Van Praag komt terug op verspreking over ambitie van Ajax: ‘Dat klopt inderdaad niet’

19 augustus 2024, 11:55
Foto: © Imago

Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, is teruggekomen op zijn opvallende uitspraak in het NH Radio Sportcafé van Leo Driessen. In het radioprogramma gaf de voetbalbestuurder te kennen dat de Amsterdamse club in een tussenjaar zit.

“Dat was een verspreking en klopt inderdaad niet”, aldus Van Praag in gesprek met De Telegraaf over zijn eerdere uitlatingen in het programma. “De directie is leidend”, vervolgt hij. De afgelopen twee seizoenen eindigde Ajax derde (2022-2023) en als vijfde (2023-2024).

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Opvallend: 'Ajax blijft jagen op een keeper: 29-jarige Fransman voert gesprekken'

Technisch directeur Alex Kroes gaf eerder in een interview te kennen dat hij gefaald zou hebben als de Amsterdammers niet bij de bovenste drie weten te eindigen in de Eredivisie. “Financieel hebben wij nog steeds meer uit te geven dan bijvoorbeeld FC Twente en AZ. Als wij geen derde worden heb ik gefaald. Die verantwoordelijkheid durf ik te pakken. Maar nogmaals, wij gaan echt weer omhoog. Maar of we snel genoeg gaan richting plek een of twee; we doen er alles aan”, sprak hij.

LEES OOK: Ajax niet gespaard na fiasco in Breda: ‘Het geluk van pokerende Farioli is op’

De nummers een en twee van de Eredivisie plaatsen zich rechtstreeks voor de hoofdfase van de Champions League, terwijl de nummer drie van de competitie een plek verwerft in de derde voorronde van het miljardenbal. Ajax begon het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een 1-0 thuisoverwinning op sc Heerenveen. De tweede speelronde was allerminst hoopgevend voor de ploeg van Francesco Farioli. Op bezoek bij het gepromoveerde NAC Breda werd een 2-1 nederlaag geleden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Natuurlijk zit Ajax in een tussenjaar. Sterker nog, misschien volgend seizoen ook nog. Dat is volkomen logisch. Ik snap niet dat mensen net blijven doen alsof er niets aan de hand is (deels geweest) en dat er allerlei verwachtingen worden neergelegd en kritiek wordt gegeven alsof we te maken hebben met een volwaardig functionerende club. Dit is een club die hopelijk op de terugweg is, in een opbouwende fase. Die grotendeels opnieuw begint. Dat gaat niet vanzelf en heeft (veel) tijd nodig. Als ze dat niet snappen houdt het wel een beetje op met die mensen serieus te nemen.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je eigen TD blaast van de toren,

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik weet niet wat je bedoeling eigenlijk is, maar als ik jouw gemiddelde reacties lees blaas je zelf nogal van de toren met je opmerkingen. Je komt erg honend over. Misschien moet je het eens op een andere manier proberen. Het is ook niet mijn td trouwens.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax zit op dit moment in een moeilijke fase, dat kan niemand ontkennen. Maar we moeten ook weer niet al te negatief doen dat Ajax niks meer kan. Er wordt gewerkt aan versterkingen voor sommige plekken maar dat zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, omdat het ook afhankelijk is van inkomsten uit de verkoop van spelers. Ik denk dat niemand bij Ajax ook weet hoelang deze situatie zich zal voortduren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen