Steun voor Weghorst: ‘Ik hoop dat hij er gelijk vier inschiet’

29 augustus 2024, 09:37
Foto: © Imago

Wout Weghorst gaat de overstap maken van Burnley naar Ajax. De Amsterdammers krijgen hier de nodige kritiek voor, aangezien de spits niet wordt gezien als een typische Ajax-speler. Toch zien de mannen van Voetbalpraat het wel in hem zitten en hopen ze dat Weghorst de critici de mond kan snoeren.

“Ik hoop dat Weghorst er in de eerste officiële wedstrijd die hij speelt voor Ajax vier inschiet”, begint Leo Driessen. “Ik hoop dat hij zo’n verpletterende indruk maakt dat iedere criticaster direct zijn of haar mond wordt gesnoerd.” Toch verwacht de verslaggever niet dat dit lukt, aangezien hij weet dat de supporters van Ajax vaak kritisch blijven. “Maar je hoeft hem niet gelijk in de vuilnisbak te gooien omdat hij niet het ‘Ajax-DNA’ heeft.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax informeert naar aanvaller uit Engeland vanwege concrete interesse in Forbs

Danny Koevermans sluit zich daar volledig bij aan. “Er hangt heel veel negativiteit om deze transfer heen”, stelt de oud-spits. “Hij kan dit niet, hij kan dat niet, hij heeft het ‘Ajax-DNA’ niet…” Koevermans gaat er dan ook in mee dat hij het prettig zou vinden als Weghorst gelijk meerdere goals maakt. “Alsof hij niet een bal aan kan nemen, alsof hij niet goed positie kan kiezen voor de goal, alsof hij niet heel veel goals kan maken. Met hem haal je gewoon goals binnen.”

LEES OOK: Kritische Driessen vraagt zich één ding af over transfer Weghorst naar Ajax

Weghorst is garantie voor doelpunten

“In de Premier League is het hem niet gelukt (bij Manchester United en Burnley, red.), maar voor de rest heeft hij in zijn carrière overal zijn goals gemaakt”, gaat Koevermans verder. Volgens de voormalig voetballer wordt dit momenteel vooral vergeten en ligt er te veel nadruk op wat Weghorst niet kan. “Maar als hij fit blijft en mag spelen, kan hij twintig doelpunten in een seizoen halen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hoog bezoek van Ajax bij wedstrijd tussen Sparta en Feyenoord

Bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord waren twee vertegenwoordigers van Ajax aanwezig.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ajax-DNA, de Cruijff filosofie...het is allemaal niet terzake doende. Je zit niet in het verleden maar in het nu. Ajax is aan de wederopbouw bezig en dat heeft tijd nodig. Daarbij moet je ook geluk hebben qua transfers en er sowieso al niet vanuit gaan dat alles binnen de kortst mogelijke tijd geregeld is. Opbouwen gaat met horten en stoten. Bovendien, het is Ajax, de afgelopen 50 jaar Nederlands grootste invloedrijkste en belangrijkste club wereldwijd. Dan krijg je continu aandacht maar ook continu kritiek. Zo is het nu eenmaal. Het doet er niet toe. Wat er wél toe doet is dat de club terug aan de top komt en jazeker, Weghorst mag van mij een hoop doelpunten maken. Vooruitgang, daar gaat het om. En voorlopig gaan we langzaam aan de goede kant op. De rest is niet relevant.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Heb je even onderzoek gedaan naar het Ajax DNA en de Cruijff filosofie ? De Cruijff wederopstanding kwam ook voort toen het niet goed ging. Jij weet het nog beter dan nummer 14 hemzelf. Het geeft alleen maar aan dat de media hoopt dat Ajax slaagt. Alles wordt weer gehyped maar het meerendeel van Nederland interesseert het niet dat Ajax niet presteert. Nederlands voetbal heeft Ajax niet nodig. Regio Amsterdam-Hilversum gelul.

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Rudolf, Cruiff bracht het AjaxDNA naar De Kuip toen dat nog een onderontwikkeld ploegje was, weet je het nog ? Goed onderzoek gedaan ? Met Cruijff en het AjaxDNA werd Feyenoord kampioen weet je het nog ? Cruijff weg en storrte je club in met ruzies: Van den Herik, Gudde, Stam, Erwin Koeman, Gullit weet ik veel wie nog meer. Effe je arrogantie in je boodschappentas terug stoppen. Ik wil zien wat voor de 3e keer Feyenoord gaat laten zien in Europa, verwacht niet veel van als ik de laatste wedstrijden als referentie neem. Arme Priske, hij heeft nu al spijt.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Gelukkig ben jij benieuwd wat Feyenoord doet in de CL. Na 34 penalty’s doorgaan tegen een Griekse club heb je ook echt recht van spreken.

Sticks
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hee clowntje, jou interesseert het blijkbaar enorm want je reageert je helemaal suf hahahaha!

Sticks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zeg je me nou Kib? Voor hele grote topclub Feyenoord is elke club in de CL toch gewoon een makkie? Zeker met Priske aan het roer. Eigenlijk is de komende CL winnaar al lang bekend!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

We lijken wel een beetje op elkaar KingCrimson alleen ik hoef gelukkig geen medicatie te slikken om normaal te blijven.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

We gaan 8 mooie wedstrijden spelen en hopen dat we overwinteren, zo niet dan de EL in. Maar even serieus kib, deze personen hier liepen zo hoog van de daken te schreeuwen over Feyenoord toen het daar slecht ging. Dus dat wij het terug doen vooral richting bepaalde personen, is een soort payback. 😉 Daarnaast zie jij ook hoe zij richting Feyenoord doen...

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Rudolf, hou het on topic, hoe gaat Feyenoord in de CL doen ? Trouwens ik heb niks met Ajax te maken, zien het wel, maar hoe gaat Feyenoord het doen in de CL, ben je niet benieuwd naar ?

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Stick, de hele CL wordt een walk over voor de topclub Feyenoord. Alle tegenstanders worden door de topclub scheel gespeeld. CL-Finale wordt Feyenoord-PSV of Ajax-Feyenoord in de EL-finale. Zou leuk zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@goku, ik verheug me op de ontmoetingen tussen Feyenoord en Ajax. Kijken wie van de 2 op het eind van de competitie hoger staat, geldt ook voor het verzwakte PSV.

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Rudolf, King Crimson ? Dat is die goede band toch, wat heeft die met voetbal te maken ?

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Walkover, topclub Feyenoord en CL in één zin. Hahahahahaaaa waanzinnig leuk!

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ajax heeft geen DNA meer, meneer Driessen dat is helemaal opgeven. Het is nu aan de trainer die er op dat moment is. Wel zonde, want daar waren ze bekend om het Ajax voetbal

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@goku, het AjaxDNA zit in de wachtkamer, bij de jonge talenten. Kom eens bij De Toekomst kijken dan zie je het DNA er van afspatten.

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gelukkig dat de DNA bij Ajax er wel blijft, ook dat Weghorst erbij gekomen is is een juiste keuze, dit omdat we een bulldozer moeten hebben die de boel van de tegenstander kan openbreken !!!

Vito
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Brobby gaat zeker geen 20 maken. Vierde keus EK. Ik zie Weghorst het wel doen. Maakt groot verschil tussen plek 3 of 5.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen