Valentijn Driessen ergert zich aan Ajax: ‘De lat wordt zo verschrikkelijk laag gelegd’

16 augustus 2024, 19:38
Foto: © De Oranjezomer

Valentijn Driessen heeft zich geërgerd aan de manier waarop Ajax de overwinning na strafschoppen op Panathinaikos vierde. Volgens de chef voetbal wordt de lat bij Ajax momenteel ‘zo verschrikkelijk laag gelegd’ en had het enthousiasme na afloop wel wat minder gekund.

“Panathinaikos stelde weinig voor en als je het dan op die manier viert dat je doorgaat in de Europa League. Dat zegt alles over het Ajax van dit moment”, begint Driessen kritisch in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Geen schim van het Ajax van een paar jaar geleden. Van het team dat de finale van de Europa League haalde en strandde in de halve finale van de Champions League op dat moment.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Koert Westerman komt tijdens Ajax - Panathinaikos met pijnlijke bijnaam voor Farioli

“De lat wordt zo verschrikkelijk laag gelegd”, vervolgt hij kritisch. “Dat valt mij toch echt verschrikkelijk tegen. Er werd altijd een beetje minachtig naar andere clubs gekeken. Hoe blij die waren met troostprijsjes en dergelijke, want Ajax ging alleen voor de hoofdprijs. ‘Wij zijn Ajax’ enzo. Nou, dit is ‘wij zijn Ajax, dolblij als je wint na 34 penalty’s van de nummer vier van Griekenland’”, besluit Driessen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Langste penaltyreeks ooit? Zo verhoudt Ajax - Panathinaikos zich tot andere historische strafschoppenseries

Ajax - Panathinaikos kende een buitengewoon lange penaltyserie. Hoe gaat die de geschiedenisboeken in?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat weten we toch al dat het geen schim is van een aantal jaren geleden, nu gewoon niveau van nec en heerenveen

zwartekat
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

zielige grapjas

Copa
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Het zou ook van de zotte zijn om de lat hoger te leggen. Heeft Driessen de laatste 2 jaar dan niets gezien en niets geleerd. De Telegraaf legt de lat toch ook laag als je let op de journalisten. De betere schrijven elders, net zoals de betere spelers elders ballen. Zelf in de tijd van Frank de Boer werd er geroepen; we kunnen niet verdedigen. Nu wel dus Eindelijk geen gatenkaas, eindelijk vaart in het spel

Sticks
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Aangezien de strafschoppenserie best spannend was (ook kolderiek trouwens) kan ik me voorstellen dat als je dan uiteindelijk wint, je helemaal uit je dak gaat. Daar is niks mis mee. En de lat ligt laag ja. Als je niet snapt wat daar de oorzaken van zijn heb je onder een steen gelegen.

Goku
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

een uitstekende analyse van Driessen

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zeiken om het zeiken de Telegraaf

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

nee het verkoopt gewoon goed. Kijk naar Genee en zijn makkers. Toen het programma begon tig jaren geleden was Derkzen serieuzer, pakte zijn brilletje en kwam met nieuwtjes. Leuk, maarde grote sprong voorwaarts kwam toen ze enternainers werden, lekker iedereen belachelijk maken. B;eek te werken. Bah Wat Akpom betreft. hij scoort nu niet, vorig jaar wel als Brobbey de eerste spits was en hij achter hem opdook. Het proberen weer waard

evanzet
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Dat de lat op dit ogenblik niet zo hoog ligt als enkele jaren geleden, mag waar zijn, maar zo laag als de lat bij de Telgraaf ligt tov hun eigen journaille is stuitend te noemen.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hoe klein kan je zijn als het grote ajax zijnde. Driessen benoemd dit gewoon.

Dave80
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En iedereen ergert zich aan falentijn

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Probleem was, als ze dat niet hadden gedaan en ingetogen gejuicht hadden dan had Driessen waarschijnlijk Ajax arrogant genoemd omdat ze dan zouden doen alsof het een simpele overwinning was. Maargoed, ene week mag Ajax zichzelf geen topclub noemen en dan mogen ze niet uitbundig juichen, het is ook nooit goed. Lat ligt laag, ja, en dat is logisch na vorig jaar. Vraag me af of als een andere Nederlandse club zoals AZ/Twente het zo had gevierd of dezelfde reactie dan was gebruikt (aangezien ze aan de andere kant wel dat soort clubs hoger willen aanrekenen dan Ajax....)

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mee eens.

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik dacht er ook zo over dat bij de journalisten bij de telegraaf zelf de lat heel erg laag hebben en houden. Dus veraad hij zichzelf dat hij geen verstand heeft van voetbal (en andere onderwerpen). Klinkt heel erg logisch !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen