Driessen trekt snoeiharde conclusie over Priske en begrijpt niets van Te Kloese

12 augustus 2024, 09:56   Bijgewerkt: 12 augustus 2024, 10:34
Foto: © De Telegraaf/realtimes

Feyenoord speelde dit seizoen weliswaar pas twee officiële wedstrijden, maar Valentijn Driessen is nu al totaal niet te spreken over de gang van zaken in Rotterdam-Zuid. De verslaggever van De Telegraaf genoot in de afgelopen seizoenen volop van het Feyenoord van Arne Slot, maar stelt dat diens opvolger Brian Priske bezig is de ‘mooie erfenis’ van zijn voorganger te ‘verkwanselen’. Driessen vindt het onbegrijpelijk dat technisch én algemeen directeur Dennis te Kloese dit toelaat.

Feyenoord reikte onder Slot tot de finale van de UEFA Conference League, kroonde zich voor het eerst sinds 2017 tot landskampioen en won in het afgelopen seizoen de beker. Priske staat dus voor een loodzware uitdaging om Slot te doen vergeten. De Deen kiest er vooralsnog voor om het op over een andere boeg te gooien. Hij kiest voor een ander systeem dan zijn voorganger, waarin er een belangrijke, zo niet cruciale rol is weggelegd voor de wingbacks. Dat resulteerde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV in een spectaculair duel en uiteindelijk winst na strafschoppen, maar in de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II liet Feyenoord meteen punten liggen (1-1).

Artikel gaat verder onder video

Driessen kijkt hoofdschuddend naar de ontwikkelingen in Rotterdam-Zuid. “Ongelooflijk dat de succestrainer Feyenoord nog niet heeft verlaten, of de Slot-standaard wordt volledig losgelaten”, zo schrijft hij in zijn column. “Te Kloese heeft een trainer aangetrokken die hij toestaat om het fundament vanaf dag één te ruïneren. Omdat hij zogenaamd een eigen visie heeft en nog meer intensiteit wil zien van de spelers, staat Te Kloese toe dat Priske, zonder opvallend trackrecord, alles overboord gooit.” Driessen vraagt zich af waarom je iets zou afbreken wat ‘bewezen succesvol’ is in plaats van ‘mondjesmaat accenten te leggen’. “Zoals Slot nu zelf doet bij Liverpool met de erfenis van Jürgen Klopp.”

LEES OOK: Feyenoord-selectie moet inkrimpen: ‘In een ideale wereld wordt Zechiël verhuurd’

Volgens Driessen is er wel degelijk een groot verschil tussen de systemen die Slot (4-3-3) en Briske (3-4-3) hanteren. “Welke trainer zegt dat het nauwelijks iets uitmaakt, valt niet serieus te nemen. Alles wordt anders qua opbouw, verdedigen, aanvallen, druk zetten en wat al niet meer. Tevens lever je in één klap alle afspraken, patronen en automatismen in die er afgelopen jaren met succes zijn ingeslepen. Als je vervolgens flauw roept dat je de eerste helft tegen PSV met 3-4-3 met 2-1 wint en de tweede helft met 4-3-3 met 3-2 verliest, manipuleer je de boel voor je eigen gewin. Tegen het net gepromoveerde Willem II speel je 1-1 gelijk met je 3-4-3-systeem, zonder tot drie uitgespeelde kansen te komen.”

Nieuwe algemeen directeur

Driessen stelt dat er van ‘bovenaf’ moet worden ingegrepen. De filosofie van Priske zou Feyenoord en de spelers 'keiharde' euro's kosten. De verslaggever van De Telegraaf is tevens van mening dat het beter is als de directiefuncties van Te Kloese worden gescheiden. Te Kloese is momenteel zowel technisch als algemeen directeur. “Omdat er dossiers van de algemeen directeur blijven liggen en Te Kloese meer neigt naar technische zaken zou de rvc met president-commissaris Toon van Bodegom eens moeten uitkijken naar een nieuwe algemeen directeur. Regeren is vooruitzien.” Driessen schuift zelfs een naam naar voren die in De Kuip de functie van algemeen directeur op zich moet nemen. “Over enkele maanden is de huidige AZ-directeur Robert Eenhoorn beschikbaar. Dat geeft Te Kloese de tijd z’n fout te herstellen en de wilde ideeën van de passant Priske de kop in te drukken en terug te vallen op de Slot-standaard.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mike Verweij vreest: ‘Het was verbluffend, dan moet Feyenoord drie nieuwe spelers halen!’

Journalist Mike Verweij vreest een zwaar scenario voor Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Okay de media is bezig om eenhoorn naar Feyenoord te praten . Verder als priske blijft hangen in het 'slot'systeem is het ook niet goed. Het systeem heeft 0 te maken met het gelijkenspel.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Hij heeft wel een beetje gelijk. Het 3-4-3 systeem werkt nog niet optimaal bij Feyenoord.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

🤫 Vorig jaar speelde we soms ook zo . Als priske slot helemaal had nagedaan en je speelt gelijk ,is het weer gezeur anderssom . Het ligt gewoon aan het feit dat er nog niet veel automatisme is om een w2 kapot te spelen . Omdat je zo vaak in andere samenstellingen moet spelen door verschillende redenen . Het systeem en creatief zijn woorden die populair zijn . Maar niet ingespeeld is het woord op dit moment. En dat zie je bij meerdere clubs . Het is ook veelste makkelijk om deze coach nu daarvoor af te fikken. Je kan soms ook te lang doorgaan in een bepaalde werkwijze .

ERIMIR
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Niet optimaal is mijns inziens synoniem aan niet ingespeeld.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik zeg nergens dat het niet zo is erimir

ERIMIR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ok, helder.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

👍

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Falentijn denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft, nare gozer, nog nooit erop kunnen betrappen dat hij iets constructiefs zegt! Het structureel afbreken van mensen is zijn tweede natuur, wacht op het moment dat hij de verkeerde tegen het lijf loopt. Enfin competitie is één wedstrijd onderweg, clubs moeten nog aan trainer en systeem wennen. PSV heeft andere problemen, achterhoede is niet veel! Nationaal verwacht ik geen probleem, internationaal gaan ze punten verspelen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mee eens . Ook over valentijn . Maar soms heeft hij echt wel een punt ook al is dat soms niet leuk om te horen . Ik vind persoonlijk krabby erger . Die zegt echt nooit iets ,maar goed ook hij doet zijn 'werk'

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Elke trainer heeft zijn eigen denkwijze en systeem. Een elftal moet niet gebonden zijn aan een systeem maar aan meerdere anders kun je nooit overschakelen. Ik was het er ook niet mee eens dat er zoveel spelers verhuurd worden maar ergens wel beter als ze bij een andere club vlieguren maken dan op de bank zitten. We hebben nu eenmaal te maken met het van Geelsyndroom dat er geen KKD team is. Er is nu gelijk gespeeld tegen een pas gepromoveerd elftal Willem II maar als die zo blijven spelen kunnen ze beter terug naar de amateurs om met 11 man voor de gool te liggen wil niet zeggen dat Feyenoord creativiteit mist om daar doorheen te slingeren. Ik neem aan dat Ten Kloese heus wel uitkijkt naar versterking. Wel jammer dat je een speler als Gjivai Zechiël mogelijk gaat verhuren terwijl daar een Zerrouki staat die totaal niets bijdraagt aan heel Feyenoord. Dat Valentijn Eenhoorn naar Feyenoord praat hoeft hij niet te zeggen. Het is een grote Feyenoord fan en ooit al eens gevraagd voor een functie dus een papegaai praat ook alles na net zoals Valentijn. Geef Priske ook even de tijd, dat had Slot ook nog toen hij kwam en nogmaals elke trainer heeft zijn eigen zienswijze en Priske heeft toch het nodige gepresteerd. Dat de Slot gedachten over geheel Feyenoord erin is gebracht kan ik me niet indenken. Van Persie had oook zijn eigen systeem.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Trainers die bij een club komen en er zo nodig hun eigen "visie" op loslaten...ik heb er bedenkingen bij. Vooral als dan blijkt dat ze een goed functionerend systeem helemaal menen te moeten veranderen. Geniaal of hoogmoedig, that's the question. Vooralsnog neigt het eerder naar problemen dan naar succes.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het blijft hetzelfde. Valentijn moet elke dag wat te schrijven of lullen hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen