Wesley Sneijder heeft groot nieuws over zijn toekomst

12 augustus 2024, 23:43
Foto: © Rondo

Wesley Sneijder gaat vanaf oktober starten met de trainerscursus bij de KNVB. De recordinternational van Oranje stopte in 2021 met de cursus, maar gaat nu een nieuwe poging doen met een verkort traject.

Sneijder gaat ‘de normale cursus’ doen bij de KNVB, maar wel in aangepaste vorm. Hij mag wat later instromen dan andere cursisten. “Ik moet onderaan de ladder beginnen, dan klim je omhoog. Het is wel anders geworden. Het is niet meer UEFA A, B en C. Dat is allemaal weg. Het is nu niveau 1, 2, 3, 4 en 5. Ik kan iets verder instappen. De cursus duurt anderhalf à twee jaar en staat gelijk aan een combinatie van UEFA A en B. Daarna ik door voor Pro.”

Artikel gaat verder onder video

Met UEFA A en B op zak mag een trainer aan de slag bij jeugdploegen tot de 18 jaar, reserveploegen van profteams (bijvoorbeeld een Jong Ajax) en clubs op het tweede niveau van profcompetities, dus bijvoorbeeld de Keuken Kampioen Divisie. De UEFA Pro-licentie is benodigd om trainer te worden van een club op het hoogste niveau.

LEES OOK: Wesley Sneijder weet waar het lek van Ajax zit: ‘Dat moet haast wel’

Sneijder werkt al enige tijd als tv-analist en blijft dat voorlopig doen. Dit seizoen is hij te zien op Ziggo Sport bij Rondo en de Champions League-uitzendingen. Toch wil hij dus aan de slag als trainer, zij het meer in een managende rol. “Ik ben voor m'n gevoel meer een manager, maar dat kan ook op het veld. Ik vind wel dat ik er op het veld bij hoor. Je moet de spelers op het veld begeleiden. Maar ik zou wel altijd een ervaren veldtrainer meenemen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wesley Sneijder vol ongeloof na transfernieuws bij Feyenoord

"Héél opmerkelijk, ik denk dat hier meer achter zit", zegt de analist van Rondo na een transfer bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Roel Reijgers
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ook zo moe van wat Lesley M. allemaal wil ? Dat Amerikaanse Harvard avontuur is nog niet voorbij of hij gaat - uiteraard - de verkorte KNVB / ANWB (m.n. met afsnijden van kastige bochten!) Trainers-Cursus volgen ... maar wel meer de managers kant op pfff

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen