Advocaat en Curaçao blameren zich bij start Nations League

7 september 2024, 09:48
Foto: © Imago

Dick Advocaat is de CONCACAF Nations League uiterst slecht begonnen met Curaçao. De huidige nummer 86 van de wereldranglijst ging met 2-1 onderuit tegen Saint Lucia, de nummer 170 van de FIFA-ranking. De wedstrijd werd niet gespeeld in Saint Lucia, maar in Grenada.

Advocaat had in zijn opstelling een plek ingeruimd voor een elftal spelers die allen actief waren of zijn in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. Zo stond Eloy Room op doel en was er daarnaast onder meer plek voor Jurien Gaari, Sherel Floranus, Godfried Roemeratoe, Juninho Bacuna, Lenadro Bacuna en Ar’Jany Martha. Bij tegenstanders Saint Lucia speelden vooral jongens van clubs op de lagere Engelse niveaus en amateurcompetities in het Caribisch gebied.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Dick Advocaat spreekt zich uit en heeft het gehad met Riechedly Bazoer

Toch had Curaçao de nodige moeite met  Saint Lucia en kijk het na een klein uur tegen een 2-0 achterstand aan. Arkell Jude-Boyd van Cheltenham Town en de clubloze Caniggia Elva profiteerden van defensief geklungel achterin bij Curaçao. Het was aan Eloy Room te danken dat de score niet hoger uitviel voor Saint Lucia.

LEES OOK: Zaakwaarnemer Riechedly Bazoer reageert na kritiek van Dick Advocaat

Brenet doet wat terug namens Curaçao

Invaller Joshua Brenet, die na zijn ontslag bij FC Twente nog altijd zonder club zit, bracht de stand nog wel terug tot 2-1. Verder wist Curaçao niet te komen, waardoor het de overwinning simpel over de streep trok. Maandagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd speelt Curaçao de volgende wedstrijd in de Nations League. Dan is Sint Maarten de tegenstander.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Privé komt met bizar verhaal over Bas Nijhuis: 'Screenshots van allerlei appjes die hij naar haar gestuurd heeft'

Bas Nijhuis, scheidsrechter in de Eredivisie, staat in de Privé met een bizar verhaal van zijn vermeende minnares. Ook Johan Derksen reageert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

heb wedstrijd gisteren gekeken! maaruh scheids was beetje veel op thuisland zijn hand vond ik en de wedstijd zoals ze speelde kunnen ze in nederland nog niet van een 5e klasser winnen wat een gezapig tempo!! bal aanname zwaar kut bal onder voet door laten rollen doen ze bij de jeugd nog niet eens!! en de scheids sorry maar als st lucia speler elke 2 minuten 4 minuten op de grond ligt met pijn kramp of blessure kwam er in mijn ogen toch zeker een 16 a 17 minuten blesseuretijd bij en niet zoals die dooie 4e man 6 min! de wedstrijd en de rest was gewoon een schande voor het voetbal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen