‘Drie verbannen Ajacieden weigeren mee te trainen met Jong Ajax, één sluit wel bij tweede elftal aan'

7 augustus 2024, 12:30
Foto: © Imago/realtimes

Ajax-spelers Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Borna Sosa trainen niet mee met Jong Ajax, zo weet ESPN-journalist Christian Willaert. Het drietal werd onlangs teruggezet naar het tweede elftal, maar ze werken een eigen trainingsschema af. Silvano Vos werd ook teruggezet, maar traint volgens Ajax Showtime wel gewoon met Jong Ajax mee.

Francesco Farioli is vorige week begonnen met de bezem door de selectie van Ajax te halen. De Italiaanse keuzeheer heeft onder meer aan Vos, Sosa, Wijndal en Tahirovic laten weten dat ze niet meer welkom zijn bij het eerste elftal en voortaan moeten aansluiten bij Jong Ajax. Toch zou het viertal daar niet naar hebben geluisterd, zo onthult Willaert in de podcast Tekengeld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Sutalo ‘staat niet te springen’ om stap naar Champions League-club

“Ik lees overal dat ze zijn teruggezet naar het tweede, maar ik hoor dat die jongens niet met het tweede mee willen trainen”, stelt hij. “Ze trainen nu apart op De Toekomst, ze trainen niet met het tweede mee.” De Amsterdammers hebben nog niet bevestigd of dit nieuws klopt.

LEES OOK: ‘Heel gekke’ actie van Francesco Farioli: ‘Ik denk dat er meer achter zit…’

Naast de vier eerdergenoemde spelers onthulde Farioli op de Open Dag van Ajax op maandag een vijfde speler die per direct mag vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. “Voor Naci Ünüvar geldt hetzelfde als voor Silvano en die andere spelers”, liet de keuzeheer zich optekenen. “Het is mijn beslissing en de club staat achter mij.”

Silvano Vos

Volgens Ajax Showtime traint Vos, in tegenstelling tot de andere namen die door Willaert zijn genoemd, wel mee met het tweede elftal. De jongeling zou namelijk nog geloven in zijn toekomst in Amsterdam en is bereid zich te laten zien bij het tweede elftal. Op die manier hoopt hij zich terug te knokken richting het eerste elftal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Berghuis tegen Vahle: 'Ik snap je vraag, maar het is niet netjes als ik antwoord geef'

Steven Berghuis kan na FK Vojvodina - Ajax geen antwoord geven op een vraag van Noa Vahle.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Tja, wat kun je opzeggen...

boyke
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Heel snel wegwezen, Die jongens worden gewoon in de zeik gezet daar en dacht dat die Vos nog wel zo'n talent was. Jammer het is niet meer het AJAX van vroeger waar we toch veel aan verliezen.

LudiekInside
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Mee eens: wegwezen. En het is een keuze van een trainer, die aan de kwaliteiten van deze jongens en Vos(volgens jou een talent) twijfelt. Een andere trainer zou het misschien anders zien. En hoezo niet meer het Ajax van vroeger? Dus jij denkt dat trainers vroeger niet zo hard waren om zo te handelen? Simpel gedacht, vriend.

Pina colada
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Volgens mij waren ze vroeger harder in de tijd van Sjaak Wolfs vind dat ze nu meer in de watten worden gelegd

Gusa
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Ik hou even een slag om de arm. Ik heb de video vanochtend vroeg zitten kijken en Willaert vertelt veel onjuistheden in de video. Lijkt niet erg goed op de hoogte van de situatie bij de club.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Willaert wilt graag populair doen en bij Ajax horen. Dat zijn kleine mensen die zich bij een grote club willen horen. Heb allang gezien dat hij heel erg geil is op onze club maar kan zich beter focussen op clubs als AFC of Ijsselmeervogels. Snap niet dat ESPN zo’n idioot nog aandacht geeft. Wat wilt hij zelf voor de groep staan?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@stuntploeg sommige accounts hier willen ook graag bij ajax horen nep succes supporters.....

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klopt iemand die Ajax op een 4e plek ziet en dat wel prima vindt. Het is echt een schande dat iemand op een nieuws site als FCupdate zo zijn mening wil doordrukken achter zijn computer op zijn zolderkamer terwijl er totaal geen Ajax DNA inzit.

zwartekat
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mee eens Gusa

K. Daffie
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Volgens mij is dat werkweigering.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Volgens 2 clowns hier is alles prima en oké met onze club. Wij zijn doodziek, de spelers die weigeren hebben ook groot gelijk. Vorig seizoen was het 1 grote malaise en hun moeten nu het boetekleed aantrekken terwijl het nog steeds niks voorstelt. Zo’n Wijndal is het paard van Troje, had je nooit binnen moeten halen. Het lijkt wel een vriendin met borderline waar politie aan te pas moet komen om er van af te komen. En Krotje hoor ik trouwens niet meer. Volgens mij is dat nooit echt een Ajacied geweest en is nu aan t huilen omdat ze de Johan Cruijff schaal verloren hebben. Het is allemaal om te janken.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@stuntploeg Vond het persoonlijk leuk voor ons om een prijs te winnen en het ging meer om waar we staan als ploeg tegenover Psv . weet je een prijs is een prijs maar we praatten over de johan cruyff schaal de minst belangrijke prijs in Nederland. Het was de kracht meting die telt. Als ajax tenminste de groepsfase in Europa overleeft heb je al een pluspunt.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@jurgen maar je ziet wel weer ondanks een troostprijs is Krotje helemaal van de leg. Heeft nooit durven toegeven dat t een boertje is. Zit waarschijnlijk nu nog steeds te huilen. Met zijn wondertrainer Peter Bosz.

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mag jou Stuntploeg, je bent eerlijk en je wil het beste voor je clubbie

QuarlonK
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Moet wel zeggen dat toen Wijndal van AZ naar Ajax vertrok iedereen wel dacht dat het een goede aankoop zou zijn. Niemand heeft denk ik gedacht dat hij zo (enorm) terug zou vallen. Als Ajax het voor elkaar krijgt om figuren als Henderson en Bergwijn te verkopen ontstaan er echt wel mogelijkheden voor Ajax

jurgen😎
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@goku ja hij is realistisch snapt de situatie gaat ook naar stadion niet zoals die neppe zolderkamer geen verstand succes supporters die alleen maar onzin praatten

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Storm Krotje en Beukie, lijken wel van de aardbodem zijn verdwenen, zo stil ze zijn 😂

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@goku nu dat je het zegt ....... @quarlonk Die Henderson hebben ze zolang over gedebatteerd ze wilde hem zo graag.... echt een nutteloze speler voor dat geld had je echt een betere technische middenvelder kunnen halen. Je ziet ook niemand ziet hem als leider op het veld. Als je hem kan wegdoen wat ik zeer betwijfel zeker ja wegdoen. Niemand wilt hem denk ik , bergwijn wel technisch fysiek op zich een nuttig speler bij een goed bod ja wegdoen eredivisie nivo rechtsbuitens moeten er wel te krijgen zijn.

Edwin28
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Prima toch als ik op mijn werk weiger te werken krijg ik geen salaris.

AJAX72
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

LCA
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Kijk, als je gewoon vermeld dat er 5 spelers uit de selectie gezet zijn omdat ze volgens de trainer niet over de benodigde kwaliteiten beschikken, dan ben je als zelfbenoemde voetbal-journalist natuurlijk niet slim bezig. Wel feitelijk, maar niet slim. Een sappig verhaal over terugzetten naar Jong en de daarop vermeende weigering om mee te trainer is natuurlijk veel lucratiever voor het media-circus... Deze jongens staan simpelweg op de transferlijst en zijn misschien al zelfs zo ver in de onderhandeling dat Ajax ze niet mag/wil opstellen. logisch nadenken is niet zo moeilijk.. waarschijnlijk zijn de geïnteresseerde clubs ook actief in Europa en wie weet zelfs in hetzelfde toernooi. Iets met een maximaal aantal keer dat een speler ingeschreven mag worden voor een toernooi.. kweet het ook niet..

AJAX72
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Gewoon ontslag geven en geen salaris

AJAX72
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde speler keepers en spelers die niet willen werken opruimen

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ajax heeft zelf voor dit ernstige probleem gezorgd. Wij niet !!!

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Verstandig van Vos Ten eerste weet je het nooit. Misschien kom je wel weer in het eerste Ten tweede; andere clubs kijken mee naar je houding Ik snap dat het niet leuk is, maar het is niet anders. Voor Tahirovic is het wel een schok Co Adriaanse had kleedkamer 1 en 2. Volgens mij moest Jan van Halst ook naar kleedkamer 2 en hij vocht zich terug naar 1. Nu kunnen deze jongens hun strijdvaardigheid tonen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Het is op dit moment heel onrustig bij Ajax met al die overbodige spelers en de nieuwe spelers die ze willen aantrekken. De onrust kan ook overslaan naar overgebleven spelers binnen de selectie. Als er weer nieuwe speler(s) word(t)(en) aangetrokken zal/zullen er ook weer andere speler(s) moeten vertrekken. Ik hoop dat die Farioli de rust binnen de selectie kan weten te bewaren, al kan dat voor een Italiaan heel lastig zijn. De beleidsbepalers bij Ajax zullen daar ook er rekening mee moeten houden.

Pina colada
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ze kunnen toch ook Silvano vos toch ook verhuren en ergens anders vlieguren maken

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Die Italiaan wist het vermoedelijk ook niet, om met zoveel rommel opgescheept te worden! Dat hij de bezem erdoor haalt heel goed. Niet komen trainen ook geen salaris dan is deze houding zo voorbij! Die Wijndal is natuurlijk gewoon een lachertje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen