Theo Janssen legt het grote verschil tussen Ajax en FC Twente uit

13 augustus 2024, 19:19
Foto: © Ziggo Sport

Theo Janssen heeft toegelicht waarom hij FC Twente een grotere club vindt dan Ajax. De voormalig middenvelder deed die uitspraak eerder deze maand en merkte dat er veel reacties op volgden.

Janssen heeft een verleden bij beide clubs en zei begin deze maand tegen TC Tubantia dat het gevoel bij Twente anders was. "Als je naar het stadion reed zag je al die bussen uit de regio. Bizar. Ik heb twee jaar bij Ajax gespeeld, maar de houding van de mensen daar is zo anders. In mijn beleving was Twente daarom ook groter dan Ajax. Ik heb bij Ajax ook nooit dat gevoel van Twente gehad", legde hij uit.

Artikel gaat verder onder video

Dinsdagavond is Janssen in De Grolsch Veste om namens Ziggo Sport de wedstrijd tussen FC Twente en Red Bull Salzburg te analyseren. Kort voor de aftrap licht hij toe waarom Twente in zijn ogen zo’n grote club is. “Het begint natuurlijk met het lied waarmee ze opkomen, wat heel speciaal is, en de supporters die erachter gaan staan, dan merk je dat dit een hele grote club is.”

LEES OOK: Theo Janssen sneert: ‘Bizar, daarom is FC Twente ook groter dan Ajax’

Zijn vergelijking met Ajax zorgde desondanks voor wat gefronste wenkbrauwen. “Daar is best wel wat kritiek op gekomen van een bepaalde groep mensen”, merkt Janssen op. “Twente voelt voor mij als familie. Je moet het een beetje vergelijken alsof je in een klein dorp woont waar iedereen elkaar kent, en waar iedereen heel close is met elkaar. Dat was bij Twente ook, met supporters, met de businessclub.”

“Ik maakte de vergelijking met Ajax. Ajax is zoals een grote stad, zoals Amsterdam is. Er zijn heel veel mensen van buitenaf. Die zie je niet, die hoor je niet, maar die zijn er wel als het goed is. De betrokkenheid voelt minder groot, omdat de club zo groot is. Daarom heb ik aangegeven dat Twente voor mij meer als een familieclub is, en daardoor groter. Ik hou daarvan”, aldus Janssen.

Volg de wedstrijd tussen FC Twente en Red Bull Salzburg in ons liveverslag!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘FC Twente dreigt na Pröpper tweede sterkhouder in korte tijd te verliezen’

Het Belgische Anderlecht heeft belangstelling voor een sterkhouder van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

JMP
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hij is net zo dom als ie eruit van de ziet. Maar..idd een heel grote club dat Twente, dat zien we. Zou Theo ook al naar het scorebord hebben gekeken?

R MN
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Theo is groot in omvang maar klein van geest.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Jeetje zeg, een een reacties op de man hier... volgens mij legt hij gewoon uit hoe hij het ervaren heeft. Een ervaring kan voor iedereen anders zijn. Waarom gelijk zo op de man inhakken?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Theo Janssen legt inderdaad uit hoe hij het ervaren heeft. Het echte verschil tussen die clubs is dat Twente een kleine provincieclub is en Ajax een grote naam heeft in Europa. Theo voelt zich nou eenmaal meer thuis bij het kleine Twente. Helemaal geen probleem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen