Twente kent nieuwe aanvoerder na vertrek Pröpper: ‘Ben er niet om de schoenen van Robin te vullen’

5 augustus 2024, 20:17
Foto: © Imago

Ricky van Wolfswinkel zal de nieuwe aanvoerder zijn van FC Twente, zo bevestigt trainer Joseph Oosting op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Red Bull Salzburg. De vorige aanvoerder, Robin Pröpper, maakte afgelopen week de overstap naar Rangers FC.

Na het vertrek van Pröpper heeft Oosting ervoor gekozen de aanvoerdersband aan Van Wolfswinkel te geven. “Hij is de informele leider, hij verbindt en is tactisch enorm sterk”, laat de oefenmeester zich daarover uit. “Dat is soms onzichtbaar. Hij zet iedereen in beweging, wat het beste is voor het elftal. Dat is een kwaliteit, dat je mensen zo neer kunt zetten en zo kan aanspreken dat ze hun verantwoordelijkheid pakken.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘FC Twente jaagt op opvolger van Pröpper en ziet versterking rondlopen in de Eredivisie’

“Robin was als een van de leiders enorm belangrijk”, haakt Van Wolfswinkel daarop in. “Hij laat een gat achter, maar dat gaat opgevuld worden. Er zijn genoeg jongens die een leidende rol hebben en ook allemaal op hun eigen manier. Ik ben er niet om de schoenen van Robin te vullen, ik houd mijn eigen schoenen aan en doe mijn eigen ding.”

LEES OOK: Theo Janssen sneert: ‘Bizar, daarom is FC Twente ook groter dan Ajax’

FC Twente gaat dinsdagavond in het kader van de derde voorrondes van de Champions League op bezoek bij Red Bull Salzburg. Het heenduel in Oostenrijk begint om 20.45 uur, terwijl de return in Enschede een week later op de planning staat. De winnaar van het tweeluik neemt het op tegen Dynamo Kiev of de nieuwe club van Pröpper, Rangers FC.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Lijnders ziet ‘lastige’ loting voor Red Bull Salzburg en deelt complimenten uit aan FC Twente

Red Bull Salzburg-trainer Pepijn Lijnders reageert op de loting tegen FC Twente in de derde voorronde van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen