Verrassende uitblinker bij Ajax: ‘Ik zit er met verbazing naar te kijken’

8 augustus 2024, 20:52
Foto: © Ziggo Sport

Youri Baas maakt donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League opnieuw een goede indruk bij Ajax. De linksbenige verdediger, die in het afgelopen seizoen nog op huurbasis actief was voor NEC, krijgt het vertrouwen van Francesco Farioli en betaalt dat inmiddels al drie wedstrijden terug.

Het was John Heitinga die Baas in de tweede helft van het seizoen 2022/23 voor de leeuwen gooide. Heitinga had met onder meer Owen Wijndal en Calvin Bassey twee miljoenenopties voor de linksbackpositie, maar de interim-trainer koos zelfs in de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord voor de jonge verdediger uit de eigen opleiding. Een definitieve doorbraak van Baas in de Amsterdamse hoofdmacht liet echter op zich wachten. Baas kwam vorig jaar niet voor in de plannen van toenmalig trainer Maurice Steijn, koos eieren voor zijn geld en vertrok op huurbasis naar NEC.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ziggo zorgt tijdens Panathinaikos - Ajax voor grote frustratie bij kijkers: 'Het is weer gedaan met het genieten'

Na een leerzaam jaar in Nijmegen - de formatie van coach Maurice Steijn eindigde in de Eredivisie op de zesde plaats en verloor in de bekerfinale nipt van Feyenoord - meldde Baas zich weer bij Ajax voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waar een vertrek in de lijn der verwachting lag, werd al snel duidelijk dat hij zich mocht laten zien aan de nieuwe trainer Farioli. En de Italiaan ziet het duidelijk zitten in de linkspoot. Tot verrassing van velen verscheen Baas aan de aftrap van het eerste duel met Vojvodina in de vorige ronde van de kwalificatie voor de Europa League. Niet als linksback, maar als centrale verdediger.

LEES OOK: Francesco Farioli voert eerste gesprek met Ajacied en heeft verrassende mededeling

Baas behield zijn basisplaats in de return in Servië en verscheen ook donderdagavond op bezoek bij Panathinaikos aan de aftrap. Farioli zal tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft en vooral het spel van Baas. De verdediger straalt rust uit, merken ook de kijkers thuis. “Het valt niet tegen vandaag. Ik zit met verbazing te kijken naar Youri Baas. Echt ongelooflijk met wat voor rust hij loopt te voetballen hier”, zo schrijft iemand op X. Een ander denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Baas (vooralsnog) niet te laten gaan. “Je zou Baas maar al verkocht hebben aan NEC of Heerenveen… Daarom spelers nooit te snel afschrijven!”, zo klinkt het.

Baas lijkt bovendien een positie invloed te hebben op Josip Sutalo. De Kroaat is na een moeizaam eerste jaar gebrand op revanche in Amsterdam. “Fan van Baas. Hij maakt ook dat Sutalo beter gaat spelen”, zo is iemand complimenteus over de voormalig huurling van NEC. Ook Voetbal International-verslaggevers Pieter Zwart en Süleyman Öztürk zijn lovend over het optreden van Baas.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Sar heeft slechts één woord nodig om crisis bij Ajax te omschrijven

Edwin van der Sar ziet de toekomst van Ajax met vertrouwen tegemoet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Laten we hopen dat hij een meest geweldige ontwikkeling doet maken. Is erg goed voor hemzelf en voor Ajax. Héél goed de koers doen en blijven volgen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen