Advocaat kritisch op Priske: ‘Bij Feyenoord speel je om het kampioenschap’

29 september 2024, 11:15
Foto: © ESPN

Dick Advocaat vindt het onbegrijpelijk dat Brian Priske bij Feyenoord begon met het 3-4-3-systeem. Volgens de bondscoach van Curaçao had de Deense oefenmeester het zich veel makkelijker gemaakt door vanaf het begin 4-3-3 te hanteren. Ook de manier waarop Priske zich indekt over het kampioenschap leidt tot kritiek van Advocaat.

“Slot heeft het natuurlijk geweldig gedaan. Hij had ook de betere spelers hè, dat moeten we ook in ons achterhoofd houden. Uiteindelijk zijn de spelers samen met de spelers bepalend, kijk bij FC Utrecht wat daar gebeurt. Dat is bij Feyenoord ook. Hij haalde de juiste spelers, ze gingen spelen zoals Slot het wilde en daar had hij ook de spelers voor. Dat ging echt geweldig", aldus Advocaat bij Goedemorgen Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

“Maar nu, deze trainer is echt nog wel een beetje zoekende van: wat gaan we nou doen? Na drie wedstrijden ging hij zijn systeem al veranderen, dat maakt het ook al een beetje moeilijk. Dus hij heeft nog wel wat tijd nodig”, beseft Advocaat.

Hans Kraay junior vraagt vervolgens aan Advocaat of hij in het geval van Priske ‘absoluut niet’ met zijn eigen systeem was begonnen. “Ik heb altijd geleerd dat je gaat spelen naar de kwaliteiten van je spelers. Wat voor spelers heb je? Het jaar daarvoor heb je hetzelfde gespeeld. De meeste spelers waren er nog in het begin, dus hij had makkelijk hetzelfde systeem kunnen gaan spelen. Een andere rechtsbuiten maakt op zich niet uit”, reageert de 77-jarige oefenmeester.

Verschil in druk zetten volgens Advocaat door systeemwissel

“Het systeem, het druk zetten en vooral door het midden. Hij wilde al gelijk druk zetten via de zijkanten. Dat was al een verschil. Het is een wezenlijk verschil in hoe je gaat staan. Dat kan ook succesvol, kijk maar naar Bayer Leverkusen. Ieder systeem kan, maar je moet wel kijken naar wat je hebt. Heb je het grootste gedeelte van vorig jaar? Dan lijkt mij dat je begint met hetzelfde. Je bent zes weken kwijt geweest, plus drie weken in de competitie. Dat is zonde. Ik denk niet meer dat hij teruggaat naar 3-4-3”, erkent Advocaat.

Advocaat laakt uitspraken Priske

“Ik denk niet dat we het hebben over een titelkandidaat”, begon Priske na afloop van de wedstrijd tegen NEC. “We hebben het over de top-twee. Dat is de ambitie en dat verandert niet”, sprak de Deen over de mogelijke titelstrijd. Advocaat hekelt deze uitspraken van Priske. “Als je trainer bent bij Feyenoord, Ajax of PSV, speel je voor het kampioenschap. Geen discussie", besluit Advocaat.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hooijdonk hekelt Priske: ‘Dat doen kinderen van veertien, vijftien’

Pierre van Hooijdonk uit forse kritiek op Brian Priske, de trainer van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Zegt degene die een gelijkspel in het Philips stadion vast wou houden en niet voor de winst wou gaan.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik heb liever dat een trainer realistisch is dan dat hij roept dat ze meedoen om het kampioenschap na zo'n reeks.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Oké, nu wordt ik echt ziek van. Zoals gewoonlijk als je niet wint gaat de media alles weer over dramatiseren. 3-4-3 of 4-3-3 het maakt allemaal toch niets uit, als je niet over een goed ingespeeld team beschikt ben je ook geen titelkandidaat.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

In de media werken mensen die niet voor niks in de voetballerij werken. Zelfs over Slot wist men het allemaal beter hoe t wel of niet moest. Je moet je niet druk maken om wat een ander zegt, denk je nou dat de spelers wakker liggen wat er in de media gezegd wordt door een ene Dennis van Eersel bijvoorbeeld ? Die liggen alleen wakker van hun eigen prestaties en toekomst.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Rudolf21 Weet ik, ik liet me gewoon even gaan.

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het ontbreekt Advocaat nogal aan realisme, zoals we wel vaker zien van een hoop analisten. Er zit nogal een verschil tussen wat je vindt dat een club "gezien de status of het verleden" zou moeten presteren en de harde realiteit van de dag. Het gaat met 2 van de 3 clubs uit de tradionele top-3 niet al te best en alleen Psv doet het nog vrij aardig. En zelfs die winnen niet elke wedstrijd op het gemak dat men wellicht verwacht. Het is behoorlijk pover allemaal in de Eredivisie.

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Sticks De Eredivisie was ooit een topcompetitie, maar omdat de voetballerij steeds meer om geld ging draaien stelt het geen ene moer meer voor.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Geen interesse. Doei.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mee eens, RWBY

Copa
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik vind de rol van Wolf heel vreemd Ten eerste zei Slot dat ze rustig konden doorborduren op wat hij achterliet. Wolf weet van de hoed en misschien ook de rand en toch zit hij daar voor joker. Waarom heeft Kloese hem niet doorgeschoven net als Az deed.

RWBY
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Copa Als dat nog wat heeft uitgemaakt, een tweede Slot vind je niet en elke trainer heeft zijn of haar eigen visie van voetbal spelen.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

John de Wolf is niet bevoegd om een eerste elftal te trainen.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Of je wat van de wolf kan verwachten zeg … de man heeft een IQ van 5 😂

boyke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De Wolf zit er bij en keek er naar. Ik weet niet wat zijn taak is als zogenaamd cultuurbewaker maar daar merken we niets van. Hij wordt tijdens de wedstrijd ook nergens bij betrokken en je ziet hem ook niet de dug-out uit komen. Jammer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen