Woedende Ron Jans zorgt voor zeldzaamheid in Breda: 'Ik heb dit nog nooit gezien'

24 augustus 2024, 22:21
Foto: © ESPN

Trainer Ron Jans van FC Utrecht zorgt halverwege het uitduel bij NAC Breda voor een uiterst zeldzame situatie. De ervaren oefenmeester is dusdanig ontstemd over het feit dat zijn elftal bij rust tegen een 1-0 achterstand aan kijkt, dat hij niet minder dan vier (!) spelers wisselt.

Promovendus NAC won vorige week op eigen veld van Ajax. Waar die wedstrijd nog op zondagmiddag werd gespeeld, wordt Utrecht deze week getrakteerd op een ouderwets Avondje NAC. Halverwege zit de stemming er uitstekend in bij de thuissupporters. Die zagen hun favoriete ploeg vlak voor rust namelijk op voorsprong komen door een fraaie treffer van Boyd Lucassen, die na een fraaie pass van Dominik Janosek ontsnapte aan buitenspel en de 1-0 binnen kon volleren.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ongemakkelijk' moment met Hans Kraay jr. na NAC - Ajax opgepikt in Engeland

Jans besluit daarop stevig in te grijpen: in de rust blijven David Min, Zidane Iqbal, Jens Toornstra én Paxten Aaronson achter in de kleedkamer. In hun plaats brengt de nestor van het trainersgilde in de Eredivisie Adrian Blake, Victor Jensen, Can Bozdogan en Noah Ohio binnen de lijnen. "Ik weet niet of dit een record is, maar vier wissels direct na rust... ik heb het inderdaad nog nooit gezien", zegt ESPN-commentator Leo Oldenburger.

LEES OOK: Ron Jans doet onthulling over PSV'er, die zich niet focust tijdens tactische trainingen

Even later komt Oldenburger met een update: het is blijkbaar twee keer eerder voorgekomen dat een Eredivisieclub vier wissels in de pauze doorvoerde. "Het is geen unicum", aldus de commentator. "Dat is twee keer eerder gebeurd in de historie van de Eredivisie: Sparta in 2021 en SC Cambuur in 2023. Vaak gebeurt het niet, want je hebt nog maar één wissel over ", besluit Oldenburger.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Mijnmening.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wat een gezeur altijd van de trainers. Het zou natuurlijk beneden zijn waardigheid en status zijn niet van Nac te kunnen winnen maar dat is wel vaker de wet van voetbal. Ook Ajax verloor van Nac. Jans mag blij zijn dat hij drie punten teveel aan de wedstrijd heeft overgehouden. Hij kon achteraf breeduit lachen maar enige bescheidenheid had hem beter gesierd.

JeanM
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Je bedoelt dat hij geweldig gewisseld heeft toch? Dat hij daardoor een uitstekende trainer is. Dat het zijn werk is om woedend te zijn als zijn team er een zooitje van maakt. En dat hij uiteindelijk dus gewoon gelijk had en heeft gewonnen. Dat bedoel je toch? Of ben je gewoon een beetje zuur.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen