Weghorst moest lang wachten op Ajax: ‘Niet makkelijk, maar daardoor blijf je rustig’

29 augustus 2024, 16:25
Foto: © Ajax

Wout Weghorst is heel blij dat hij zich na lang wachten eindelijk speler van Ajax mag noemen, zo vertelt hij via de clubkanalen. De boomlange spits is enorm vereerd dat de Amsterdammers hem graag wilden hebben en is klaar om de concurrentiestrijd in de punt van de aanval aan te gaan.

De komst van Weghorst liet lang op zich wachten, maar is sinds donderdagmiddag eindelijk officieel. “Dat is fijn”, begint de spits lachend. “Het heeft inderdaad wel even geduurd ja.” Voor de aanvaller zelf was het afwachten geen makkelijke periode. “Je zit in een positie waarin je inderdaad in de wachtkamer zit en je wacht tot de deal beklonken is.” Toch raakte Weghorst niet in paniek. “Ik had zelf al heel snel door wat ik wilde, dus daardoor blijf je rustig.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kroes belde met routinier over terugkeer bij Ajax: ‘Terugkomen altijd een optie’

Toen Ajax zich meldde voor Weghorst, had hij daar direct een goed gevoel bij. “Mijn eerste reactie was: ‘Cool, echt cool;’. Dat gevoel heb ik gehad en dat is ook niet meer weggegaan.” Dat hielp voor de spits om in de wachtkamer plaats te nemen. “Ik had zelf het gevoel dat dit de juiste stap is en dit proces wil ik graag deel van uitmaken. Soms hoef je dingen niet altijd goed te beredeneren, maar vanaf moment één had ik zoiets dat ik wist dat dit goed was”, waarna hij benadrukt dat hij Ajax nog steeds ‘de grootste club van Nederland’ vindt.

LEES OOK: ‘Wijndal kan droombestemming vergeten’

Concurrentiestrijd met Brobbey en Akpom

Met de komst van Weghorst voegt Ajax na Brian Brobbey en Chuba Akpom een derde spits toe aan het eerste elftal. Toch is de nieuwe aanwinst niet bang de concurrentiestrijd uit de weg te gaan. “Daar ga ik vol in”, is Weghorst strijdlustig. “Het is normaal bij een club als Ajax dat er concurrentie is. Het is aan mij de trainer en iedereen te overtuigen dat ik dit seizoen dé spits kan zijn voor Ajax. Dat is de doelstelling.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hij zou bij Twente gelijk aan de slag gekund hebben. Zijn droomclub

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hij kent zijn eigen krachten en wist dat de concurentie daar te groot zou zijn.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Weghorst heeft begrepen dat het bij Ajax niet van een leien dakje zou gaan en heeft daar het geduld voor opgebracht. Dat heb je in elk geval de juiste mentaliteit als je sowieso al naar Ajax wou. Top.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hij begreep het heel goed en ruikt bloed. Zou normaal nooit in de basis staan bij Ajax maar gaat nu jeugdspelers in de weg staan. Zeker top.

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Bij een club die in financiele moeilijkheden zit, moet je altijd geduldig zijn. Scheelt dat er verder geen concrete interesse was van topclubs, dat maskt het wachten een stuk makkelijker. Knap om dat inzicht in je huidige niveau te hebben. Hij wordt tenslotte ook een dagje ouder. Leuk clubje om bij af te bouwen met weinig concurentie. Ga je goed Wout!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen