Vitesse en fans nog langer in spanning: dit weekend volgt definitief besluit over licentie

2 augustus 2024, 12:59
Foto: © Imago

De licentie- en beroepscommissie van de KNVB hebben nog geen besluit kunnen nemen over de licentie van Vitesse. De Arnhemmers laten weten dat de club ‘uiterlijk dit weekend’ een definitief besluit ontvang omtrent de proflicentie.

Volgens de Gelderlander heeft het gesprek van vrijdagochtend ‘onvoldoende duidelijkheid opgeleverd om een besluit te kunnen nemen over de toekomst van de Arnhemse club’. Vitesse moet naar eigen zeggen echter nog aan één voorwaarde voldoen. “Lukt dit, dan verkrijgt Vitesse definitief een licentie voor seizoen 2024-2025.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Franke baalt van KNVB: 'Die verloren tijd kan wel eens cruciaal blijken te zijn'

“Vitesse heeft volgens de beroepscommissie nagenoeg voldaan aan alle eisen, ook in het door haar gecreëerde vangnet, zolang Guus Franke nog geen eigenaar is van Vitesse. Echter dient er nog één wijziging aangebracht te worden in de op 31 juli jl. gesloten overeenkomst met Common Group”, klinkt het.

LEES OOK: Vitesse moet nog langer wachten: KNVB stelt beslissing over licentie uit

Zo mag de Common Group geen enkele ‘zeggenschap’ meer hebben binnen Vitesse. “Om die reden moet de overeenkomst op een punt worden gewijzigd. Vitesse en Common Group hebben tot zaterdag 3 augustus, 12 uur, om dit te realiseren”, besluit Vitesse. De Arnhemmers openen de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen Telstar.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Jansen haalt smaakmaker uit de Eredivisie weg voor 1,5 miljoen euro

De Hongaarse club Ferencváros, met trainer Pascal Jansen aan het roer, haalt een smaakmaker weg uit de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik lees op de sites van de grote kranten een veel positiever bericht. Het zou gaan om één kleine aanpassing in een contract en het gesprek zou zeer verhelderend en positief zijn geweest. NU durft zelfs te stellen dat Vitesse bijna gered is.

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

dat gaat parry echt niet doen..tis nu vrijdag en wordt aftellen geblazen..en ik weet nog wel een aanvullende eis..de pinpas..dr is er echt geen

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De 6 miljoen die overlegt moest worden is volgens vele bronnen gedekt. Op NU valt te lezen: Het grootste probleem, een sluitende begroting voor het nieuwe seizoen, is volgens Vitesse op het laatste moment opgelost. De club had de afgelopen dagen 6 miljoen euro nodig om dat voor elkaar te krijgen. Regionale investeerders hebben het benodigde bedrag bij elkaar gebracht.

Vito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vitesse terug naar de amateurs waar ze horen en jong Feyenoord erin.

boyke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik hoor zeggen dan de KNVB de grootste mislukkelingen in de commissie hebben zitten zonder enig verstand. Competities deugen niet. Piramide vorm v.d. Zee is een grote bende. Degradatie versterkte in zuid zou afgelopen seizoen ten einde zijn maar nee het westen heeft problemen dus maar extra degradatie regelingen voor 2025/2026 Meneer v.d. Zee heeft zich vergist. De grootste mislukkeling bij de KNVB en is nog de baas over de vrouwen ook waar hij geen verstand van heeft. Van Leeuwen heeft alles uitbesteed omdat ze zelf niets kan en maar commissies in het leven roepen. Krijgen we ook nog een ledencommissie??? Ja er is er een maar die heeft totaal geen enkele inbreng. Vroeger had je nog afdelingen en kon je nog iets inbrengen maar dat hebben ze snel overboord gegooid want Zeist moet het voor het zeggen hebben. Geld tekort, niet erg de jeugd moet maar wat extra aan KNVB geld gaan betalen. Strafcommissie amateurs komen eens in de maand bij elkaar en worden zaken behandeld van een jaar terug zo ver lopen ze achter en allemaal onzinnige dingen die met een scheet en wip opgelost kunnen worden. Te veel personeel daar in Zeist die zich overal mee bemoeien. Weg wezen heel die KNVB en een nieuw goed orgaan neer zetten met verstand van zaken. Zaak Vitesse het lachertje van de eeuw. en maar uitstellen en steeds iets nieuws vinden en maar weer een toelichting komen geven. en er een jaar over doen. Dit had binnen een week opgelost kunnen worden maar zoals bij vele verenigingen kan dat niet omdat er geen bekwame mensen in die commissie zitten. Ze weten dat 1 + 1 3 is. In heel de wereld d zitten er schulden maar de KNVB mag je niet een cent boven de begroting zitten anders geen licentie de heilige boontjes willen wel het voorbeeld geven aan de FIFA en EUFA. Vitesse zit fout maar de KNVB nog veel erger en ik zou als ik Vitesse was een fikse schadeclaim indien bij de KNVB wegens 1 jarig wanbeleid voeren dat zal Vitesse ook wel krijgen alleen de KNVB mag dat. Jammer voor RBC. Veendam, Wageningen en meer clubs. Kijk naar Utrecht die worden overeind gehouden en idem NEC door een privé iemand en dat mag dan wel. Als je als club je eigen boontjes niet kunt doppen heb je geen recht op bestaan volgens de KNVB.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen