Ajax-fans kijken in minuut 6 naar grote scherm in Johan Cruijff ArenA en ontploffen

29 augustus 2024, 20:18
Foto: © Ziggo Sport

Wout Weghorst komt donderdagavond nog niet in actie voor Ajax, maar de kersverse aanwinst van de Amsterdammers staat in de return tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League al meteen in het middelpunt van de belangstelling. Weghorst heeft plaatsgenomen in de skybox van de Johan Cruijff ArenA en in de zesde minuut verscheen de spits heel even op het grote scherm. Het Ajax-publiek reageerde met luid applaus en de nieuwe doelpuntenmaker werd meteen toegezongen.

Weghorst werd al sinds begin juni nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De spits kwam in het afgelopen seizoen nog op huurbasis uit voor Hoffenheim en had nog een doorlopend contract bij Burnley, maar maakte er geen geheim van heel graag naar Ajax te willen verkassen. De Amsterdammers wilden niets liever dan de komst van Weghorst zo snel mogelijk afronden, maar moesten lang wachten vooraleer de benodigde financiële middelen waren verzameld. Deze week kwam de transfer in een stroomversnelling terecht en donderdag volgde dan eindelijk de bevestiging.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Wout Weghorst heeft aan zeven woorden genoeg om Ajax te omschrijven

Weghorst heeft in Amsterdam zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen en sluit vrijdag aan op het trainingsveld, zo vertelde Ajax-trainer Francesco Farioli donderdagavond vlak voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Jagiellonia. Daarin kan Weghorst niet in actie komen, maar maakte hij wel alvast kennis met het Ajax-publiek. De Johan Cruijff ArenA bracht de nieuwe spits na zes minuten in beeld en dat bleef niet onopgemerkt. De Ajax-supporters reageerden met luid applaus, gejoel en gezang. Weghorst moet zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club én zijn eerste doelpunt weliswaar nog maken, maar hij is nu al razend populair. ‘Woutje Weghorst’, klonk het door het stadion.

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video te bekijken via X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat een warm welkom door de supporters van de club die binnen korte tijd uit een diep dal met de week sterker wordt en dat ook nog met weinig financiële middelen en notabene met inzet van eigen jeugd het voor elkaar gekregen heeft. Petje af voor Kroes en Farioli.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen