Van Hanegem ergert zich aan Ajax-aanwinst Weghorst: 'Hou eens op man, met dat gezanik!'

30 augustus 2024, 17:08
Foto: © Imago/Ajax/realtimes

Willem van Hanegem heeft zich gestoord aan de eerste dag van Wout Weghorst bij Ajax. De 32-jarige spits werd gisteren (donderdag) gepresenteerd als nieuwe spits van de Amsterdammers en pinkte op het veld, waar hij met zijn kinderen gefilmd werd door Ajax TV, een traantje weg.

Tot ergernis van De Kromme, zo blijkt tijdens de eerste aflevering van de AD-podcast Willem & Wessel van het nieuwe seizoen. "Als ik zit te kijken moet ik uitkijken dat ik niet mee ga huilen. Dit is toch niet te geloven", zegt Van Hanegem als de emoties van Weghorst ter sprake worden gebracht. "Jij houdt niet van mensen die zo overdreven hun emoties tonen, hè? Jij vertrouwt dit niet en bent er van overtuigd dat is niet echt is?", vraagt presentator Willem Piening aan het Feyenoord-icoon.

LEES OOK: Ajax knipoogt bij bekendmaking transfer Weghorst naar TikTok-sensatie (14)

Artikel gaat verder onder video

Dat bevestigt Van Hanegem: "Nee, dat vertrouw ik niet. Als ik naar die loopster ga kijken (Olympisch kampioen Sifan Hassan, die even daarvoor besproken werd, red.) dan voel je dat het allemaal echt is. Als je dán huilt, zeg ik: 'Ja, tuurlijk'. Mensen zeggen daar allemaal hetzelfde over, omdat ze weten dat het écht is." Dat geldt wat Van Hanegem betreft dan weer niet voor de tranen van Weghorst. "Altijd maar kijken waar de camera is... en dan krijgt hij nog een kusje van z'n vrouw en zo...", foetert de oud-international.

Van Hanegem weet hoeveel doelpunten Weghorst voor Ajax gaat maken

Overigens heeft Van Hanegem er best vertrouwen in dat Weghorst gaat slagen in de Johan Cruijff ArenA. "Ik had het niet echt verwacht. Maar ik moet wel zeggen: hij doet altijd zijn stinkende best, of het nou bij AZ was of waar hij ook zat." Toch blijft het gedrag van de spits hem een doorn in het oog, zo blijkt: "Maar hij moet niet echt gekke dingen doen. Hou nou eens op man, met dat gezanik. Er is ook niemand van zijn team die zegt 'Hé, doe nou eens een beetje normaal'. Nee, zo iemand had ik in mijn teams niet willen hebben. Die had ook heel weinig ballen gehad", lacht Van Hanegem. Als Piening vraagt hoeveel doelpunten Weghorst dit seizoen zal maken, toont Van Hanegem zich optimistisch: "Hij kan er heus wel tussen de vijftien en twintig maken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Na de klassieker in de Kuip mag woutje lekker janken in de bus terug naar de arena.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ja die kan niet doorgaan dankzij Rotterdam. Misschien omdat Feyenoord nog niet zo goed is gewoon liegen over dat er niks mogelijk is omdat ze bang zijn? ;-) (knipoog wat betekent dat je t niet te serieus moet nemen)

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Gabrielle, als ik je mag aanvullen, dit Feyenoord is niet zo goed als hun supporters denken: kwetsbaar, moeilijk tot scoren komen, middelmaat aan spelers. De tegenvallers zullen binnenkort wel komen, maar dit Feyenoord gaat met gemak de CL-titel halen ((knipoog wat betekent dat je t niet te serieus moet nemen). Hey Rudolf deze reactie goed tot je laten doordringen hoor.

Erik45
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Tijd voor beschuit met muisjes! Na een zware bevalling laat het pathetische liefdeskoppel Willem en Dirk jullie delen in hun geluk! Het betreft EEN ZOON/KLOON, luisterend naar de naam "WOUT". https://youtu.be/EOz6RQypbRI?si=pi60XQGnMch2AVQ3

Sticks
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Willem is ongeveer zo relevant als een reclamefolder. Ooit een goede voetballer maar tegenwoordig een zeurende en klagende "analist" à la van Basten. Waar is Alex Pastoor als je hem nodig hebt?

Erik45
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Fijne reactie! Kort, bondig en iets van een spijker en de juiste kop.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Alex Pastoor.. Wordt dat straks de nieuwe filosofie van het grote Ajax. Hahaha

Erik45
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Jammer "21Rudolf21" dat je zo wordt getriggerd door de naam van Alex Pastoor. Vul anders de naam van Kenneth Pérez eens in. "Sticks" heeft een prima reactie achter gelaten. Sterker nog, had 'm graag zelf geschreven

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Erik sticks is het kneusje met meerdere accounts die alex pastoor alleen goed vindt omdat hij positief was over ajax . Komt pastoor net zo vaak als willem v hanegem,v basten in de media . En zegt hij iets negatiefs . Haakt deze schizo gelijk weer af . En is ook pastoor zo relevant als een reclamefolder . Maar goed sticks en zijn accountjes ,ijn zo relevant als een toiletrol

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die Ticks, nog janken tijdens het EK over het gedrag van Woutje en hoefde absoluut niet naar Ajax te komen. En zie nu, de wind is gedraaid en Ticks draait gewoon mee. Als Woutje bijv. over een half jaar buiten de selectie wordt gezet, wegens zijn gedrag, is Ticks de eerste die gaat roep dat Woutje een aansteller en een jankend is. Vroeger vast zo sukkeltje geweest die de linkerhand van een pester was, draaid ook met alle winden mee...

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

haha, wat sneu voor Willem. Leeftijd? Nee, want naar ik heb begrepen van Koeman? dat willem zich toen hij trainer was van Feyenoord niet kon verplaatsen in zijn spelers. Als een speler een bal verkeerd raakte riep hij hem bij zich en vroeg of hij de schoenen uit de doos kon halen, dan zou het trappen beter gaan. Emoties kent hij niet dus en misschien ook nooit gekend. Is het dus niet iets van leeftijd, maar van karakter vraag ik me af Kom op Willem kop op, je hoeft geen Derkzen of Gyp na te doen. RESPECT !!!

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hier nog zo één met dissociatieve identiteitsstoornis, jankte ook tijdens het EK, en nu een Rutte doen: heb ik geen actieve herinneren aan....

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

In een documentaire over de WK in 1978 in Argentinië had ik Willem zittend op het hekje op zijn erf naast Kees Jansma ook zien tranen, toen hij vertelde dat Truus het niet fijn vindt dat hij naar Argentinië met Oranje mee zou gaan. Pot/ketel, die Willem doet alsof hij een kerel die verschoond van emoties is, maar hij is zelf echt een emotiefabriek als het bij hem er op aankomt. En wat vindt Willem dan van dat huilebalken van Bylow na de wedstrijd tegen Sparta ? Erger nog, Bylow zit weer bij Feyenoord op de bank wat een wereld. Ach ja Willem van Hanegem, 80min en een podcast, hoe verzin je het. Ik hoor zinniger dingen zeggen door de hangouderen van het bejaardenhuis bij ons dan die van Van Hanegem.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

haha. BOEM Vraagje, ik heb een boek gekregen over (wereld)gebeurtenissen. Nou las ik dat het Nederlands elftal in april 1966 de Belgen versloeg met de voorhoede Keizer, Moulijn en van der Kuylen. van Laatstgenoemde weet ik dat hij later een linie zakte, maar hoe kon Nederland nou met Keizer en Moulijn spelen. Klopt dit wel

rob lunsingh
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Coen in 1966 kan qua leeftijd heel goed

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@Beste Copa, hier kan ik je helaas niet verder mee helpen, behalve dat Moulijn en Keizer allebei goede linker vleugelspelers zijn met hun schaarbewegingen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En je maar verbazen dat we je door hebben he schizo . Copa ,kibs,stickie .

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ons favoriete complotdenkertje is er ook weer ahhahahahahahaha 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Erik45
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

https://youtu.be/EOz6RQypbRI?si=pi60XQGnMch2AVQ3

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

17 april 1966. Keizer en Moulijn samen in Oranje tegen België. Uitslag 3 - 1.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Kunnen ze geen leeftijdlimiet stellen bij bejaarde ex voetballers die hun antieke commentaar zo nodig kwijt moeten, zonodig hun drupelend plasje overal over heen denken te moeten doen. Vreselijk die oude wijfencultuur en domme media die alles blind overneemt.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Lorenzo Chiquita, kom niet aan Willem van Hanegem dan kom je aan nostalgisch Feyenoord: 1970 Europacup 1, 2022/2023 Landskampioen, 2023/2024 2e, 2024/2025 CL kampioen, de rest vergeten wij het maar voor het gemak. Dag Rudolf.

Copa
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Hij heeft zeker zijn verdienste gehad, maar ik weet ook de verloren finale nog. hij kwam niet verder dan het linker blok van zijn eigen achterhoede!! Niet vooruit te branden Ik denk dat de verhalen, die toentertijd de ronde deden over uitspattingen van de spelers wel klopten. De Duitsers stuurden gewoon een paar stoeipoezen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Klein beetje gelijk heeft van Hanegem wel. Weghorst is nou eenmaal 'camerageil' en gedraagt zich ook daarnaar. Niet iedereen kan dat waarderen.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Erimir, ieder persoon is op zijn tijd geil, jij toch ook ? Laat Wout nou maar lekker camerageil zijn, hij beschadigt niemand, hij verhoogt alleen de bloeddruk van Van Hanegem.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Je zegt het goed, kib op zijn tijd. Weghorst is het constant.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

van Hanegem geeft zijn mening over Woutje en een deel van Nederland vindt dat ook en een deel weer niet. Maar onze schizofrene "ajax" supporters reageren als een stier op een rode lap als er maar ook iets over Feyenoord staat of als een Feyenoorder iets zegt. Neem de loting van Feyenoord en PSV, bij Feyenoord reageren de haters en bij PSV 0,0 dat zegt algenoeg

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Goku, ik hoop dat zowel Ajax als Feyenoord heel ver komen in Europa, ik neem aan dat je dat bedoelt met loting. Geldt overigens ook voor Twente en AZ, is allemaal goed voor het Nederlands voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen