Driessen weet na eerste competitiewedstrijd waar Ajax werk van moet maken

12 augustus 2024, 10:32
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen is vooralsnog niet onder de indruk wat Ajax laat zien áán de bal. De verslaggever van De Telegraaf erkent weliswaar dat het organisatorisch een stuk beter staat bij de Amsterdammers en ze daardoor een stuk moeilijker te verslaan zijn, maar hij komt ook naar de Johan Cruijff ArenA om vermaakt te worden. Dat zit er sinds de komst van de nieuwe trainer Francesco Farioli nog niet in, ziet Driessen.

Het moge duidelijk zijn dat Farioli in de eerste maanden van zijn dienstverband in Amsterdam vooral de nadruk heeft gelegd op de organisatie van zijn ploeg bij balverlies. De defensie van Ajax in het afgelopen seizoen was, in eerste instantie onder leiding van Maurice Steijn en later ook onder John van ’t Schip, zo lek als een mandje. Dat kwam mede doordat de afspraken over het hele veld gezien niet werden nagekomen en zelfs voor de spelers onduidelijk leken. Ajax staat er sinds de komst van Farioli verdedigend in elk geval een stuk beter voor, ziet ook Driessen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kenneth Perez snoeihard voor Ajacied: 'Hij moet zich schamen, hij moet een man worden'

Ajax hield in drie van de eerste vier officiële wedstrijden onder Farioli het doel schoon, ook in de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. “Nou, het is geen genot voor je ogen. Wat ik wel zie is dat Ajax een stuk moeilijker te verslaan is, dat ze veel minder snel doelpunten tegenkrijgen dan vorig seizoen”, zo klinkt het namens Driessen op de website van De Telegraaf. Aan de bal is het echter nog niet sprankelend. Ajax was in de return tegen Vojvodina in de tweede kwalificatieronde van de Europa League weliswaar driemaal trefzeker, maar niet voor niets was het in de andere drie duels telkens slechts eenmaal trefzeker. “Je komt ook om vermaakt te worden door een Ajax aan de bal. Dat is er absoluut niet bij en heb ik ook nog niet gezien in de wedstrijden die ik tot nu toe heb gezien”, aldus Driessen.

LEES OOK: Vink schrikt zich een hoedje van Ajax-speler: 'Ik vond dit best wel dramatisch eigenlijk'

“Daar zal Ajax veel verbetering in moeten aanbrengen. Daar zijn waarschijnlijk ook wel andere spelers voor nodig”, zo vervolgt Driessen. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen koos Farioli voor een hoop andere spelers dan in de heenwedstrijd tegen Panathinaikos in de derde kwalificatieronde van de Europa League. “Tegen Heerenveen speelden ze eigenlijk met een veredeld tweede elftal. Farioli had zes wissels toegepast ten opzichte van de wedstrijd afgelopen donderdag. Ook wel om in de return geen averij op te lopen en door te kunnen gaan in de kwalificatiereeks voor de Europa League”, denkt Driessen, die zich desondanks niet helemaal kan vinden in het besluit van Farioli. “Niet helemaal, want je moet de competitie wel serieus blijven nemen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Chuba Akpom kan overstap naar Champions League-club maken'

Voor Ajax-spits Chuba Akpom lonkt een transfer naar een club die uitkomt in de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Driessen zit er meestal naast, maar nu ben ik in grote lijnen wel met hem eens. Achterin is het in mijn ogen nog niet helemaal waterdicht. Ze geven toch nog te gemakkelijk kansen weg. De weinige tegengoals is voornamelijk te danken aan doelman Pasveer en aan de mindere tegenstanders tot nu toe. Voorin zijn ze nog niet koelbloedig genoeg om veel te kunnen scoren. Ik hoop dat ze as donderdag dat wel zullen zijn.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

90 procent van wat Diessen zogt of vermoed klopt niet. Daarom dat ik hem helemaal niet serieus blijft neem !!!

The all blacks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Beginnen bij de fundering. De rest komt t.z.t

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik vraag me af, gezien de situatie bij de club, waarom je onder de indruk zou moeten zijn. Ze zijn aan een wederopbouw bezig en op dit moment geen topclub. Dat is de situatie. Hij komt naar de Arena om vermaakt te worden, nou dan is de heer Driessen de komende tijd waarschijnlijk op de verkeerde plek. Opbouwen gaat stapje voor stapje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen