Wedstrijden ook komend seizoen stilgelegd bij bekers op het veld: ‘Gek om te zeggen dat het klaar is’

7 augustus 2024, 15:36
Foto: © ESPN

Ook komend seizoen zullen wedstrijden in het Nederlandse voetbal worden stilgelegd wanneer er voorwerpen op het veld worden gegooid. Dat bevestigt het Algemeen Dagblad naar aanleiding van een mediadag van de KNVB over de arbitrage.

In april 2023 besloot de KNVB hard op te gaan treden tegen het gooien van voorwerpen op het veld. Destijds werd tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax een voorwerp richting het veld gegooid, wat Davy Klaassen op het hoofd raakte. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd, waarna deze alsnog werd uitgespeeld. Ajax won het duel met 1-2.

LEES OOK: Timon Wellenreuther direct bestraft door nieuwe regel KNVB

Artikel gaat verder onder video

Als gevolg van dit incident voerde de KNVB een regel in waardoor er strenger werd opgetreden tegen het gooien van voorwerpen op het veld. Als er iets naar het veld wordt gegooid, wordt de wedstrijd stilgelegd. Gebeurt het nog een keer of wordt een spelers of scheidsrechter geraakt, wordt er definitief gestaakt. Ook komend seizoen zal deze regel van kracht blijven.

LEES OOK: 'KNVB sloot stille deal met bedrijf dat onderdeel is georganiseerde misdaad'

“Spelers konden op een gegeven moment geen hoekschop meer nemen, omdat ze met voorwerpen bekogeld werden”, legt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, uit. “Dat is nu allemaal weg door de strengere regels. Het zou daarom gek zijn om te zeggen: het is weer klaar.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit gebaar maakten Milambo en Geertruida na de 3-4 tegen PSV

Feyenoord-talent Antoni Milambo vierde zijn doelpunt tegen PSV met een opvallend handgebaar. Lutsharel Geertruida deed mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

R
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat mij betreft nog te vrijblijvend. 1x vak leeg bij eerstvolgende wedstrijden 2x stadion aantal wedstrijden leeg 3x puntenaftrek voor de club Volgens mij de enige mogelijkheid om van rottigheid af te komen.

Mike
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Puntenaftrek is misschien iets te. Maar de eerste vind ik wel terecht. Laat ze het maar voelen in de portomonnee. Of doe bijvoorbeeld alleen vrouwen en kinderen in het vak (iets ludieker) als eerste straf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen