Van der Vaart klaar met Ajax-discussie: 'Jongens, alsjeblieft, wereld van verschil'

26 augustus 2024, 21:49
Foto: © Ziggo Sport

Rafael van der Vaart snapt niet dat er discussie is over wie er dit seizoen eerste spits van Ajax moet worden. Volgens de oud-voetballer is Brian Brobbey een stuk beter dan Chuba Akpom, die onlangs tegen Jagiellonia (1-4 winst) een hattrick maakte.

Tijdens Rondo worden de spitsen van Ajax besproken. Wanneer Van der Vaart wat twijfel hoort over Brobbey, gaat hij daar duidelijk tegenin. "Jongens, alsjeblieft. Brobbey, Akpom, dat is echt een wereld van verschil." Voor Ruud Gullit is het niet gelijk duidelijk. "Wie moet er spelen dan?" Van der Vaart reageert gedecideerd: "Brobbey natuurlijk. Nu maakt hij (Akpom, red.) er een paar... Ik heb wedstrijden van hem gezien, dat je denkt, die bal is vierkant. Hij is bezig, je kunt hem inbrengen, prima speler. Maar maak hem nou niet beter dan dat hij is."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Van der Vaart zie je dat spelers die vorig seizoen als miskoop werden bestempeld, dit seizoen zich onder Francesco Farioli weer in de basis kunnen spelen. "Deze trainer is totaal blanco gekomen. Voor spelers die gehaald zijn vorig seizoen, die hebben allemaal weer een nieuwe kans en krijgen die ook. Maar als ik puur kijk naar kwaliteit, vind ik Brobbey gewoon veel beter."

LEES OOK: Alle ogen op technisch directeur Ajax: 'Nu moet het gebeuren, Alex Kroes'

Gullit denkt dat het goed is dat Brobbey een sterke tweede spits achter zich heeft. "Maar het is ook goed dat hij een concurrent heeft. Goed als je iemand achter je hebt die er ook staat. Toen er opeens vijf buitenlandse spelers aan een selectie mochten worden toegevoegd, had ik opeens andere spitsen achter mij, zoals Papin. Dan denk je: ik moet aan de bak, ik moet toch blijven presteren, want anders... Dat helpt je wel."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Juventus-fans zeggen vrijwel allemaal hetzelfde na vertrek Rugani naar Ajax

De fans van Juventus laten aan de fans van Ajax weten wat ze kunnen verwachten van Daniele Rugani.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Brobbey en Akpom brengen wat mij betreft allebei niet wat ze zouden moeten.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ze vechten maar, zolang Ajax maar véél beter wordt !!!

Kramer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Laat ze maar concurreren, Akpom is voor mij echt een laatste 20 minuten spits. Brobbey hebben we nog niet echt gezien onder Farioli in ‘de sterkste 11’, wie nu Brobbey dus afschrijft lult gewoon maar wat. Vorig seizoen was het de nieuwe messiah voor elk programma. Weghorst vind ik een betere plan B spits dan Akpom maar tja komt i niet, dan niet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dan lul ik maar wat maar brobbey gaat het nooit maken . Al die mensen die dat wel denken moeten eens denken aan een bril of stok . Is gewoon fysiek een hele kerel vandaar ook goed in de jeugd . In duitsland zijn ze fysiek allemaal sterk en daar gewoon gefaald. In de eredivisie kan je ook wel mee ,maar hogerop gaat hem niet worden . Want buiten zijn fysiek kan hij helemaal niks

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Daarnaast is hij ook nooit fit en altijd te dik . Er zit gewoon ook geen goeie kop op

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het compact gebouwde kind Brobby lijkt echt nooit een volwassen topvoetballer te worden, om een wedstrijd ongeblesseerd en conditioneel vol te.kunnen houden, zoals we helaas toch wel vaker tegenkomen in onze NL competitie....dus verkaufen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen