Willie Overtoom ziet twee spelers die 'totaal geen Ajax-materiaal' zijn

1 augustus 2024, 22:06
Foto: © Imago

Ajax won donderdagavond met 1-3 van FK Vojvodina, maar niet alle spelers kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Willie Overtoom concludeert dat twee aanvallers ‘totaal geen Ajax-materiaal’ zijn.

De oud-voetballer schrijft op X dat Chuba Akpom en Carlos Forbs niet geschikt zijn voor Ajax. Het tweetal had een basisplaats in de uitwedstrijd. Akpom speelt met name omdat Brian Brobbey niet inzetbaar is.

Artikel gaat verder onder video

“Akpom en Forbs zijn prima voor de breedte, maar totaal geen Ajax-materiaal. Duidelijk is ook wel dat je kwaliteit voorin en een leider achterin mist. Met Traoré, Bergwijn, Berghuis en Brobbey heb je wat meer kwaliteit, want anders zie ik het toch somber in”, aldus Overtoom.

LEES OOK: ‘Onzekere’ Ajacied door het slijk gehaald na zwakke eerste helft: ‘Wat een verschrikkelijke speler’

Ook in de nabeschouwing van Ziggo Sport werd gesproken over Akpom en Forbs. De vervanger van Akpom Bertrand Traoré, maakte de 1-3 en is volgens Youri Mulder een veel betere speler. “In één actie zie je dat wat Akpom de hele wedstrijd niet heeft getoond, en wat hij niet in zich heeft: klasse.”

LEES OOK: Noa Vahle en Youri Mulder krijgen grote schrik op weg naar Vojvodina - Ajax

“De klasse van Traoré heeft hij niet. Het is een goede spits als hij voorzetten krijgt, maar hij is niet dat wat Ajax voorstaat. Bij Traoré zie je het verschil. Bij hem zie je de klasse wel”, aldus Mulder, die ook Forbs vond tegenvallen. “Forbs is geen topvoetballer, maar heeft wel snelheid. Maar dat zie je ook niet. Hoe dat komt? Nou, dat ligt ook altijd een beetje aan jezelf.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Savarunl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie? Moest het even googlen maar dus de allstar ex-voetballer van Hollandia en Al-Shamal. Gaan jullie nu de mening van elk willekeurig c-voetballertje posten als nieuwsbericht?

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, Overtoom?????

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Als jullie nou voor elke wedstrijd de berichten van een andere willekeurige X gebruiker als bron voor een artikel gebruiken, dan heb je nog best een geinig concept/rubriek; 'Een kijkje op X' , 'Wat vind jij?' of 'De thuis analist'. Maar om nou elke keer de berichtjes zonder argumenten (en vaak met open deuren) van die Overtoom te gebruiken, gaat echt nergens over. Die man wil graag relevant zijn, maar heeft totaal geen waarde. Als je dan toch random berichten wil gebruiken, wissel dan de X gebruikers een beetje af. Of vraag desnoods 1x per week de FcUpdate gebruiker; let op deze wedstrijd en stuur je analyse naar ons op. Alles beter dan elke keer Willie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen