Alex Kroes zorgt voor verbazing bij Ajax: ‘Dit is bijna niet uit te leggen’

28 augustus 2024, 09:44   Bijgewerkt: 28 augustus 2024, 10:07
Foto: © Imago

Ajax zal zich de komende dagen gaan versterken met Wout Weghorst. Enkel de medische keuring staat de transfer van de spits van Oranje nog in de weg. ESPN-verslaggever Thijs Zwagerman snapt niet dat de Amsterdammers Weghorst halen en bereid lijken Brian Brobbey van de hand te doen.

Waar een vertrek van Brobbey bij Ajax eerder in de transferperiode nog onbespreekbaar leek, meldde De Telegraaf dinsdagochtend dat de sterke spits toch mag vertrekken uit Amsterdam. De reden daarvoor is dat de hoofdstedelingen dringend behoefte hebben aan financiële middelen. Nu Ajax zich lijkt te gaan versterken met Weghorst, is de kans aanwezig dat Brobbey vertrekt en de nieuwe spits eerste keuze gaat worden. Dat is iets wat Zwagerman totaal niet begrijpt.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hans Kraay junior komt met schokkende onthulling over Ajacied Gaston Ávila

“Speltechnisch valt het bijna niet uit te leggen als je Brobbey van de hand gaat doen en Weghorst daarvoor terughaalt”, begint Zwagerman in Tekengeld. Francesco Farioli heeft namelijk graag een aanspeelpunt in de spits, waar Chuba Akpom en Weghorst volgens de journalist minder in zijn dan Brobbey. “Eigenlijk begrijp ik dat dus niet.”

LEES OOK: Zaakwaarnemer Brobbey zet streep door transfer: ‘Dat is niet mijn probleem’

Voordeel van Weghorst

Toch kan de verslaggever wel een reden bedenken waarom Farioli Weghorst graag aan zijn selectie toevoegt. “Hij wil spelers die topfit zijn”, stelt Zwagerman. Weghorst is juist wel iemand die erg fit is. “Aanzienlijk meer dan Brian Brobbey.” De Amsterdammers zouden ongelukkig zijn met het feit dat Brobbey en Bergwijn na het Europees kampioenschap nog altijd niet fit zijn. “Dat zegt wat over de mate van onvrede die Farioli jegens hen heeft en daarmee liever het karakter en de fitheid van Weghorst toevoegt aan zijn elftal, ondanks dat het voetballend beduidend minder is.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax is heel erg afhankelijk geworden van één speler'

Een zorgwekkende conclusie over Ajax, dat erg afhankelijk zou zijn van één basisspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Tja, volgen door de media die ik het allang niet meer. Nu is het zo en een uur later is het weer anders.

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Weer dom media gelul, Brobbey gaat niet weg en ze hopen Akpom van de hand te doen denk ik.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Inderdaad ze zijn de weg kwijt.

LCA
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

de media is idd al heel erg lang de weg kwijt, ze weten gewoon niet meer waar ze het moeten zoeken. Sinds het lek dicht is bij Ajax is het idd spartelend naar adem happen.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Rudolf, mag jij met je goede verstandelijke vermogen, als je die hebt Ajax de weg wijzen dan, jij weet het allemaal zo goed te zwammen. Je krijgt ooit je gezwets dubbel terug, ik verwacht zelfs binnenkort al, maar dan ben je daarna voor enkele weken van het toneel verdwenen.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Hij snapt het niet en nog geen 25 zinnen later kan hij er opeens begrip voor opbrengen. Wat een knap staaltje journalistiek zeg. Geef Thijs Zwagerman in Godsnaam meer geld!

Figaro
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik denk dat het verstandig is Brobbey te verkopen. Erg overgewaardeerde speler. Hij is sterk en snel maar heeft te weinig basistechniek. Ook zijn spitsen vizier is nou niet echt geweldig. Ik denk dat met het duo Akprom en Weghorst meer is te bereiken.

LCA
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

we hebben tijdens afgelopen wedstrijd allemaal kunnen zien tegen welk niveau clubs Akpom goed rendeert. Hopelijk komt er een club uit het Championship of de Schotse competitie voor hem.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Figaro, denk het ook. Brobbey, is geen kaatser à la Kluivert, is niet wendbaar, is niet dribbelsterk, is niet balvast, kan niet goed strafschoppen nemen, is alleen voor de keeper kansloos, is met zijn gedachten alleen met buiten Ajax bezig, kortom mag Brobbey van mij snel bij Ajax weg.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als ik Brobbey en Akpom was zou ik snel weggaan bij Ajax, iedere club is nu snel beter dan daar. Dit is dan je dank voor de bewezen diensten. Laat die Weghorst het maar in zijn eentje in de spits uitzoeken bij Ajax. Ze zijn daar in Amsterdam toch al een hele tijd de weg kwijt, die Kroes met zijn vreemde selectiebeleid en Farioli met zijn gezwam over de datafitheid.

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Je moet je eigen gezwam eens lezen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Valt niet mee Sticks om de waarheid onder ogen te zien.

CG
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik sluit (zeker) niet uit dat de komst van Weghorts én vertrek van Brobby wel eens héél erg goed uitkomt waar ik niet raar van zal gaan opkijken !!!

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

De kop geeft aan dat dit bijna niet is uit te leggen … ik denk het wel, alleen moet je dan even wat verder kijken en proberen te analyseren wat er gebeurd.. toen Alex bij Ajax kwam trof hij een mijnenveld aan van te duur gekochte spelers, te hoge salarissen en geen jeugd die klaar staat … Ajax moet weer Ajax worden zij hij en terecht! Daar is hij mee bezig. Als je de bericht gebing goed volgt zie je de lijn en het plan wat wordt uitgevoerd… drie speerpunten A) huidige selectie lozen wat te duur en overbodig is B) de jeugd selecteren op kwaliteit en vastleggen voor langere termijn C) “noodverbanden” lees Weghorst (2 jaar ), Rugani (1 jaar huur).Traore (2 jaar) en Henderson, dat lijkt geen toekomst, maar dat is uit te leggen.. Deze spelers komen als “ ervaring” en moeten Ajax de komende Max drie jaar ( periode Kroes AD bij Ajax tot nu toe) de aankomende jeugd begeleiden. Klaarstomen voor het grote werk. Die investering die Ajax nu (noodgedwongen ) moet doen gaat zijn vruchten en geld ruimschoots opleveren de komende jaren. Doelstelling 1 dit seizoen plaats je vor minimaal voorronde CL! En speel zo kan mogelijk in de EL ! Dit zijn onderdelen voor de aankomende jeugd als bagage . Koop spelers ( jonge nog kneedbare spelers, bv onze jonge Belgische vriend Jorthy Mokio en Poolse talent Jan Fabersk. Tevens langer vastleggen Steur en andere jeugd en geloof me, binnen de komende twee jaar is Ajax weer Ajax ! Krijgt Alex Kroes en zijn complete staf voor elkaar waar ze samen aan zijn begonnen. Ik en weet velen hebben alle vertrouwen in dat wat Ajax momenteel doet ! En geloot me als je dat niet ziet als verslaggever van een krant. Analist bij welk klets maar raak programma dan ook. Aan de groep “kritisie” doe is een echt interview met Alex, vraag is naar achtergronden en begin niet te blaten op voorhand … het gekke is dat er vaak boven de koppen staat WAAR IS AJAX IN GODSNAAM MEE BEZIG?… nou heren en soms dames… ik zou zeggen vraag het ze eens en verzin niet altijd de antwoorden, dan blijf je namelijk in dezelfde vraag hangen…. In Amsterdam zeggen we .. zet de andere kant van de plaat is op . Echt ik heb alle vertrouwen in dat wat Alex en zijn staf doen en geloof on hun plan .

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het is een lang verhaal maar ik ben het helemaal met je eens, Hans.

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@Hans, waar was jij al die tijd. Je verhaal is zo als het is, de werkelijkheid. Kroes die pas in maart begon heeft met Farioli, ondanks alle financiële problemen een Ajax opgebouwd dat weer respect gaat afdwingen. Ik ben fan van alle top 3 ploegen plus AZ nu (mijn club is ADO helaas KKD maar draait redelijk), ik kijk vaak en graag uit naar hun wedstrijden, maar ik word hier zo moe van steeds maar dat arrogante gefit van voor het grootste deel Feyenoordsupporters die alles uit de kast halen om Ajax en Peter Bosz naar beneden te halen. Daarom heeft Feyenoord qua support van mij hun krediet verloren, jammer omdat Feyenoord best een aansprekende club in de ED is, maar hun fans hier maakt het wel te bont met hun domme, kortzichtige reacties. Zij beseffen niet dat Feyenoord tot nu toe niks dan ook niks aansprekende prestaties heeft geleverd, lachertje van Europa. Ik besef dat de Feyenoorders mij nu aanvallen, maar dat boeit mij niet, laat mij koud. Laat hen eerst normaal proberen te discussiëren, je hoeft niet met elkaar eens te zijn en een ieder mag zijn club de beste vinden, maar dat voortdurende gesar van die gasten, bah onfris.

Brigges
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Volkomen incapabel die Kroes, Cruijff zou zich in zijn graf omdraaien als hij ziet hoe er met zijn filosofie wordt omgegaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen