitheid-mentaliteit doet het gewoon prima tot nu toe. Je zult maar een topteam hebben in plaats van een gehavende club en gelijkspelen tegen Willem 2, nee dan heb je je zaken goed voor mekaar haha. Kijk even hoe Psv op hun badslippers kampioen worden. Het komt allemaal goed, kwestie van tijd.

LCA
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

zwakste schakel is de RB. Iedereen klaagt over Rench, maar hij is gewoon de beste op zijn positie. Die Gaan ikan gewoon echt niet. Daar had ik nog graag een versterking gezien.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Met de wetenschap van nu, kan ook niet anders, ben ik blij dat in plaats van Graham Potter, Farioli bij Ajax de coach is geworden. Ik ben bang dat grote clubs hem in het vizier krijgen en hij na de winterstop weg gekocht wordt. Hij zou een geschikte opvolger van Ten Hag kunnen zijn. Lekker afknijpen die volgevreten Bruno Fernandes, Zirkzee, Maguire, Casimero, Onana, De Ligt, Hojlund en nog enkele.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@LCA, hij is jammer genoeg klein van stuk, maar volg Alders bij Jong Ajax, prima opkomende back, sterk in zijn dribbels.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Weghorst, Ziyech nu Eriksen zijn dit de enige namen waar Alex Kroes mee kan komen? Wat is te Kloese dan een vak man met internationale connecties.. een betrouwbaar vakman. Of dan toch Alex Kroes wou Hwang naar Amsterdam halen maar die kiest logischerwijs voor Feyenoord.

LCA
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Heb het vermoeden dat die andere Nederlandse club die naar de diensten van Ericsson geïnformeerd heeft best wel eens jou geliefde Feyenoord kan zijn. Maar tja, dat was geen optie voor hem...

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Of PSV....

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@LCA, nu jij het zegt.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rudolf jouw familie is ongetwijfeld fout geweest in de oorlog, hier draag jij nog de frustraties van, sneu voor je!

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Nee geen Eriksen en Ziyech, Ajax is in principe al klaar om de concurrentie partij te geven. Alleen een rechtervleugel en een creatieve middenvelder en een back-up voor Rensch waren leuk geweest.

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Daar heeft Ajax goed aan gedaan, leveren niet meer. Ze hebben nog de momenten maar das niet goed genoeg

rob lunsingh
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

waarom Eriksen niet naar Feijenoord? is nog steeds van veel waarde; moet Priske toch knunnen beoordelen

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De ene Deen is de ander niet. Eriksen is een grote in Denemarken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen