Van Hanegem luidt zeven dagen voor De Klassieker tegen Ajax de noodklok bij Feyenoord

25 augustus 2024, 22:09
Foto: © Imago

Willem van Hanegem uit zijn zorgen over Feyenoord. De formatie van coach Brian Priske liet zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam al voor de tweede keer dit seizoen punten liggen. Feyenoord speelt over zeven dagen De Klassieker tegen Ajax. Vorig seizoen eindigde die wedstrijd in 6-0, maar Van Hanegem moet nu nog maar zien of de Rotterdammers hun rivaal opnieuw kunnen verslaan.

Feyenoord begon het seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen Willem II en liep daardoor meteen achter de feiten aan. PSV won zaterdagavond met 1-7 bij Almere City, waardoor Feyenoord wist wat het op bezoek bij Sparta te doen stond: winnen. Dat lukte echter niet. Van Hanegem ziet weinig aanknopingspunten voor Priske en zijn manschappen. De voormalig prof is niet onder de indruk van wat Santiago Giménez - die nog kan vertrekken naar Nottingham Forest - laat zien, maar is evenmin te spreken over de rest van het elftal.

Artikel gaat verder onder video

Het probleem voor Brian Priske is dat het lang niet alleen bij Giménez stokt bij Feyenoord. Het middenveld van Feyenoord, dat kan zo niet, zo leest het in de column van Van Hanegem op de website van het Algemeen Dagblad. Ramiz Zerrouki kan Feyenoord niet sturen, dat is wel gebleken. Dat hij rood kreeg, kun je ook Priske een beetje aanrekenen. Zerrouki speelde een matige eerste helft, waarin hij al tegen een gele kaart was aangelopen. Na de rust kreeg hij vlak na de gelijkmaker van Quinten Timber zijn tweede, waardoor hij voortijdig mocht gaan douchen. Volgens Van Hanegem had Priske moeten ingrijpen.

LEES OOK: Extra pijnlijk: ESPN doet na Sparta - Feyenoord onthulling over wat Priske met Zerrouki van plan was

Die had in de rust aan Zerrouki gevraagd of hij er vertrouwen in had dat hij geen tweede gele kaart zou krijgen. Als Priske had gevraagd of Zerrouki zelf vond dat hij goed speelde, had hij waarschijnlijk ook ja gezegd, waarmee Van Hanegem aangeeft dat je spelers ‘daar gewoon niet op kunt vertrouwen’. Er is waarschijnlijk niemand die zegt ‘ik denk dat ik straks weer geel krijg trainer’. Voor zijn kaart was er al een moment bij een counter van Sparta en toen hield hij ook al even vast en had het fout kunnen gaan. Van Hanegem ziet meer reden tot zorg voor Feyenoord. Feyenoord wil in het hoogste tempo spelen maar ik zie het tegenovergestelde.

Van Hanegem begrijpt niet dat doelman Timon Wellenreuther in de slotfase alle tijd nam voor een doeltrap en dat Calvin Stengs ‘op z’n gemak’ naar de cornervlag liep. “Ik vond dat veelzeggend”, zo klinkt het. De volgende wedstrijd voor Feyenoord is De Klassieker tegen Ajax. Vorig seizoen was Feyenoord de grote favoriet en dat zal over zeven dagen niet anders zijn. Maar waar de Stadionclub de eeuwige rivaal in april nog werkelijk van het veld blies, voorziet Van Hanegem nu een lastige wedstrijd. “Ajax is ook nog geen machine, maar ik moet nog zien of Feyenoord wint zondag in De Klassieker. En dat is wel nodig want je bent al vier punten kwijt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord lijkt mogelijke vervanger Bijlow te kunnen doorstrepen: 'Hij is te duur'

Dit lijkt in ieder geval niet de opvolger te worden van Justin Bijlow bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Feit blijft dat Feyenoord verder is dan Ajax. Beide clubs hebben nieuwe trainers, maar Feyenoord heeft nog wel nagenoeg dezelfde selectie. Ajax ook en dat is nou net het probleem Gelukkig is Berghuis in bloedvorm, dat zie je aan zijn kop alleen al

divano
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

wordt op deze manier een zware afstraffing en voetballes voor Feyenoord

0laf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ben je verder wel in orde?

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De kans is best aanwezig dat wij (Ajax) de wedstrijd gaan winnen met misschien 1 - 2. !!!

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Alles is mogelijk, misschien win ik wel de eurojackpot 😉 Nee je heb gelijk als de wedstrijd start is het 50 50.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Er wordt nu meteen geroepen dat ze het moeilijk gaan krijgen in de klassieker of zelfs thuis gaan verliezen maar dat lijkt me toch wat overdreven. Ajax heeft net 1 wedstrijd goed gespeeld en dat wil nog niks zeggen want je hebt over langere tijd progressie nodig. Dat Feyenoord 2 wedstrijden minder heeft gespeeld is niet persé reden om aan te nemen dat ze het niet gaan redden tegen Ajax. Ze hebben ook nog eens het thuisvoordeel. Natuurlijk hoop ik dat Ajax wint maar ik geloof dat niet zo. Ik ben blij met een gelijkspel. En die wedstrijd moet eerst maar eens doorgaan. Hoe dan ook, verliezen zal in Amsterdam minder pijn doen dan in Rotterdam omdat Ajax in feite voor een kampioenschap niet meedoet. (vind ik)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen