Van Basten windt zich op over Brobbey en Ajax: 'Hoe is dat in godsnaam mogelijk'

19 augustus 2024, 21:48   Bijgewerkt: 19 augustus 2024, 21:53
Foto: © Ziggo Sport

Voor Marco van Basten is Brian Brobbey een groot enigma. De spits van Ajax lijkt zelden echt fit te zijn, waardoor Van Basten ook niet begrijpt waarom Ajax hem in 2022 van RB Leipzig terugkocht. Francesco Farioli lijkt Brobbey momenteel amper te vertrouwen op basis van zijn fitheid.

Tijdens Rondo begint Van Basten over Brobbey, die onder Farioli nog maar weinig minuten heeft gemaakt. "Dat is toch een fitte gozer. Afgelopen jaar moest hij opgetraind worden, op het EK heeft hij ook weinig gespeeld. Hij heeft vakantie gehad, hij heeft een voorbereiding bij Ajax gehad. Wanneer wordt hij nog een keer fit dan? Dat is toch heel vreemd."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ronald de Boer: 'Wat ik hoor in de wandelgangen over Francesco Farioli...'

De international doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok in 2021 transfervrij naar Leipzig. Na enkele mislukte seizoenen keerde hij in 2022 voor zo'n zestien miljoen euro terug in Amsterdam. Van Basten stoort zich aan die beslissing. "Als het zo is dat hij niet fit te krijgen is, hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat je hem terugkoopt, nadat hij eerst zelf weg is gegaan. Een jongen die je kent, dat je weet waar eventueel de problemen zouden kunnen zitten. Die ga je alsnog voor zo'n bedrag kopen... Dan heb je toch helemaal niks meer te vertellen. Hoe zit dat dan, hoe zit dat dan?"

Tafelgenoot Ronald de Boer wijst vervolgens naar de beleidsbepalers, waarna Van Basten de schuld bij hen legt. "Dat zijn dus de grootste koekenbakkers. De gasten die bij Ajax de boel runnen en leiden, maken er echt al jaartje of twee een grote bende van. Niks waar we blij van worden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mentaliteit van Ajax-speler zorgt voor ergernis tegen NAC: ‘Hij moet beter zijn best doen’

Onder anderen Henk Spaan en Kees Kwakman zijn kritisch op een zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Perfect analyse meneer van Basten

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Mee eens. Brobbey en bergwijn hebben niks of nauwelijks gespeeld op het ek . Veel spelers die meer gespeeld hebben voetballen al wel volledig ,bij ajax niet. En dat zegt genoeg . Deze man doet maar wat .

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt deze 2 kneuzen snel opruimen

Edwin28
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Inderdaad ik had hem daar lekker laten verpieteren

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Je kunt de beleidsbepalers ook ‘pannenkoeken’ noemen, Marco.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De Brobbey uit de jeugd van Ajax kent alleen nog de beleidsbepalers van toen. Die zijn allemaal pleite en Brobbey kan dat maar heel moeilijk handelen vrees ik. Gewoon 1 of 2 jaar verhuren en hij komt als herboren terug............hoop je dan !

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik vind het niet chique en oncollegiaal van Van Basten om altijd maar af te geven op Brian Brobbey. Hij als oud spits van Ajax zou zo'n jongen moed moeten inspreken, geef advies hoe hij zich verder zou kunnen ontwikkelen, benoem de tekortkomingen en geef daarover adviezen ipv hem steeds de grond in te boren. Wat ook belangrijk is om de dingen die hij goed doet ook te benoemen. Hij doet niet alles verkeerd, anders was hij vorig seizoen ook niet de topscorer van Ajax. Oh zo makkelijk om kritiek te leveren, geef hem dan ook adviezen om hem beter te laten renderen.

Paulito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

200 kilo wegende Brobbey, wel snel maar slecht in afronding en kan ook nog geen strafschop binnen schieten. Mentaal ongeschikt voor betaald voetbal. Topsport. Misschien moet hij een Rotti tent beginnen maar is zelf de grootste afnemer.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Doe hem maar ff paar jaar verhuren, want dit heeft zo geen zin !!! Zit ook totaal geen vooruitgang in , die gast heeft het veel te goed, en doet niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen