UEFA bevestigt fout Red Bull Salzburg, dat sterspeler moet missen tegen FC Twente

5 augustus 2024, 18:04
Foto: © Imago

Karim Konaté is niet ingeschreven door Red Bull Salzburg voor de dubbele ontmoeting met FC Twente in de derde voorrondes van de Champions League, zo maakt de UEFA maandag bekend. De spits kan eventueel wel nog op de B-lijst worden geplaatst als hij daarvoor in aanmerking komt.

Zondagmiddag ontstond er behoorlijk wat onzekerheid over het feit of Konaté ingeschreven is door Red Bull Salzburg voor de wedstrijden tegen FC Twente. De UEFA deelde via de officiële website de spelerslijsten van beide clubs, waarop de Ivoriaanse spits ontbreekt. Een woordvoerder van de Oostenrijkers liet aan RTV Oost weten dat de rechtspoot wel gewoon is ingeschreven voor het treffen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Lijnders blikt vooruit op treffen met FC Twente en steekt loftrompet over tegenstander van 'Champions League-niveau'

Inmiddels heeft de Europese voetbalbond bevestigd dat Konaté momenteel inderdaad niet is ingeschreven voor het treffen, zo meldt Sjors Grol van ESPN op X. De deadline voor de dubbele ontmoeting verstreek op donderdag 1 augustus, waardoor het voor de Oostenrijkers niet meer mogelijk is om de Ivoriaan in te schrijven.

LEES OOK: ‘FC Twente jaagt op opvolger van Pröpper en ziet versterking rondlopen in de Eredivisie’

Wat wel een optie kan zijn voor Salzburg, is Konaté op de B-lijst plaatsen. Daarvoor hebben de Oostenrijkers tot dinsdagochtend de tijd. Alle spelers die op deze lijst staan mogen gewoon in actie komen tijdens de dubbele ontmoeting. Overigens is de vraag in hoeverre de Ivoriaanse spits voldoet aan de eisen om op deze lijst gezet te mogen worden. Twente en Salzburg staan dinsdagavond om 20.45 uur tegenover elkaar in Oostenrijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Twee PSV’ers kanshebbers voor individuele prijs, ook nominaties voor Feyenoord, FC Twente en AZ

De Eredivisie heeft bekendgemaakt welke vijf spelers kans maken op de titel van Speler van het Jaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Winkelwagen
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Amateuristisch, een deadline is een deadline. Behalve als de KNVB erbij betrokken is natuurlijk.

Kramer
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Redactie, het zou handig zijn als jullie dan vermelden wat de eisen zijn voor de B lijst. Nu staat er wat maar ik denk dat 95% hier niet weet wat de B lijst precies is en wat de voorwaarden zijn. Konate heeft niet in de jeugd van Salzburg gespeeld, zou dus niet aan de voorwaarden voor deze lijst voldoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen