Wesley Sneijder denkt dat vooral één ploeg baalt van afgelasting Feyenoord - Ajax

29 augustus 2024, 22:22
Foto: © Ziggo Sport

Wesley Sneijder denkt dat ze bij Ajax wel balen van het feit dat De Klassieker tegen Feyenoord komende zondag niet doorgaat. De aartsrivalen zouden elkaar in eerste instantie al in de vierde speelronde van de Eredivisie tegenkomen, maar nadat de politiebonden aankondigden om géén agenten naar De Kuip te sturen zag de gemeente Rotterdam zich genoodzaakt een streep door het duel te zetten. Sneijder denkt dat Ajax klaar was geweest voor de ontmoeting met Feyenoord.

Ajax ging nog geen twee weken geleden na een dramatische wedstrijd met 2-1 onderuit tegen NAC Breda, promovendus in de Eredivisie, maar die nederlaag zijn veel mensen alweer vergeten. De ploeg van coach Francesco Farioli revancheerde zich een paar dagen later van de nederlaag in Breda door met 1-4 te winnen van Jagiellonia Bialystok en zodoende in de heenwedstrijd in de play-offs al een grote stap richting het hoofdtoernooi van de Europa League te zetten.

Artikel gaat verder onder video

De Amsterdammers waren donderdagavond ook op eigen veld veel te sterk voor de Poolse tegenstander. Tussen die twee wedstrijden van Ajax in liet Feyenoord op bezoek bij Sparta al voor de tweede keer dit seizoen punten liggen in de Eredivisie. Na het 1-1 gelijkspel tegen Willem II kwam de nummer twee van vorig seizoen ook op Het Kasteel niet verder dan 1-1. Vragend naar de afgelasting van De Klassieker denkt Sneijder te weten welke ploeg er vooral van zal balen dat die wedstrijd niet doorgaat.

LEES OOK: Brian Brobbey maakt tijdens Ajax - Jagiellonia Bialystok slechte beurt bij Wesley Sneijder

Sneijder positief over Ajax

Als je kijkt naar de situatie waar Feyenoord nu in zit… Een beetje moeizaam, paar keer gelijkgespeeld al in de Eredivisie, zegt Sneijder na afloop van Ajax - Jagiellonia op Ziggo Sport. Ajax die z’n wedstrijden toch blijft winnen. Dan denk ik dat ze dat hier wel vervelend vinden. Op de vraag of Ajax in zijn ogen klaar was geweest voor de krachtmeting in De Kuip, reageert Sneijder bevestigend. Ik denk het wel. Ja, absoluut. Als je kijkt naar de kwaliteiten, en dat zeiden we al vanaf het begin, die vanavond op het veld hebben gestaan. Daar zit gewoon heel veel kwaliteit in. Het moet nu alleen weer een geoliede machine gaan worden.

Sneijder verwacht dat de overwinning op Jagiellonia Ajax weer een stapje in de goede richting brengt. Deze wedstrijden moet je winnen, maar het is ook belangrijk dat je spelers op elkaar ingespeeld raken. Dat je vertrouwen krijgt door de goals die ze maken, de goede wedstrijden die ze spelen. Dan maakt het niet uit wie er uiteindelijk als individu opstaat en er met de eer vandoor gaat omdat ‘ie een goal maakt. Er moet weer een team komen. Ik zie dat wel langzaam groeien hier, zo is Sneijder lovend over het werk dat Farioli en zijn spelers tot nu toe hebben verricht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hoog bezoek van Ajax bij wedstrijd tussen Sparta en Feyenoord

Bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord waren twee vertegenwoordigers van Ajax aanwezig.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik moet eerlijk zeggen dat Ajax steeds beter gaat worden. Nu de vraag : Zal Ajax binnen vijf weken op de 2e (of misschien zelfs 1e) kunnen staan?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hahahahaha

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ajax blijft winnen?. Ja tegen die polen . Competitie verloren van nac ?!

FCJel
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bizar dat je dit denkt na winst op FC Niesbui. Dat kan je toch niet serieus nemen😂

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Sneijder kan dit niet zo maar veronderstellen. Maar Feyenoord gaat de CL in en heeft dan minder aandacht voor de ED en is niet gefocust en geconcentreerd, kansje voor Ajax tegen de grootmacht uit Rotterdam ? Ik verwacht wel dat de CL-trip ook met die tegenstanders, een makkie voor Feyenoord is en dat Feyenoord de nieuwe CL-kampioen gaat worden. Feyenoord is een hele sterke ploeg hoor, kijk maar naar PEC met 5-1 opgerold door Feyenoord. Feyenoord wordt de nieuwe Nederlandse grootmacht, wees er net als hun supporters die het nu al zijn trots op mensen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het nieuwe accountje van KingCrimson/ Storm/ Sticks genaamd kib* Het viel me al op dat jullie beide goed zijn in grondige onderzoeken die nergens op gebaseerd zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@rudolf, eerst die rare gtsb en nu jij, leg mij dat King Crimson/Storm enz. uit. Jullie beide ? Wie beide ? Wat voor onderzoeken ? Tell me.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ajax moet nu gewoon stabiel blijven spelen en presteren. Je kan nu nog niet zeggen dat ze goed zijn, de tegenstander was heel matig. Tegen Feyenoord was wel een goede test geweest, waar Ajax nu staat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen