Verbeterd bod op Giménez verwacht: 'Als hij niet gaat, heeft Feyenoord hém wat uit te leggen'

20 augustus 2024, 12:48
Foto: © Imago

Nottingham Forest gaat zich naar verwachting met een nieuw, verhoogd bod op Santiago Giménez melden bij Feyenoord, zo bevestigt Voetbal International. Een eerste aanbieding ter hoogte van 25 miljoen euro werd door de Stadionclub resoluut van tafel geveegd, terwijl ook de speler zelf zijn bedenkingen zou hebben bij een overstap naar de Engelse laagvlieger. Door een transfer - ook bij een verbeterde aanbieding - te blijven afhouden, nemen club en speler echter wel 'een gok', schrijft VI-verslaggever Martijn Krabbendam.

Giménez is zojuist begonnen aan zijn derde seizoen in Rotterdamse dienst. Nadat hij in zijn debuutjaar de strijd met concurrent Danilo om de positie van eerste spits in zijn voordeel wist te beslissen, ontpopte de inmiddels 23-jarige Mexicaan zich in De Kuip tot een doelpuntenmachine van formaat. Tot afgelopen winter. Waar Giménez in de eerste helft van het seizoen 2023/24 nog aan de lopende band scoorde, droogde zijn productie in de tweede seizoenshelft ineens bijna helemaal op.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Dávid Hancko komt zelf met update over transferperikelen Atlético Madrid

Waar Feyenoord en Giménez eerder hadden gehoopt op een vervolgstap naar de Europese top, bleef concrete belangstelling vanuit de voetbalelite deze zomer vooralsnog uit. Forest meldde zich wél, maar Feyenoord wil Giménez in ieder geval niet voor minder dan het deze zomer door Mats Wieffer gevestigde transferrecord laten gaan, weet Krabbendam. De middenvelder toog voor 30 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion, vandaar dat het eerste bod uit Nottinham niet werd geaccepteerd. "Het bod is niet serieus en Santiago wil niet naar Forest", laat Feyenoord maandagavond aan VI weten.

LEES OOK: Opvallend moment voor invalbeurt Ueda bij Feyenoord: 'In 25 jaar nog nooit gezien'

Ueda
Krabbendam schrijft dat zowel Feyenoord als Giménez daarmee 'wel een gok' nemen. Alleen als de spits zich dit seizoen bewijst in de Champions League, kan hij volgend jaar meer op gaan brengen, redeneert de journalist ("In Europa weten ze intussen dat hij zijn doelpuntjes wel meepikt in de Eredivisie"). Bovendien is er nog een ander probleem: Feyenoord trok vorig jaar met Ayase Ueda al de toekomstige vervanger van Giménez aan. "Als Giménez niet gaat, heeft Feyenoord wat uit te leggen aan Ueda, die niet is gekomen om twee jaar op de bank te zitten", schrijft Krabbendam over de Japanner. "De club zelf kan het zich eigenlijk ook niet permitteren een aanvaller van negen miljoen te hebben die niet speelt, laat staan scoort", wijst de journalist op de tegenvallende cijfers (vijf goals in 37 wedstrijden) die Ueda na zijn eerste seizoen kon overleggen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjoerd Mossou trekt verhaal van Calvin Stengs in twijfel: ‘Dat is totale bullshit’

Sjoerd Mossou spreekt zich uit over de mislukte transfer van Feyenoord-spelmaker Calvin Stengs naar Charlotte FC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Waarom iets uit te leggen aan Ueda? Ueda laat zien dat dit een te hoog niveau voor hem is, dus als Santi blijft en hij wil 1ste keus worden moet die de kansen pakken die hij krijgt.

Tantoe
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Laat deze vervelende jankerd Gimenez a.u.b. vertrekken!!

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dan zouden bij andere clubs nog veel grotere jankerds moeten vertrekken. War een zielige opmerking.

Fred Dazler
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Sportjournalisten hebben het tegenwoordig meer over vage transfergeruchten dan over het spelletje zelf. Sportjournalisten interesseren zich meer voor de financiële waarde van een speler dan voor zijn sportieve waarde voor de club waarvoor hij speelt. Ze hebben het ook over de premier league als de sterkste league. Nou, dat valt wel mee. de helft is misschien beter dan onze top 4 maar de rest is ook grauwe middenmoot.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Krabby weet niks en zal ook nooit niks weten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen