Verbazingwekkende Priske krijgt advies: 'Houd dat voor jezelf, neem supporters niet in de maling'

2 augustus 2024, 18:10
Foto: © Imago

Brian Priske heeft met enkele uitspraken na oefenduels tegen Benfica (5-0 verlies) en AS Monaco (1-3 verlies) veel wenkbrauwen doen fronsen. Zo liet de nieuwe trainer van Feyenoord weten veel goede dingen te hebben gezien tijdens de eerste wedstrijd en was hij trots op zijn selectie na het laatste oefenduel. Marcel van der Kraan raadt Priske aan dit soort uitspraken in het vervolg in te slikken.

Tijdens de podcast Kick-Off laat de Telegraaf-journalist zijn licht schijnen over de meest recente interviews van Priske. "Wat mij een beetje verbaasde is dat hij op de persconferentie na de wedstrijd aangaf dat hij tegen Benfica veel goede dingen had gezien. Nou kun je best je spelers een beetje motiveren en ze een hart onder de riem steken na een slechte prestatie. Dat eerste kwartier tegen Benfica was een grote chaos: niemand wist wat die moest doen. Als je na achttien minuten al met 4-0 achterstaat... Ook al had ik nog twintig goede dingen gezien: ik zou dat nooit roepen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Priske komt met positief nieuws over twijfelgevallen: 'Zij kunnen mogelijk spelen'

Woensdag, na de wedstrijd tegen Monaco, wekte de Deen opnieuw verbazing. "Toen zei hij dat hij in een kringetje met de spelers had gestaan en had gezegd dat hij supertrots op ze was. Ik snap wel wat hij bedoelt: heel veel jonge spelers, de helft had nog nooit in het eerste gestaan. Alleen bij de mensen die elke week bij de B- en A-junioren op Varkenoord stonden was het elftal misschien bekend, maar verder voor niemand. Houd die teksten nog even voor je, ga dat niet roepen."

Volgens Van der Kraan mag Priske wel wat meer open kaart spelen in de richting van de eigen fans. "Als je acht goals tegen krijgt in vier dagen en je moet zondag tegen PSV en je zegt dat dan je zo trots bent of zoveel goede dingen hebt gezien... De supporters kun je niet in de maling nemen. Zeg gewoon waar het op staat."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wat gebeurt er als PSV – Feyenoord in een gelijkspel eindigt?

Mocht er geen winnaar komen na negentig minuten in de Johan Cruijff Schaal, wat gebeurt er dan?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen