Van ’t Schip: ‘Ajax heeft 31 selectiespelers, dat is veel te veel’

1 augustus 2024, 11:05   Bijgewerkt: 1 augustus 2024, 11:21
Foto: © RTL4

John van ’t Schip heeft bevestigd dat de namen die afgelopen week in de media verschenen inderdaad mogen vertrekken bij Ajax. De voormalig trainer, die nu actief is in een technische rol bij de Amsterdammers, werd hier woensdagavond naar gevraagd in Humberto à Paris.

Begin deze week kwam naar buiten dat Francesco Farioli ervoor had gekozen om Silvano Vos, Owen Wijndal, Borna Sosa en Benjamin Tahirovic terug te zetten naar Jong Ajax. Het viertal zou op de nominatie staan om te vertrekken uit Amsterdam. Een dag later onthulde Het Parool dat ook Gaston Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever. In Humberto à Paris vraagt presentator Humberto Tan aan Van ’t Schip of dit lijstje met namen klopt.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Wout Weghorst heeft aan zeven woorden genoeg om Ajax te omschrijven

“Ik ben blij dat ik die boodschap niet heb hoeven geven”, zegt Van ’t Schip met een lach nadat Tan alle namen heeft opgesomd. “Daar ben ik niet bij betrokken, maar die namen kloppen. In deze fase tot en met 31 augustus zul je een boodschap duidelijk moeten maken. Maar ze moeten goed blijven trainen, want na 31 augustus kunnen ze zo nog steeds bij Ajax onder contract staan. Als ze wel daarvoor weg zijn, moeten ze klaar zijn om bij hun nieuwe club te spelen.”

LEES OOK: Branco van den Boomen krijgt nieuwe bijnaam bij Ajax

Van ’t Schip geeft ook aan waarom Ajax tot de conclusie is gekomen al deze spelers te verkopen. “Ajax heeft op dit moment 31 selectiespelers. Dat is gewoon veel te veel.” Vervolgens komt ook het onderwerp Wout Weghorst ter tafel. “Dat is waarschijnlijk een reden waarom Akpom geadviseerd is om te vertrekken. Maar nogmaals, ik weet daar het fijne niet van. Weghorst zou wel een goede versterking kunnen zijn in de rol die hij bij het Nederlands elftal had, maar natuurlijk ook als starter.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Sar heeft slechts één woord nodig om crisis bij Ajax te omschrijven

Edwin van der Sar ziet de toekomst van Ajax met vertrouwen tegemoet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Inderdaad al lang bekend maar zo lang niemand vertrekt nog steeds relevant. Goed dat Schip dat bevestigt. Misschien gaan ze dan eerder naar de uitgang. Relevant ook omdat ze op de begroting blijven drukken waardoor ze geen versterkingen kunnen halen

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als je spelers reserve hebt staan tijdens de training als er partijvormen worden gespeeld is dat gewoon een hele onwenselijke situatie. Het is lullig voor de jongens die er nu buitenvallen, maar in zo'n overvolle selectie moet je gewoon zonder pardon het mes zetten.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Storm: Precies wat jij doet dus

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is niet zo dat dit al weken bekend is. Daarnaast is het een bestuurslid van Ajax, die daarover vragen krijgt. Vaak loop je te zeuren dat de media alles uit de duim zuigt, nu worden er direct vragen gestel dan is het nog niet goed

ERIMIR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wat John van 't Schip hierover zegt is allemaal oud nieuws. Hij heeft het in dat programma slechts bevestigd.

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Eerst maar terug naar 24 spelers !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen