Teze maakt indruk tijdens eerste persmoment bij AS Monaco

23 augustus 2024, 09:31
Foto: © Imago

Jordan Teze heeft tijdens zijn eerste persmoment voor AS Monaco direct een goede indruk achtergelaten op de Franse media. De van PSV overgekomen verdediger gaf aan dat hij de pers wel in het Frans te woord kon staan, wat hem direct bonuspunten opleverde.

“Moet ik in het Frans of Engels antwoorden”, begon Teze met een verrassing voor de aanwezige journalisten. “Ik heb Congolese roots, dus ik versta de Franse taal goed, al is het iets moeilijker om het ook te spreken. Maar ik probeer het steeds meer en als ik de Franse taal goed beheers, helpt dat voor mijn integratie.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Transferverrichtingen zorgen voor reuring binnen PSV: ‘Ook Benítez is niet tevreden’

De overgang van Teze had flink wat voeten in de aarde, maar werd uiteindelijk begin deze week toch beklonken. “Dit is een mooie stap in mijn carrière”, beseft de verdediger. “AS Monaco is een club met een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers. Vorig jaar zijn ze tweede geëindigd en we willen nu weer bovenin meedoen”, is hij vastberaden.

LEES OOK: PSV tast mis: dit wordt de nieuwe club van Barcelona-talent Mikayil Faye

Tijdens het persmoment gaf Teze ook aan multi-inzetbaar te zijn. “Ik ben rechtsback van beroep, maar in mijn eerste seizoen bij PSV speelde ik centraal. Ik voel me tegenwoordig het meeste thuis aan de rechterkant”, erkent hij. Hutter voegde daar aan toe dat hij Teze als rechts- of wingback ziet, maar dat de verdediger in een driemansverdediging ook centraal aan de rechterkant een optie is.

Nederlands elftal

Met zijn transfer naar AS Monaco hoopt Teze ook weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal. Al zat hij wel bij de meest recente voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. “De laatste keer werd ik niet opgeroepen, maar ik wil graag weer in beeld komen bij Oranje”, aldus Teze, die aangeeft ‘wellicht’ wat aanpassingstijd nodig te hebben in de Ligue 1.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eindhovens Dagblad weet welk bedrag PSV minimaal verlangt voor Boscagli

Olivier Boscagli wil graag een transfer maken van PSV naar Brighton & Hove Albion

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen