Vitesse gered van de ondergang: 'Tot vrijdag, Vitessenaren'

2 augustus 2024, 20:52   Bijgewerkt: 2 augustus 2024, 21:21
Foto: © Imago

Vitesse lijkt gered van de ondergang. Volgens de club is het laatste obstakel weggenomen om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te kunnen komen.

Van de beroepscommissie van de KNVB moest Vitesse alleen nog de overeenkomst met de Amerikaanse schuldeiser Coley Parry aanpassen om een proflicentie te krijgen. In een verklaring laat Parry weten dat het obstakel vrijdag is weggenomen en dat er volgend seizoen profvoetbal wordt gespeeld in Arnhem.

"Uit respect voor de club, de supporters, het team, de sponsoren en de stad Arnhem, hoeven we niet te aarzelen over deze handtekening", schrijft Parry. "Omdat ons is verzekerd dat dit het laatste openstaande item is: neem een drankje vanavond. Dit jaar zal er voetbal gespeeld blijven worden in Arnhem."

Artikel gaat verder onder video

Vitesse reageert verheugd in een tweet. "Vitesse heeft zojuist officieel de bevestiging binnen van Common Group. Daarmee voldoet Vitesse aan alle eisen van de beroepscommissie en is het alleen nog wachten op officieel bericht vanuit Zeist. Tot vrijdag, Vitessenaren!", blikt de club vooruit op de seizoensopener tegen Telstar. De redding is nog niet definitief: zaterdag moet de KNVB groen licht geven.

De club in noodweer heeft sinds eind juni geen proflicentie meer. Vitesse ging in beroep, kreeg meerdere keren uitstel en heeft woensdag uiteindelijk alle benodigde documenten bij de KNVB aangeleverd om dit beroep geldig te verklaren. Donderdag werd duidelijk dat de beroepscommissie nog enkele aanvullende vragen had voor de club.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mooi en nu toe gaan werken naar een financieel gezonde en stabiele toekomst voor de club.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De mensen die in de licentiecommissie zitten zijn softies. Het wel bij AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Veendam doen en bij Vitesse niet doen. Dit was vooraf al afgesproken.

Exitium
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De situaties zijn totaal niet te vergelijken. AGOVV en Veendam gingen midden in het seizoen failliet, daar heeft de licentiecommissie niets mee van doen gehad. RBC ging ook failliet en heeft geprobeerd een doorstart te maken om de licentie te behouden, maar er kon niet eens genoeg geld binnengehaald worden om als amateurclub door te gaan, laat staan als profclub. Zij zijn uiteindelijk ook door de rechter failliet verklaard. In geval van Vitesse is er überhaupt geen faillissementsaanvraag gedaan door een schuldeiser.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Oke maar Vitesse heeft flinke schulden dus eigenlijk verdienen ze geen proflicentie.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Met jou logica gaat er elke paar jaar een club falliet. Mag ik je er ook aan herinneren dat 80% van de schulden aan Parry waren omdat hij geld in club had gestoken en de KNVB dat niet goedkeurde zonder die schuld had Vitesse een vergelijkbare schuld als een paar andere Eredivisie clubs. moeten die ook gelijk oprotten als er nog een tegenvaller voor ze komt?

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nu snel een ander stadion eisen van de gemeente zodat ze weg kunnen uit dat grote stadion waar alleen de eigenaar beter van wordt en de huur niet naar beneden wil doen. Ook dat is een rotte appel in het geheel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen