Studio Voetbal toont bizarre beelden, Kramer doet een beroep op de scheidsrechters

11 augustus 2024, 21:45
Foto: © Studio Voetbal

De rode kaart voor Almere City-aanvaller Baptiste Guillaume in de thuiswedstrijd tegen AZ blijft de gemoederen bezighouden. De Belg werd zaterdagavond al na een half uur naar de kant gestuurd nadat hij zijn tegenstander Wouter Goes een trap verkocht. Michiel Kramer weet dat Goes erom bekend staat dat hij het een spits zo vervelend mogelijk probeert te maken, maar is van mening dat scheidsrechters er wel wat meer oog voor mogen hebben.

De thuiswedstrijd van Almere City tegen AZ begon nog zo hoopgevend voor de formatie van coach Hedwiges Maduro. AZ opende weliswaar na vier minuten al de score, maar kwam in minuut achttien al met tien man te staan na een rode kaart voor Maxim Dekker. Almere City groeide in de wedstrijd en mocht hopen op een goed resultaat. Een oliedomme actie van Guillaume gooide echter roet in het eten. De aanvaller trapte na richting Goes en kreeg daarvoor de rode kaart gepresenteerd. In de tweede helft moest ook Almere City-verdediger Ricardo Visus inrukken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Is dit de vervelendste speler uit de Eredivisie? 'Het is zó kinderachtig als je dit doet’

Maar het is vooral de rode kaart van Guillaume die voor gesprekstof zorgt, ook zondagavond in Studio Voetbal. Volgens Arno Vermeulen is het een publiek geheim dat Goes zijn tegenstanders ‘gek’ kan maken. Wat heel knap is als je twintig jaar bent. Dat gebeurde blijkbaar. Maar het is natuurlijk ongelooflijk naïef, zegt de verslaggever van de NOS over de reactie van Guillaume. Kramer herkent de verhalen over Goes. Ik heb zelf nog niet tegen hem gespeeld, maar vorig jaar hoorde ik er bij ons ook al een paar jongens over. Dat hij bij iedere voorzet tegen de spits aan gaat staan en dan is het knijpen, trekken en andere gekke dingen doen.

Goes vertelde na de wedstrijd tegen Almere City voor de camera van ESPN dat hij zich daarvan niet bewust was, maar tijdens het interview van de NOS met Guillaume is duidelijk te zien dat de spits wondjes heeft overgehouden aan zijn duels met de verdediger (zie screenshot hieronder). Volgens Kramer zijn er wel meer verdedigers die een spits zo te grazen proberen te nemen in de zestien. Ik denk dat niet meer dan logisch is, maar ze mogen als scheidsrechter er wel ietsjes meer op letten. Het is vaak niet alleen meer oog voor de bal, maar vooral voor de tegenstander en dan ben je als spits zijnde bijna altijd kansloos. Wat een spits daartegen kan doen? Dan moet je het misschien een keertje terugdoen, aldus Kramer.

© Studio Voetbal

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Bizar tafereel bij mogelijke Twente-opponent: VAR dronken en steelt verkeersbord

Een zeer opmerkelijk tafereel rondom de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Rangers FC, twee potentiële tegenstanders van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hoe vervelend Goes ook is, het geeft geen vrijbrief om na te trappen. Als het je irriteert als speler dan loop je naar de 4e man en die je je beklag omdat je niet met de scheidsrechter in discussie mag.

Kramer
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wraak nemen mag nooit, als je politiek correct wilt zijn. Maar mishandeling, want dat is gewoon wat gebeurt, moet eens keihard gestraft worden. Ballen knijpen, krabben, bijten.. wat hebben we nog niet gehad de afgelopen jaren? Niet raar dat iemand er dan eens klaar mee is.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dit is niet meer dan het recht in eigen hand nemen. Dat is zelfs verboden bij de wet. Dus "oom agent"...treedt maar op, hahaha.

boyke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dus Goed mag je het bloed onder de nagels halen en scheidsrechters doen niets aan zijn geniepig gedoe. Van het veld af met die Goes en voorgoed ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen