Driessen waarschuwt Ajax: ‘Farioli beleeft een beroerdere Eredivisiestart dan Maurice Steijn’

19 augustus 2024, 11:31   Bijgewerkt: 19 augustus 2024, 12:07
Foto: © Imago/realtimes

Door de verrassende nederlaag van Ajax op bezoek bij NAC Breda is het optimisme rondom de club van de afgelopen weken verdwenen. Valentijn Driessen haalt in zijn column voor De Telegraaf uit naar trainer Francesco Farioli, die na twee speelrondes minder punten heeft behaald dan Maurice Steijn.

Ajax en Farioli begonnen het nieuwe seizoen ijzersterk. De Amsterdammers rekenden in de voorrondes van de Europa League af met Vojvodina (3-1 en 1-0) en Panathinaikos (1-0) en wonnen daarnaast de openingswedstrijd van de Eredivisie tegen sc Heerenveen (1-0). “Hoe anders zijn de statistieken een week later”, begint de chef voetbal van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Driessen: ‘Farioli pleegt regelrechte aanklacht tegen vier spelers van Ajax’

“Door een 2-1 nederlaag bij NAC beleeft Farioli een beroerdere Eredivisiestart dan een jaar geleden onder Maurice Steijn. Toen haalde Ajax vier punten tegen Heracles en Excelsior en nu drie tegen Heerenveen en NAC, de nummer acht van de Eerste Divisie vorig seizoen”, benoemt Driessen de feiten. Steijn startte het vorige seizoen als hoofdtrainer van Ajax, maar werd door belabberde prestaties al in oktober al op straat gezet. De Amsterdammers stonden op dat moment onderaan in de Eredivisie.

LEES OOK: Valentijn Driessen sloopt Ajax-dissonant: ‘Hij op die positie is een garantie voor problemen’

“In de Europa League versloeg Ajax de nummer vier van Servië en vier van Griekenland. Om dan euforisch te zijn alsof de Champions League is gewonnen, is op z’n minst misplaatst. Wie de lat zo laag legt, zal nooit hoog springen”, gaat de journalist verder. De Amsterdammers krijgen aankomende donderdag al de kans om zich te revancheren. Dan wacht Jagiellonia Bialystok in de eerste knock-outwedstrijd voor plaatsing voor de Europa League.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pijnlijk moment tussen Frank van der Lende en Bertrand Traoré op open dag Ajax

Een pijnlijk moment tijdens de open dag van Ajax. Aanvaller Bertrand Traoré zag zich genoodzaakt om presentator Frank van der Lende te corrigeren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

The all blacks
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Spijkers op laag water zoeken.

Baggio
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Farioli VERKWANSELD Ajax wie zet de topper van vorig jaar Hato nu rechts back Op de plek waar hij het meest rendeerd staat nu Baas Hato kon voor veel geld weg als laatsye man maar kwijt nu weg op links back en gezien zijn gezicht is uie daar niet e cht gelukkig zo veerkwanseld Farioli het vele geld op Hate er zijn meer spelers die op de bank zitten maar duidelijk in de basis moeten staan Snel veranderen anders opzouten die man

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen