Theo Janssen was er bij Ajax helemaal klaar mee: 'Hou je bek gewoon'

19 augustus 2024, 00:24
Foto: © Studio Voetbal

Theo Janssen had het tijdens zijn periode bij Ajax op een gegeven moment helemaal gehad met Frank de Boer. De voormalig middenvelder was van mening dat zijn toenmalig trainer iets teveel met hem bezig was. Janssen liet De Boer in duidelijke bewoordingen blijken dat hij er klaar mee was.

Ajax haalde Janssen in de zomer van 2011 naar Amsterdam. De linkspoot had zich een jaar eerder als speler van FC Twente gekroond tot kampioen van Nederland en stevende in het seizoen 2010/11 af op zijn tweede landstitel met de Tukkers, maar die moesten door een nederlaag in de Johan Cruijff ArenA op de laatste speeldag hun meerdere erkennen in de recordkampioen. Janssen verruilde FC Twente vervolgens voor de concurrent uit de hoofdstad. Hij werd daar weliswaar opnieuw kampioen van Nederland, maar erg succesvol was zijn dienstverband in Amsterdam verder niet.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Theo Janssen ziet Jordan Henderson bij Ajax als wissel iets heel opmerkelijks doen

Janssen heeft in het verleden vaker laten merken dat hij niet de grootste fan was van De Boer. Vooral diens manier van communiceren beviel de oud-speler van ook Vitesse niet. Ik had sowieso altijd ruzie met trainers. Ik heb het ook weleens met Frank de Boer gehad. Dat was toen ik bij Ajax speelde, dat hij de hele tijd met mij bezig was, zo vertelt Janssen zondagavond in Studio Voetbal. Dat ik op een gegeven moment zei: hou je bek gewoon. Op een gegeven moment ben je er klaar mee. Je wil gewoon lekker voetballen. Ik dacht dat ik de wedstrijd wel een beetje kon lezen. Maar als je dan iemand hebt die de hele tijd tegen je aan het gillen is. Dan denk ik: je hebt je werk niet goed gedaan aan de voorkant, zorg gewoon dat het goed staat.

LEES OOK: Theo Janssen sneert: ‘Bizar, daarom is FC Twente ook groter dan Ajax’

Janssen vertelt ‘veel moeite’ te hebben met trainers die constant aan het schreeuwen zijn langs de lijn. Ik heb liever trainers die gewoon rustig gaan zitten, de wedstrijd kijken en af en toe iemand bij zich halen. Prima, maar als iemand de hele tijd aan het gillen is… Daar heb ik wel moeite mee. Janssen speelde uiteindelijk 41 wedstrijden voor Ajax. Hij keerde in de zomer van 2012 terug bij Vitesse. Op 27 januari 2013 was hij namens de club uit Arnhem trefzeker tegen het Ajax van De Boer. Na 64 minuten stond het 0-2, maar dankzij doelpunten van Janssen, Patrick van Aanholt en Renato Ibarra trok Vitesse alsnog aan het langste eind.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Theo hield niet van trainers die met hem bezig waren en hem beter wilde maken. Dat begrijp ik wel als je alleen maar lekker wilt voetballen en na de wedstrijd wil roken, je biertjes drinken en de stad in wil gaan om te feesten. Het is jammer dat er niet iemand tegen hem zegt dat hij zijn carriere met zijn instelling volledig verprutst heeft. Hij had met enige discipline een grote carriere kunnen hebben.

Willy1913
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Oké, dan heeft ie met die instelling van hem toch een prachtige carrière gehad? Doen niet veel man hem na kan ik je vertellen. Precies doen wat je wilt en dan nog prijzen pakken.

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hij heeft inderdaad op deze manier het maximale eruit gehaald. Maar is het niet zonde dat hij hierdoor niet tientallen wedstrijden bij Oranje heeft kunnen spelen met EK's en WK's, bij clubs heeft kunnen spelen als Bayern, Barcelona, Liverpool en daarmee ook nog even 20 miljoen had kunnen verdienen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Als je altijd ruzie hebt met trainers zal het ook wel een beetje aan jezelf liggen Theo. Daarnaast krijg ik het idee dat hij nog wel veel met dat jaartje Ajax bezig is. Get over it

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Met een kater is het lastig trainen.

The all blacks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Daarom ook nooit de echte top gehaald. Kuyt had veel minder talent, maar een voortreffelijke mentaliteit. Die haalde wel de top.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen