Feyenoord morst punten met tien man en heeft nu al forse achterstand op PSV

25 augustus 2024, 16:28   Bijgewerkt: 25 augustus 2024, 17:16
Foto: © Imago

Sparta Rotterdam en stadsgenoot Feyenoord hebben zondag de punten moeten verdelen na een 1-1 gelijkspel. Camiel Neghli maakte een prachtig doelpunt van grote afstand en was daarmee verantwoordelijk voor het hoogtepunt van de derby. Feyenoord kwam wel terug via Quinten Timber, maar kon na de rode kaart van Ramiz Zerrouki ook niet meer over Sparta heen. De achterstand van Feyenoord op koploper PSV bedraagt nu al vier punten

Aan het begin van de wedstrijd was Feyenoord een stuk meer aan de bal dan Sparta. De wedstrijd speelde zich dan ook vooral op de helft van de thuisploeg af. Toch lukte het Feyenoord steeds niet om er doorheen te komen, dankzij sterk verdedigen van de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Telkens liepen de acties van de vleugelspelers spaak. Af en toe leidden de intercepties van de verdediging tot countermogelijkheden voor de Spartanen. Diepe ballen op Arno Verschueren werden dan steeds onderschept door keeper Timon Wellenreuther.

Artikel gaat verder onder video

In de 34e minuut voltrok zich hetzelfde feit, maar de Duitse keeper kopte de bal bij zijn onderschepping niet goed weg. Camiel Neghli kreeg de bal in zijn voeten en zag op grote afstand een leeg doel. De Algerijn liet zijn klasse zien en schoot prachtig raak. Zo ging Sparta verrassend met een voorsprong de rust in tegen de grote broer uit Zuid.

LEES OOK: El Ahmadi wijst schuldige aan bij Feyenoord, en het is niet Wellenreuther: 'Hij staat gewoon te slapen!'

Na de rust bleef Sparta vasthouden aan het countervoetbal. Feyenoord kreeg iets meer te vertellen en dit resulteerde in een doelpunt in de zestigste minuut. Quinten Timber nam de bal in de zestien keurig aan, draaide weg en schoot hard raak.

LEES OOK: Feyenoord-ster staat stil op het veld en wil niet gewisseld worden: 'Hoezo?!'

Het momentum leek heel even voor Feyenoord, maar dat werd plots verstoord door een tweede gele kaart van Ramiz Zerrouki. Eén minuut na de goal stond hij op een voet, wat ervoor zorgde dat hij het veld af moest.

Even later leek er een penalty te komen voor Feyenoord, maar dit bleek toch om een vrije trap te gaan. Deze werd door Neraysho Kasanwirjo in de muur geschoten. Zo eindigde de wedstrijd zonder verdere grote kansen voor beide ploegen in 1-1. Feyenoord verliest daarmee voor de tweede keer punten, terwijl Sparta voor de derde keer op rij gelijkspeelt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord lijkt mogelijke vervanger Bijlow te kunnen doorstrepen: 'Hij is te duur'

Dit lijkt in ieder geval niet de opvolger te worden van Justin Bijlow bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

larsson
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat een kansloze club die Feyenoord. Hopa volgende kampioenschap is weer binnen

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nu al praatjes? Amsterdamse trekjes waaien over naar Eindhoven?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Johan Cruijff schaal was ook een makkie hè.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Die Amsterdamse trekjes die ze de afgelopen twee seizoenen ook in Rotterdam hadden peterdejong1983 dat vergeet je ff bij je opmerking erbij te zetten

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat vergeet ik ook nier. Jammer dat je de verschillen niet ziet.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajax heeft hier geen reet mee te maken joh. En de afgelopen 2 jaar waren het Rotterdamse trekjes!

larsson
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Nou snap wel dat jullie niet praten. Jullie hebben natuurlijk ook zulke lastige potjes gehad. Sparta en Willem 2 echte top potjes. En hoeft Amsterdam niet te betrekken in jullie falen. Het is gewoon knap om maar 2 keer te kunnen scoren tegen Willem 2 Sparta

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Klopt tegen PSV 4 keer. 9 van de 10 keer speelt Feyenoord altijd beter tegen PSV. Jammer dat er weinig top wedstrijden zijn in de eredivisie.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Feyenoord start vaak slecht, maar als ze het eenmaal op de rit hebben dan gaat het veel beter Vergeet niet dat er nogal wat spelers weg kunnen (hancko Gimenez) en weg willen (Geerttruida) en de Bijlow gaat. Nu gewoon te veel onrust Feyenoord probeer Geerttruida te houden als ik door hem rugnummer 7 te geven. Raar nummer voor een rechtsback overigens (die ook centraal achterin kan spelen) als dit hem over de streep moet trekken dan lijkt het op Psv die Rijkaard weg lokte bij Ajax met een, hou je vast, hou je vast, een stereo toren

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je kunt wel gelijk hebben Copa, maar de reacties gaan steeds van het perspectief van Feyenoord uit, er zijn ook nog tegenstanders die zich niet zo maar naar de slachtbank laten leiden: Groningen, AZ, Utrecht, Twente, Ajax, PSV........Feyenoord krijgt het voordeel van de twijfel.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Een enorm flets Feyenoord, totaal geen overtuiging. Zerrouki laat in mijn ogen weer zien dat hij echt tekort komt. Ik snap niet dat hij wordt opgesteld, maar ook niet dat Priske hem laat staan. Zeker met die vroege gele kaart op zak, wissel je op die positie toch gewoon zo'n speler? Misschien zegt het feit dat Feyenoord na het wegsturen van Zerrouki nog wel het meeste. Dan moet je vervolgens wat gaan forceren, en dan breng je Ueda. Een speler die al heel lang niks laat zien. Waarom geen Lingr? Een speler die altijd vuur in zijn spel heeft. En wat is de reden dat Carranza geen speeltijd krijgt, en Ueda wel? Wellenreuther hapert ook weer regelmatig, niet de eerste wedstrijd. Kan hij met de druk van 1e doelman omgaan? Het gaat zo een hele lastige wedstrijd worden tegen Ajax.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het was bereslecht deze middag. Vooral de eerste helft was zo zielloos. Die Zerrouki is gewoon ongeschikt en het helpt ook niet mee dat de trainer Timber wisselt. Je mist echt Minteh nu om wat open te breken. Hoop dat Osman er volgende week wel bij is, net als Bueno. Natuurlijk had Sparta ook een rode kaart moeten krijgen maar Feyenoord speelde gewoon onder het niveau

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nu vraag je je een beetje af voor wie het het best zou uitkomen als de klassieker niet door zou gaan.. Ajax na een Europese donderdag en Feyenoord die nog lang niet lijkt op de afgelopen 2 jaar. Op naar volgende week, wordt wel leuk zo.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wordt gewoon een nulletje of 4 in de Kuip voor Feyenoord. Sparta is het zelfde niveau als Ajax. Maar Feyenoord in de Kuip en met een eerlijke scheidsrechter/var komt er wel weer boven op.

Kramer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ja lag allemaal aan de scheidsrechter weer.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Niet helemaal is een emotie van een supporter. Dat zal je zelf ook wel herkennen. Neemt niet weg dat Feyenoord 2e helft gewoon verdiende te winnen zeker met 10 man.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@21Rudolf21, Dan toch nog steeds 4 punten t.o.v PSV verspeeld en buiten Ajax zijn er nog Groningen, AZ en Fortuna S. Op papier is Feyenoord thuis sterker dan Ajax en zou met gemak van Ajax moeten kunnen winnen, maar bij Ajax zijn ze niet gek, dus het blijft ongewis. Dit Feyenoord met zijn sterkhouders is geen schim van onder Slot bewezen de afgelopen (oefen-) wedstrijden. Voor jou hoop ik dat Feyenoord van Ajax wint, maar niets staat vast.

haike
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

vond het van feyenoord kant absoluut slecht!! en terechte rode kaart maar wat was de scheids waardeloos!! dat het geen penalty was zag mijn overleden oma nog wel maar waarom krijgt die spartaan geen 2e gele dus rode kaart??? was op zijn plaats geweest!! maar ja volengde week winst en dan gewoon weer aanhaken!!

Flamingo
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Om maar positief te beginnen: ongeslagen tot nu toe. Dat is helaas ook het enige positieve. En om op de kop van dit artikel terug te komen, het seizoen is nog lang, maar verwacht dat er maar 1 echte titelkandidaat is en dat is psv. Zelf verwacht ik dat plek 2 het hoogst haalbare is.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Met dank aan klasbak Zerrouki en prutsende Priske. In Eindhoven lachen ze zich gek.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Jij bent het al

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Zijn jullie al samen op date geweest? 😆

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@gtsb Briesjuh sticks hendriks heeft weer vleugels......

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Man man man, wat een slechte wedstrijd van ons. We kunnen wel naar de scheidsrechter wijzen, maar we moeten gewoon naar ons zelf kijken. Die Zerrouki wat een drama is die gozer en dan Timber wissel.... We mogen wel oppassen anders worden we thuus gewoon afgedroogd door Ajax ☹☹☹

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Feyenoord heeft nog niet de automatisme om een blok (van een hoger niveau dan pec) uit elkaar te spelen . Jammer maar hopen dat het een goeie week gaat worden . Verder als je zerrouki rood geeft dan die eerdmans ook

boyke
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Of je Zerrouki nu rood geeft of niet die had helemaal geen rood kunnen krijgen als die eigenwijze Priske hem niet had opgesteld. Wil niet zeggen dat die Eerdmans ook rood had moeten krijgen en wederom is de keeper erg onzeker ook de schuld van Priske en dan na afloop belachelijk in een rond kringetje en wissels en die eruit zijn gehaald extra laten lopen Priske had vooraan mee moeten doen dan. Ook slecht wisselbeleid.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Boyke de negatieve feyenoorder . Wie moet je opstellen daan alleen jeugd met een nog niet fitte timber !?.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Boyke, je ziet het weer goed en je hebt hart voor je club Feyenoord en bedoelt het goed met je analyses meer dan die successupporters hier. En dan ook nog dat kringetje, lachwekkend gewoon, wat zal Derksen gaan zeggen bij VI ?

FCJel
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zeer teleurstellend. Hoe kan kasanwiro dan ook een vrije trap opeisen? De spelers die erbij gekomen zijn voegen echt te weinig toe en zerrouki oogt nog steeds niet lekker.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Slecht tot matig Feyenoord dit keer ben ik het eens dat zerrouki gefaald heeft je hebt al geel dan moet je scherper in je acties zijn. Gimenez onzichtbaar had wel 2 mans verdediging op hem maar toch. Die Timber is echt de beste middenvelder die korte draaien van hem zijn zo mooi om te zien. HADJ moussa was met paixao zijn wel de enige die als het op slot is voorin wat proberen te forceren Feyenoord moet meer vanaf de vleugels laten zien alle clubs gooien het middenin achter dicht als je niet snel genoeg bent met de counter. Jammer zonde van puntenverlies... Ben echt teleurgesteld.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@jurgen, kom op, er moeten nog meer dan 30 wedstrijden worden gespeeld.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

dat is zo maar dit zijn gewoon punten die je later in het seizoen nodig hebt om de druk op PSV erop te houden aangezien de rest van Nederland gaat vechten om plaats 3 4 en 5 .

divano
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

geen enkel excuus voor Priske, Stengs -Santiago vandaag hulpeloos, Zerrouki moeten we heel snel vanaf wat een drama maf Wieffer zijn voetbalschoen nog niet eens schoon likken, Paxaio drijft zijn acties te vaak alleen door en verliest het overzicht op de vrijstaande spelers, Ueda is gewoon een miskoop, Hadji Moussa gaat te weinig van uit waarom geen Lingr of Ivanusec, Timber eruit halen stomme zet van Priske, en ga maar door, volgende week Ajax, als Feyenoord zoals nu speelt wordt het een speelbal voor Ajax, Ten Kloese zal serieus aan de bak moeten anders is dit een verloren seizoen en helemaal als de echte sterkhouders vertrekken zoals Hansco-Geertruida en Bijlow

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Divano, hou de moed er in, Feyenoord heeft een goede TD in Te Kloese.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen