Ajax bevestigt: Weghorst-gekte stijgt tot ongekende hoogte

20 september 2024, 16:32
Foto: © Ajax TV

Wout Weghorst is nu al razend populair onder de Ajax-supporters. De centrumspits zette pas eind vorige maand zijn handtekening onder een tweejarig contract in de Johan Cruijff ArenA, maar het meest verkochte shirt van dit seizoen staat nu al op zijn naam. Daarmee houdt Weghorst Brian Brobbey, Jorrel Hato, Jordan Henderson én Bertrand Traoré onder zich.

Het was vanaf het begin van de zomer niet de vraag óf, maar wanneer Ajax en Weghorst met elkaar in zee zouden gaan. De Amsterdammers maakten al vóór de start van het Europees Kampioenschap in Duitsland hun interesse in Weghorst kenbaar. Het duurde echter nog zeker twee maanden voordat hij zich speler van de Nederlandse recordkampioen mocht noemen. Weghorst kan desondanks nu al niet meer stuk bij Ajax. Hij maakte afgelopen woensdag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn debuut en twee dagen later meldt de club dat zijn shirt het meest verkochte shirt is van dit seizoen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Grote verbazing bij Weghorst vlak voordat hij zijn debuut maakt voor Ajax

“Hij speelt pas kort bij de club, maar zijn populariteit onder de Ajax-supporters is overduidelijk”, zo klinkt het op de clubsite. Ajax wijst onder meer op het warme onthaal van Weghorst in de thuiswedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League. Weghorst had op die dag zijn handtekening gezet in de Johan Cruijff ArenA, nam in de avond plaats in de skybox en toen hij op het grote scherm verscheen klonk er een orkaan van geluid in het stadion. Woensdagavond stond hij dus voor het eerst op het veld. “Rugnummer 25 knalde direct door het plafond”, zo schrijft Ajax over het shirt van Weghorst.

Klaassen komt eraan

De top vijf populairste namen op de Ajax-shirts wordt gecompleteerd door Brobbey, Hato, Henderson en Traoré. Het lijkt echter niet lang te duren voordat Davy Klaassen zich ook ergens bovenin zal melden. “Snelste stijger: het zal je niet verbazen dat Klaassen momenteel de snelste stijger is tussen alle Ajacieden als het gaat om de verkoop van zijn rugnummer. De middenvelder sloot Ajax na een seizoen in Italië weer in zijn armen. De Ajax-supporters toonden hun dankbaarheid voor de ras-Ajacied door zijn hernieuwde dienstverband te belonen met een ovationeel applaus (tegen Fortuna Sittard, red.). En dus momenteel massaal te kiezen voor rugnummer 18”, zo leest het.

Hoeveel doelpunten maakt Weghorst dit seizoen voor Ajax?

Laden...
286 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

Davy Klaassen, teruggekeerd bij Ajax, zegt iets opvallends in zijn eerste interview.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wel triest om te zien hoe diep ze gedaald zijn in Amsterdam schrik er wel van. Heb even een vriend gebeld (groot supporter van Ajax) en hij erkent ook dat er wel wat mis is in Amsterdam. Hij kent zijn club niet meer, net als Marco van Basten die stiekem fan is geworden van Feyenoord.

Dexi
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een volwassene in een shirt van Wout bij de Jumbo roept vragen op over de vraag of zo iemand zonder begeleiding op straat mag lopen. Als Wout de redder in nood is, zouden fans, supporters en relschoppers zich serieus moeten afvragen hoe ver ze zijn afgedaald.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geestig dat hier kakkerlakken op reageren. Met dan ene sterretje en spelniveau past maar één ding; SCHAAMTE. Nee Geminez is echt een tobber was topper, in Rotterdam zakken alle spitsen af naar een bedenkelijk niveau. Geestige is dat jullie denken nog flink te kunnen cashen ook. AJAX spelers brengen altijd meer op, sorry. Waarschijnlijk weet de rest van de wereld dat er in Rotterdam alleen ééndagsvliegen zweven ! Grappig om te lezen dat jij vrienden hebt Rudolf, ontmoet bij de psychiater vermoedelijk in de wachtkamer!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen