Van Gangelen onthult opvallende eis Ajax in ruildeal Noppert - Gorter: 'Dan haal je de pleuris in huis'

21 augustus 2024, 19:37   Bijgewerkt: 21 augustus 2024, 21:34
Foto: © ESPN

Jan Joost van Gangelen onthult dat Ajax een opvallende eis heeft neergelegd bij sc Heerenveen inzake de ruildeal waarbij Andries Noppert naar Amsterdam moet verkassen en Jay Gorter de omgekeerde weg zou gaan bewandelen. In Voetbalpraat op ESPN zegt Van Gangelen dat Ajax van de Friezen verlangt dat Gorter het hele seizoen als eerste keeper zal worden ingezet.

Kersvers Heerenveen-trainer Robin van Persie gaf in een eerder stadium al aan met Noppert en Mickey van der Hart over twee min of meer gelijkwaardige keepers te beschikken. De eerste twee wedstrijden onder de oud-international kreeg Van der Hart echter de voorkeur onder de lat. Vandaag (woensdag) werd duidelijk dat Noppert dichtbij een vertrek naar Ajax is; het zou gaan om een ruildeal waarbij Gorter de omgekeerde weg gaat bewandelen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Dit is het plan van Ajax met Noppert: 'Hij is ook al op bezoek geweest'

Ajax zou in Noppert een stand-in voor eerste doelman Remko Pasveer zien, al voorziet Kees Luijckx dat de situatie zomaar eens andersom zou kunnen komen te liggen. "Als ik kijk naar Noppert, die was twintig maanden geleden denk ik nog beoogd eerste keeper bij Ajax. Nu ontstaat er een hele nieuwe situatie en denken ze aan hem als tweede keeper. Maar als je Noppert haalt is het ook nog een speler die misschien de potentie heeft om eerste keeper te worden", zegt de oud-verdediger.

Volgens de laatste berichten heeft Gorter momenteel 'de sleutel in handen': als de oud-keeper van Go Ahead Eagles groen licht geeft voor de tijdelijke overstap naar Heerenveen, zou de deal in kannen en kruiken zijn. Bram van Polen vermoedt dat Gorter in het Abe Lenstra Stadion genoegen zou moeten nemen met een rol als tweede keus achter Van der Hart. Dan komt Van Gangelen met zijn nieuwtje: "Het schijnt dat Ajax heeft gezegd: 'We willen hem ruilen, maar dan moet Gorter wel eerste keeper worden in Heerenveen'." Luijckx zou dat een slecht idee vinden: "Als dat gebeurt, dan haal je de pleuris in huis, als Heerenveen zijnde. Dan krijg je gezeik. Ik denk dat Heerenveen dit doet met de intentie om twee gelijkwaardige keepers bij elkaar te hebben."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax stuurt aan op vertrek: ‘Hij móét eigenlijk weg’

Een basisspeler van Ajax 'moet eigenlijk weg', stelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ik zou deze overgang van zoveel kanten niet snappen... vanuit ajax niet: ik vraag me sterk af of Noppert beter is dan de doelmannen die ze al hebben. Ik denk van niet. Vanuit Noppert zelf snap ik het ook niet: hij zou ontevreden zijn dat hij geen 1e doelman is voor dit seizoen en had moeite met het roulatie systeem van de trainer. Als je 1e doelman wil zijn bij Heerenveen, ga je toch geen 2e keeper worden bij een andere club? Dan ga je echt puur voor een hoger salaris. Vanuit Heerenveen: als de informatie klopt en er beloofd gaat worden dat Gorter 1e doelman wordt, dan krijg je intern echt problemen. Naar mijn idee zet je dan sowieso je eigen trainer voor het blok en voor schut. Zou het echt een rare deal vinden.

Kramer
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Naja als Ajax misschien toch wat in Gorter ziet dan is deze deal begrijpelijk.. hem minuten laten maken bij Heerenveen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

@Kramer dat zou nog kunnen inderdaad. In de huidige financiële situatie is een losse verhuur aan een willekeurige club minder interessant, omdat je dan wellicht meer kosten kwijt bent aan huren/kopen van een vervanger. Met deze ruil werk je daar omheen.

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ja anders zou ik het ook niet weten,

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Van Gangelen fantaseert maar wat denk ik. Maar goed, dat gezegd hebbend, als ik Ajax was had ik de deal niet gemaakt en gewoon Gorter verkocht.

CG
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ook van Gangelen neem ik (gelukkig) niet serieus, evenals Valentijn Driesen. Laag niveau voetbal? Dan zijn zij dat gelukkig ook van een laag niveau !!!

Vito
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Van der Hart is de mindere van zowel Noppert als Gorter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen