'Dit was misschien wel de beste wedstrijd van Ajax van de afgelopen anderhalf jaar'

23 augustus 2024, 23:57
Foto: © Imago

René van der Gijp is zeer positief over het spel van Ajax, dat donderdagavond met 1-4 afrekende met de Poolse kampioen Jagiellonia Bialystok in de play-offs om een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League. Volgens de vaste analist van Vandaag Inside speelden de Amsterdammers in Polen 'misschien wel de beste wedstrijd van de afgelopen anderhalf jaar'.

"Ajax speelde écht heel goed", zegt Van der Gijp als hij naar zijn oordeel over het duel wordt gevraagd. "Ik vind het altijd te gemakkelijk te zeggen: 'Ja, die tegenstander kon er geen reet van', want NAC kon er óók geen reet van", verwijst de oud-voetballer naar de 2-1 nederlaag die Ajax vijf dagen voor de Europese krachtmeting leed in Breda.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Nico Dijkshoorn ziet een 'verademing' bij Jagiellonia - Ajax: 'Het was sensationeel goed'

"Maar Ajax speelde die bal gewoon lekker op elkaar, ze hadden weinig balverlies en veel beweging. Het was misschien wel de beste wedstrijd van de afgelopen anderhalf jaar", analyseert Van der Gijp verder. "De manier waarop ze ook vanuit de verdediging het middenveld op tikten, je zag ook weer wat plezier terug en zo. Goed man, het was leuk."

LEES OOK: Johan Derksen doet uiterst verrassende uitspraak over voortbestaan Vandaag Inside

Johan Derksen beaamt tussendoor dat het 'heel verrassend' was dat Ajax na de zeperd in Breda zo goed voor de dag kwam in Polen. "Ik heb altijd gezegd: Farioli is een wereldtrainer. Dat is een schot in de roos, die Italiaan", zegt De Snor daarna spottend, verwijzend naar de kritiek die hij eerder op de 35-jarige oefenmeester uitte. Farioli werd deze week door Derksen onder meer betiteld als 'dorspidioot' en kreeg later een ludieke nieuwe bijnaam van de 75-jarige inwoner van Grolloo. Van der Gijp heeft het laatste woord in de discussie: "Hoe je het ook wendt of keert, of je nou voor Ajax, PSV of Feyenoord bent, moet het gewoon een gevecht worden tussen die drie om de titel. Daar is toch iedereen bij gebaat?".

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De heftigste rel ooit bij Vandaag Inside: 'Ze scholden elkaar na afloop de huid vol'

Na zestien jaar als eindredacteur is Jan Hillenius niet meer verbonden aan het programma Vandaag Inside. Hij doet nu een boekje open.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het kan zijn dat Ajax nu de goede weg ingeslagen is. We moeten de komende drie wedstrijden maar eens heel goed bekijken !!!

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als zelfs meneer Van der Gijp vindt dat Ajax een goede wedstrijd afleverde dan is het wel een compliment voor de club uit Amsterdam. Meneer Van der Gijp is vaak niet zo scheutig met tevredenheid in zijn opmerkingen. Het grootste deel van zijn compliment behoort toe aan Farioli, de onbekende 35-jarige Italiaan die met zijn scherp overzicht nu al van dat zoooiiiiiiiitje ongeregeld een volwaardige selectie heeft kunnen samenstellen. Ik denk wel dat Ajax de favorieten van dit moment in hun drang naar de top het niet al te gemakkelijk zal maken en Ajax zou dit seizoen zo maar tot de eerste 4 kunnen behoren. Blijft spannend. Als Feyenoord, PSV hun krachtpatsers kunnen behouden dan zijn zij de favorieten, maar let op AZ, de stille kracht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen