Teze traint niet mee bij PSV, Bosz vol onbegrip: 'Dit hoort niet'

9 augustus 2024, 14:46   Bijgewerkt: 9 augustus 2024, 14:59
Foto: © Imago

Jordan Teze doet zaterdag niet mee bij PSV in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De verdediger, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van AS Monaco, heeft bij trainer Peter Bosz aangegeven niet te willen spelen. Bosz is keihard voor Teze en heeft hem uitgesloten van de trainingsactiviteiten.

Teze is de laatste weken onderwerp van gesprek bij PSV. De rechtsback gaf nog niet zo lang geleden op een persconferentie nog aan dat hij dit seizoen sowieso bij PSV zou blijven, maar is inmiddels volledig van gedachten veranderd. Teze mag zich verheugen op de serieuze belangstelling van AS Monaco, dat de verdediger dolgraag naar Frankrijk wil halen. Teze staat welwillend tegenover een vertrek uit Eindhoven en tekent het liefst zo snel mogelijk bij de Monegasken, maar zijn huidige werkgever werkt daar niet zomaar aan mee.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'PSV, Ajax en Feyenoord gaan de strijd aan om Championship-rechtsback'

Teze maakte afgelopen zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord ‘gewoon’ nog zijn opwachting bij PSV, maar verschijnt zaterdagavond in de eerste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk dus niet binnen de lijnen. Dat bevestigt Bosz vrijdagmiddag op zijn persconferentie. “Teze heeft aangegeven niet te willen spelen. Dat heeft hij mij twee dagen geleden gemeld. Ik heb hem vandaag opnieuw gevraagd of hij het zeker wist. Hij wist het zeker”, zo wordt Bosz geciteerd door PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International. Bosz is totaal niet te spreken over zijn verdediger. “Ik begrijp hem niet. Dit hoort niet. De consequenties kunnen jullie wel invullen. Het is onacceptabel.”

Als het aan Teze had gelegen, dan had hij het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal ook laten schieten. Bosz bevestigt dat de verdediger in de aanloop naar de kraker had aangegeven niet te willen spelen. “Hij is daarna alsnog bijgedraaid. Nu is het menens”, zo schrijft clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Bosz vindt Teze desondanks een ‘wereldgozer’, maar vindt wel dat de speler nu de ‘verkeerde’ beslissing heeft genomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Noa Lang baalt: ‘Kan echt niet, we zijn in alle facetten beter dan Feyenoord’

Noa Lang vindt niet dat PSV had mogen verliezen van Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

De stoker
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Deze jongen heeft echt een klap van de molen gehad. Hij mag zijn handjes dichtknijpen dat hij bij psv in de basis staat. Nonchalante houding en veel te gemakkelijk in het veld. En nu denken dat hij het mannetje is.

FC1993
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ha! Daar is weer zo'n werkweigeraar. Zeker met Koopmeiners gesproken? Meteen salaris inhouden!

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Toch wel mooi dat het bij PSV gebeurd.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gebeurd bij iedere club, de Boertjes vergeten...

Bret
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Tja bij psv lopen wel spelers die voor veel geld getransfereerd kunnen worden bij Ajax blijft het bij geruchten .

Gusa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Het is voor elke club waardeloos als je hiermee te maken krijgt. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Karma's gonna get you ;)

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niet verkopen, op de tribune zetten en niet laten meetrainen.

Bret
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Schrijf mij maar op met vulpen zei hij toch 2 weken geleden fijne mentaliteit en super netjes naar je club en supporters toe zal hem wel door zijn zaakwaarnemer zijn ingefluisterd .

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik snap die jongen wel dat hij de stap wil maken. IEDERE voetballer in Nederland wil dit. Natuurlijk voor geld, maar ook om te kijken of je nog beter kan. MAAR Bosz heeft wel gelijk. Je staat onder contract, je krijgt je salaris, je hebt heel veel te danken aan de club dan speel je gewoon. Bovendien vind ik het ook klasse van Bosz dat hij hem gewoon wil blijven opstellen zo lang hij speler van Psv is. En last but not least, Psv heeft achterin wat personele problemen, dat kan je het niet maken om je zo o te stellen. Verder hoop ik natuurlijk wel dat Psv dit weekend verliest (maar niet op deze manier, Bah)

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik gun Teze een goede transfer, dat wil die, dus klaar. PSV moet gewoon doorpakken, op naar een nieuwe verdediger. Talent zat bij de jonkies.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen