Van Gaal gevraagd als trainer van Europese topclub: 'Ik was verrast'

2 augustus 2024, 23:07   Bijgewerkt: 2 augustus 2024, 23:12
Foto: © RTL4

Bayern München heeft Louis van Gaal teruggevraagd als trainer, zo vertelt hij vrijdagavond bij Humberto à Paris. Zelf zag Van Gaal het echter niet meer zitten om een voetbalclub te trainen. Voor een baan als bondscoach staat hij nog wel open.

Van Gaal was tussen 2009 en 2011 al trainer van Bayern en won in 2010 de Bundesliga, DFB-Pokal en Supercup. De club bewaart nog warme herinneringen aan die tijd en wilde de samenwerking nieuw leven inblazen. Na de afwijzing van Van Gaal kwam de club uit bij Vincent Kompany, die eind mei werd aangesteld.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlander zegt dat hij ‘redelijk gezond’ is, ondanks zijn agressieve vorm van prostaatkanker, en kan dus nog werken. “Ik zou het kunnen doen, maar niet meer als clubcoach. Ik ben nog wel gevraagd door Bayern München.” Van Gaal zegt dat hij daar ‘heel verrast’ door was.

LEES OOK: Louis van Gaal pakte Oranje-speler aan: 'Wat denk jij? Dit circus, ik stuur je weer naar huis, hè!'

Van Gaal werd in de aanloop naar het EK ook nog in verband gebracht met het bondscoachschap van Duitsland. “In Duitsland wilden de ex-spelers mij. Dat heb je kunnen lezen in al die Duitse media. Schweinsteiger, Lahm, Thomas Müller. Die wilden mij als bondscoach hebben. Maar zowel in Engeland als in Duitsland nemen ze niet zo vaak een buitenlandse coach. Maar het kan wel.”

Ook als een ander land zich serieus meldt, staat de 72-jarige Van Gaal open voor een nieuw avontuur. “België zou ook kunnen. Mochten ze komen? Dan is dat het overwegen waard.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

mwah..ik wil niet gelijk louis zn glazen ingooien..maar een trainer gelijk aanstellen bij een topland die al jaren evrder geen club raint ik weet niet..wil je naar irak ofzo zoals addvocaat..heheh wat dat betreft heeft van gaal ze allemaal keurig op een rijtje..mjah eerst bij bayern tekenen en dan roepen in de media dat je bij engeland duitsland of belgie nog een poging voor de titel wil wagen..dat zou t in mijn ogen makklijker maken..veel sterkste met de gezondheid sowieso..en bedankt voor de interlands..ik heb er een hoop gezien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen