Uitgaande transfer bij Ajax plotseling op losse schroeven: Mislintat-aankoop mogelijk 'te duur'

20 augustus 2024, 11:15
Foto: © Imago

Het is nog maar de vraag of Ajax buitenspeler Carlos Forbs deze zomer kwijt gaat raken aan Wolverhampton Wanderers. Vorige week werd duidelijk dat de Portugees op het verlanglijstje van de Premier League-club staat, maar The Athletic schrijft dinsdag dat Forbs weleens 'te duur' zou kunnen blijken voor de Wolves.

Forbs was in de bijzonder drukke transferzomer van 2023 één van de twaalf (!) aanwinsten die toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar werd gehaald. De Amsterdammers maakten een een basisbedrag van veertien miljoen euro over naar Manchester City, waar de rappe Portugees weliswaar nog geen minuten in de hoofdmacht had mogen maken, maar waar hij wel opviel in het beloftenelftal. In zijn debuutjaar kwam Forbs in alle competities tot 34 wedstrijden. Daarin was hij vier keer trefzeker en leverde hij vijfmaal de assist bij een treffer van een teamgenoot.

Artikel gaat verder onder video

Voetbal International wist afgelopen zaterdag te melden dat Ajax op korte termijn een transferbod uit Wolverhampton tegemoet zou kunnen zien. Ajax zou - mits er een goed bod op tafel komt - openstaan voor een vertrek van de speler, ondanks het feit dat trainer Francesco Farioli tot aan de met 2-1 verloren wedstrijd tegen NAC Breda van afgelopen zondag in ieder duel een beroep op de Portugees deed. Forbs zou bovendien zelf ook openstaan voor een terugkeer in Engeland, omdat hij het gevoel zou hebben beter tot zijn recht te komen in de Premier League.

The Athletic schrijft dat Wolverhampton Wanderers inmiddels via tussenpersonen bij Ajax heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om Forbs over te nemen . "Maar het gevoel heerst dat de deal te duur zou kunnen blijken", schrijft het medium erachteraan. Forbs heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2028.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hoogte van optie tot koop bekend: dit kan Ajax verdienen aan Sosa

Ajax verhuurt Borna Sosa aan Torino, dat een optie tot koop heeft bedongen. De hoogte daarvan is bekend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Das weer een tegenvaller voor ze, zit ze ook niet mee

Hurricane.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Jammer voor Forbs. Maar goed hij heeft nog een contract tot 2028 met bijpassend salaris dus ik zal me maar niet al te druk maken als ik Forbs was. Voor brobbey willen ze ook 80 miljoen hebben. Dan ben je niet helemaal goed in je paasei volgens mij.

GO eagles
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De trainer maakt het nog erger dan het is ongelofelijk! ik weet dat er mensen zijn die genieten van de ondergang van Ajax! echt jammer geen kraker meer Feyenoord Ajax Hand in hand!

AJAX72
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Deze speler gratis weg geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen