Van Basten ziet slecht gedrag in Eredivisie: 'Zo zeg je tegen je medespelers dat de trainer een boerenlul is'

26 augustus 2024, 23:13
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten vindt het gedrag van Noa Lang van afgelopen weekend erg slecht. De aanvaller van PSV schopte naar alles wat los en vast zat nadat hij gewisseld werd tijdens Almere City - PSV (1-7). Dat was volgens de oud-voetballer een zeer slecht signaal richting zijn trainer.

Ruud Gullit ziet vooral een enfant terrible in Lang, zo vertelt hij bij Rondo. "Dit neigt een beetje naar: zolang alles gaat zoals hij het wil, is het oké. Zo niet, dan krijg je dit gedrag. Nu moet je met hem gaan praten en zeggen: dit kan echt niet." Bosz gaf na afloop van het gewonnen duel echter aan niet met de aanvaller in gesprek te gaan.

Artikel gaat verder onder video

Rafael van der Vaart weigerde ooit eens linksbuiten te spelen onder Ronald Koeman, vertelde hij bij het programma op Ziggo Sport. Daar vergelijkt hij het moment van Lang een beetje mee. "Maar op een gegeven moment wordt je ouder. Dan krijg je kinderen, een vrouw, noem maar op. En dan schaam je je ook een beetje. Ik denk en hoop dat hij zich ook gaat schamen, over enkele jaren." De middenvelder vond de omstandigheden er ook totaal niet naar. "Je komt terug van een blessure, speelt uit tegen Almere en je staat voor... Wat maakt het uit? Kinderlijk gedrag."

Van Basten sluit zich helemaal aan bij zijn tafelgenoot. "Ik vind het heel slecht. Wat zegt dit richting je medespelers? Eigenlijk dat de trainer een boerenlul is, toch? Die trainer, die koekenbakker, haalt je eraf. Dat vind ik een heel slecht signaal. Ik had gehoopt en gedacht dat hij dit gedrag ontgroeid was."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV ziet flop van seizoen 2023/24 transfer van 14 miljoen euro maken

Een speler die niet wist te slagen bij PSV, maakt toch nog een fraaie transfer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Waarom gaan personen die aan de zijlijn toch steeds proberen spelers op te voeden. Noa is geen uitzondering, Ronaldinho, Balotelli waren ook etters in hun tijd. Belangrijk is dat Noa een goede speler is en laat hem lekker zijn ding doen met of tegenover Bosz. Het is hun zaak.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen