Adanaspor-trainer en voormalig Ivoriaans international Sol Bamba (39) overleden

1 september 2024, 09:11   Bijgewerkt: 1 september 2024, 10:11
Foto: © Imago/Realtimes

Adanaspor-trainer Sol Bamba is op 39-jarige leeftijd overleden. Bamba, die als voetballer een verleden had bij onder meer Leicester City, Trabzonspor en Palermo en 46 interlands speelde voor Ivoorkust, werd vóór de wedstrijd tegen Manisa BBSK ziek en overleed in het ziekenhuis.

Dat meldt Adanaspor, dat actief is op het tweede niveau van Turkije, zaterdagavond via de officiële kanalen. Adanaspor speelde vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Manisa. Bamba werd voorafgaand aan dat duel ziek en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij helaas kwam te overlijden. Bamba werd slechts 39 jaar. Hij stond pas sinds 25 juli jongstleden aan het roer bij Adanaspor.

Artikel gaat verder onder video

Bamba werd begin 2021 gediagnosticeerd met non-hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Hij was op dat moment actief voor Cardiff City. Die club verruilde de Ivoriaan in de zomer van dat jaar voor Middlesbrough. Bamba zette een jaar later een streep onder zijn loopbaan als profvoetballer, na avonturen bij onder meer Leicester City, Trabzonspor, Palermo en Leeds United. Bamba droeg bovendien 46 keer het shirt van zijn land, waarmee hij in 2010 en 2014 deelnam aan het Wereldkampioenschap in respectievelijk Zuid-Afrika en Brazilië. Bamba speelde op 10 september 2014 zijn laatste interland.

Cardiff City, de club waarvoor Bamba de meeste wedstrijden speelde (118), heeft op X gereageerd op het overlijden van de oud-speler. “Met het diepste verdriet hebben hij vanavond (zaterdag, red.) kennisgenomen van het overlijden van clublegende Sol Bamba. Als speler en coach was Sol’s impact op onze voetbalclub onmetelijk. Hij was een held voor ons allemaal, een leider in elke kleedkamer en een echte gentleman. Onze gedachten zijn bij zijn vrienden, familie en iedereen die het geluk heeft Sol te kennen en lief te hebben.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen