Ten Hag ziet Sancho naar concurrent vertrekken, clausule zorgt voor grote hilariteit

31 augustus 2024, 21:34   Bijgewerkt: 31 augustus 2024, 21:54
Foto: © Imago

Jadon Sancho speelt komend seizoen bij Chelsea, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Londenaren huren de aanvaller eerst een seizoen van Manchester United, waarna hij middels een verplichte koopoptie definitief naar Stamford Bridge verhuist. Deze optie is volgens Fabrizio Romano alleen verplicht als Chelsea bij de bovenste veertien eindigt.

Na sterke seizoenen bij Borussia Dortmund maakte Sancho in de zomer van 2021 voor een bedrag van 85 miljoen euro de overstap naar Manchester United. Na twee matige seizoenen voor the Red Devils belandde de buitenspeler afgelopen seizoen in een felle ruzie met Erik ten Hag. Sancho werd uit de selectie gezet en speelde in de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Borussia Dortmund. Deze zomer keerde hij terug in Manchester en sloot Ten Hag vrede met hem.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kerkleider geeft topspits onverwacht advies: 'Ga niet naar Chelsea, dat is dodelijk'

Op de laatste dag van de Engelse transferperiode heeft Sancho de deur bij Manchester United toch achter zich dichtgetrokken. Vrijdagavond meldde Romano al dat de aanvaller op huurbasis met verplichte koopoptie naar Chelsea zou vertrekken, wat een dag later door de Londenaren werd bevestigd. Volgens Romano is de optie tot koop alleen verplicht als Chelsea bij de bovenste veertien in de Premier League eindigt, wat voor hilariteit zorgt in de reacties. Naar verluidt betalen the Blues in dat geval komende zomer een bedrag van bijna 25 miljoen euro voor Sancho, dat middels bonussen kan oplopen tot bijna dertig miljoen euro.

LEES OOK: Ten Hag haalt topaankoop vlak voor transferdeadline en tilt uitgaven naar dik 200 miljoen euro

Eerste reactie Sancho

In gesprek met de clubkanalen van Chelsea geeft Sancho aan enorm blij te zijn in Londen aan de slag te kunnen. “Dit is waar ik ben opgegroeid, dus ik ben blij dat ik weer terug ben”, stelt hij. “De trainer (Enzo Maresca, red.) heeft met me gesproken over het project en voor een jonge speler als ik is het veelbelovend. Hopelijk kan ik doelpunten en assists brengen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Antony krijgt flinke vernedering te verwerken met nieuwe kaart in EA Sports FC 25

Manchester United-aanvaller Antony krijgt een flinke downgrade in FC 25, de voetbalgame van EA Sports die op 27 september uitkomt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen