Transferwindow bij PSV nadert kookpunt: miljoenenbod op Schouten in de maak

23 augustus 2024, 09:52   Bijgewerkt: 23 augustus 2024, 10:00
Foto: © Imago

PSV moet in de laatste dagen van de transferwindow niet enkel rekening houden met een vertrek van Olivier Boscagli en Walter Benítez, maar mogelijk ook met een vertrek van Jerdy Schouten. De aanwinst van vorig jaar heeft zich in de kijker gespeeld van Napoli, dat volgens onder meer het Eindhovens Dagblad een bod van ruim twintig miljoen aan het voorbereiden is. PSV verlangt echter een stuk meer voor de middenvelder.

PSV telde vorig jaar vijftien miljoen euro neer voor de komst van Schouten en die pakte uitstekend uit. De middenvelder groeide tijdens zijn eerste seizoen in Eindhoven uit tot bepalende kracht in het elftal van trainer Peter Bosz en maakte ook tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland veel indruk. Dat is niet onopgemerkt gebleven. “Het Italiaanse Napoli wil Schouten van PSV overnemen. Er ligt nog geen officieel bod in Eindhoven, maar de Italianen bereiden dat volgens bronnen in Italië wel voor. Het zou in eerste instantie gaan om een bedrag van ruim twintig miljoen euro en dat gaat PSV absoluut niet omarmen, zo is de verwachting”, zo schrijft het ED.

Artikel gaat verder onder video

Napoli versterkte zich eerder deze week nog met David Neres. De Braziliaanse oud-speler van Ajax maakte voor een bedrag van naar verluidt dertig miljoen euro de overstap van Benfica naar Napoli, dat voor Schouten hetzelfde bedrag zou willen betalen. En ook dat lijkt voor PSV niet genoeg. Of de Eindhovenaren in dit stadium überhaupt nog willen praten over een vertrek, is niet eens zeker. Schouten zelf lijkt nog wel open te staan voor een stap naar buiten, al zal hij begrijpen dat PSV daar niet lichtvaardig over denkt en een hoofdprijs wil. Naar clubs is die nooit officieel gecommuniceerd, maar hij ligt veel hoger dan 30 miljoen euro, zo weet het dagblad.

LEES OOK: Transferverrichtingen zorgen voor reuring binnen PSV: ‘Ook Benítez is niet tevreden’

Het valt niet uit te sluiten dat zich de komende week clubs bij PSV melden die de vraagprijs voor Schouten zonder problemen kunnen ophoesten. Paris Saint-Germain en Manchester United zouden de situatie van Schouten ‘ook volgen’. Door het vertrek van Manuel Ugarte (naar Manchester United, red.) ontstaat in Parijs een vacature en daarvoor kan Schouten een kandidaat zijn, als andere mogelijkheden niet haalbaar blijken. Schouten heeft in Eindhoven een contract tot medio 2028 en zou zelfs een verbeterde overeenkomst kunnen sluiten. Afgelopen seizoen verliep boven verwachting en was hij een topspeler in de Eredivisie, wat zelfs leidde tot de verkiezing van speler van het jaar in het AD Sportwereld-klassement. Iets belangrijker nog was dat Schouten op het EK ook prima presteerde en daar liet zien mee te kunnen in absolute topwedstrijden, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walter Benítez 'voelt zich in de maling genomen' door PSV

Doelman Walter Benítez is niet blij met de gang van zaken bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik verwacht niet dat PSV hem zal verkopen voor een bedrag tussen de 20-25 miljoen. Misschien zelfs niet onder de 30, afhankelijk van zijn contractduur. Hij is voor hen echt een belangrijke speler

LCA
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Joh, Schouten gaat voorlopig nergens heen man. Is net vader geworden en heeft aangegeven nog minstens 1 jaar bij PSV te willen voetballen. Napoli had ooit eens interesse, net zoals vele andere clubs in de SerieA. Schouten zal uiteindelijk voor een flink bedrag verkocht worden aan Bayern/ManU/of Barca. Andere teams hebben hem vooralsnog niet nodig. PSG zou het misschien dit jaar nog proberen, maar dan moet Ugarte wel echt naar ManU gaan.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gemiddelde transferwaarde ligt tussen 25 en 30 mil. Maar PSV mag gewoon vragen wat ze willen natuurlijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen