‘Verrassende’ timing transfer Weghorst naar Ajax zorgt voor verbazing

28 augustus 2024, 07:19
Foto: © Imago

Wout Weghorst gaat binnenkort de overstap van Burnley naar Ajax maken. Volgens Johan Inan, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, is de timing van deze overstap apart te noemen. De Amsterdammers hebben namelijk nog geen spits van de hand gedaan.

Hoewel Ajax al maanden werkt aan de komst van Weghorst, benadrukt Inan dat de timing van de transfer ‘verrassend’ te noemen is. De Amsterdammers gaven de hele zomer aan dat er eerst een spits moest vertrekken voordat er een nieuwe aanvaller aangetrokken kon worden, net zoals achterin eerst Jakov Medic moest gaan voordat Daniele Rugani kon komen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Naast Wijndal en Vos vertrekt mogelijk nóg een overbodige speler bij Ajax

Toch gaat Weghorst nu naar de Johan Cruijff ArenA komen, terwijl er nog geen spits is vertrokken. Chuba Akpom speelt nog altijd bij Ajax, terwijl de Amsterdammers inmiddels ook openstaan voor de verkoop van Brian Brobbey. Voor laatstgenoemde heeft Nottingham Forest geïnformeerd, maar de Engelsen kregen nul op het rekest van de spits en diens zaakwaarnemer. Zodoende zal Ajax dus drie spitsen in het eerste elftal hebben.

LEES OOK: Twee clubs concreet voor Ajax-banneling: club kan 2,5 miljoen euro besparen op salaris

Weghorst verheugt zich op Ajax

Zodra Weghorst medisch is gekeurd, zal hij zich speler van Ajax mogen noemen. Daarmee krijgt de aanvaller van Oranje precies waar hij op hoopte. “Voor mij moet het totaalpakket kloppen, we krijgen ons vierde kind en we hebben als gezin de afgelopen jaren veel gereisd”, gaf hij onlangs aan in gesprek met Kicker. “Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Verrassend of niet, Weghorst is een speler die bruikbaar is voor Ajax en daar gaat het om. Hij heeft zich bewezen als prima pinchhitter, kan indien nodig goed de boel aanjagen en het ook de tegenstander lastig maken. Dat gezegd hebbend, zijn manier van doen vind ik dan weer minder. Maar goed, met een beetje geluk schiet ie er zo een stuk of 20 binnen, en daar gaat het om.

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Hoe waait de wind vandaag?

Dexi
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Heel Nederland behalve Wout en Ajax vragen zich af wat moet je met Wout? Als vierde plek de doelstelling is voor dit seizoen dan is dit wel een goede aankoop. Tja, Bergwijn voor 31,5 miljoen kopen van Tottenham en Brobbey terughalen was ook zo'n actie die niemand begreep maar voor de rest van Nederland zal het een rotzorg zijn als je je miljoenen in een bodemloze put wil dumpen.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als het je een rotzorg is wat ze bij Ajax doen waarom reageer je dan? Ga dan fijn wat anders doen met je leven.

Dexi
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik geniet en lach me rot om iemand anders zijn ellende zou je ook eens moeten genieten en lachen ipv alles zo serieus te nemen en huilie huilie doen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het beleid van Ajax is nu om alleen maar a-technische oudere spelers binnen te halen en alle jonge talenten met het Ajax-dna eruit te gooien. In die zin is het logisch wat er bij Ajax nu gaande is. Ik hoop ooit nog mee te maken dat dat beleid gaat veranderen, maar zie ik het eigenlijk niet heel snel gebeuren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen